Pentax 645D

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 20 kvě 2010, 19:34

miky_lbc píše:...

Na tom, co jsem ale psal to nic moc nemění... opravdu nerozumím tomu, proč je Pentax jediným výrobcem fototechniky, který si na svůj oficiální web dá fotky, které minimálně 1/2 pozorovatelů nebude považovat za technicky adekvátní k možnostem přístroje.
...

A to, že by 5DII nebo 1Ds měl být horší než K7 ponechám raději bez komentáře. Pevně věřim, že nikdo kdo měl takové tělo v ruce, by to nikdy ani nevyslovil :-).
Mně čím dál víc přijde ten marketing geniální - lidi, co ví, pochopí a ocení, a ty ostatní, pro které je důležitější, aby je zmanipuloval drahý marketing, pro ně nejsou cílová skupina, tu nechají jiným. ;-)
Pentax je prostě pro lidi se specifickými požadavky a takoví spíše sami hledají, než by potřebovali být "přemlouváni". Je to prostě jedna z marketinkových strategií, a pro Pentax dnešní doby myslím ideální..

a k tomu druhému, o Ds jsem nemluvil vůbec, to je drsná mašina o 2 ligy víš, ale o 5DmII a nikoli o těle, ale výstupu. Je to o ligu víš, určitě lepší kádr, zázemí, rozpočet atd. ale jaksi schází vtip ve hře a hlavně zakončení :-)
Testovací obrázky mě zrovna neohromily, na to, že je to FF
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2010, 19:56

Mno... já v současné době třeba 1Ds M3 vlastním a můžu Tě ujistit, že to co s ní vyfotíš, hravě vyfotíš i s 5DII. 1Ds má rozhodně lepší AF, ale jinak nic nějak extra, co by stálo za řeč.

Kdybych si měl dneska koupit novej foťák a nesešla se mi výhodně zrovna ta 1Ds (kterou vzhledem k její vysoké ceně asi budu prodávat, když se najde rozumnej kupec), určitě by to byla spíše 5DII... už jen kuli videu.

Uvidíme co přinese 1Ds M4, já si od ní hodně slibuju... ale uvidíme.

K tomu co jsi psal o Pentaxu... no já Ti nevim :-). Stejné tu někdo psal o K7 a každej koho osobně znám se jí zbavil a přešel od Pentaxu. Včetně třeba Koloucha tady na fóru a dalších. A všechno to byli poměrně pokročilí fotografové, takže ta teorie trochu skřípe.

A u 645D skřípe už totálně. To tělo se mi opravdu hrozně, hrozně moc líbí. Když jsem ho viděl na videu, byla to "láska na první pohled" a stejně to vidí i spousta dalších lidí. Ale na druhou stranu neznám nikoho, koho by zatím 645D přesvědčila o tom, že stojí za nákup. A pár lidí, kteří o ní uvažovali nebo stále uvažují, ve svém okolí mám (včetně mě).

Ale třeba jen neprohlížíme tu geniální strategii... velkou otázkou je, nakolik je opravdu geniální :-). Jestli je opravdu strategie to, že budu dávat na stránky minimum informací (třeba oficiální web k 645D na 1/2 nejel ještě měsíc po představení přístroje). Dávat tam surové JPG bez zásahu a s nevhodně nastaveným doodstřením, odšuměním atd. a ještě dost možná pochybně narychlo odfocené... tak minimálně u mě se totálně míjí účinkem. A jak sleduju vývoj mého okolí (když jsem pořizoval K10D, měl jsem v okolí 12 lidí s Pentaxem... dneska už jsem poslední), tak v tom nejsem sám.

A teď fakt už konec... tohle všechno už tu bylo 3x probráno. Za 645D se modlim. Kdyby se ukázalo, že nabízí srovnatelnou kvalitu s konkurencí a představilo se alespoň jedno portrétní AF sklo s LS, stále nevylučuju, že bych si ho ještě třeba letos pořídil. Protože to tělo se mi jinak vyloženě líbí.

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 20 kvě 2010, 20:24

ok, ok, asi to moc dramatizujem

ty fotky rozhodně nejsou tak strašné, ještě před půl rokem bych si to myslel, ale co víc tisknu pro lidi A3 či A4 vím, že co vypadá lépe na monitoru, nemusí vypadat lépe na papíře a pokud si pořídím digi MF, tak ne kvůli prohlížení xMpix snímků 1:1 na monitoru

A lidé, co odcházejí od pentaxu? Nejde o to, jak jsou pokročilí či ne, mluvil jsem spíš o tom, co jim sedí/nesedí. Asi většinou šli na nějaký FF, ne? nebo je třeba zlákaly vychytávky jako nikon creative lighting, mně to taky trochu chybí. To nikomu neberu, to pentax prostě nemá. Ale já se focením neživým, tak mi FF nechybí, a kdyby jo, tak budu chtít spíš MF (nemluvím o reportáži). a ty blbůstky vyměním za možnost, že jednou třeba půjdu na výlet s pidi K-7 a 3 palačinkama :-) /do té doby se budu učit a šetřit/

JO, geniální je silné slovo, ale že by byla strategie blbá, to nevim.. (stejně to všechno ovládaj japonští bankéři ;-)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 kvě 2010, 20:41

ta fotka z tej digisteny (city-scape) je uzasna plna detailov ... konvertovane cez CO5 ktory pouzivam na pentaxe tak isto, detaily a farebnost sa neda s nicim inym porovnat (ACR,LR a original pentax program uz vobec, ten zabija detaily kde len moze)

mozno je chyba fotografii z 645D prave v tom pouzitom programe (mozno fotene priamo do jpeg) nevieme, tajne dufam,ze ak bude mat Capture One podporu pre 645D tak to bude ine, pretoze original program od pentaxu je neskutocny, znici aj ten posledny detail a dam ruku do ohna,ze to bolo prehnane prave cez neho... takto isto to vyzeralo pri prezentacii K20D, som myslel,ze si robia srandu ked som videl fotky nejakej JPN krajiny fotenej cez pevny FA limited objektiv

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 20 kvě 2010, 21:43

No neviem ludia.. mna tie sample nepresvedcili.. su heavy podexponovane, chyba im kresba, zelena je presaturovana a ostatne farby su vyblednute, foto su preostrene (USM) a lepsiu fotku Vam spravim s mojim Panasonicom LZ-8. Fakt bieda :-(
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 20 kvě 2010, 21:52

Páni a čo vám tu už ozaj hrabe :lol: najskôr tu niekto porovnáva crop s FF , další zase FF s MF a nakoniec kompakt s MF. Ale pobavili ste, to musim uznat.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 21 kvě 2010, 10:20

magoři. jedinné slovo co mě tu napadá :(
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 22 kvě 2010, 16:42

Zdravím všetkých Canonistov a ďalších istov a chcel by som im poďakovať, za príspevky tu na fóre PENTAXFRIENDS. A chcel by som poďakovať hlavne Mikimu, za korektné a objektívne porovnanie 645D s FF od Canonu. Po tom ako som si prečítal všetky tie objektívne príspevky, nadobudol som vďaka Mikimu presvedčenie, že čokoľvek Pentax vyrobí, vyrobí to zle, vymyslí to zle a výstup z akéhokoľvek pentaxu je o dve triedy mizernejší ako z akéhokoľvek canonu, (obzvlášť pokiaľ ho drží v ruke miky). Po dnešku verím, že jediná rozumná cesta je zbaviť sa Pentaxu tak, ako to urobili Mikiho priatelia obdarení dostatočnou dávkou prezieravosti a jasnozrivosti. A navrhujem, aby niektorý z mikiho priateľov canonistov alebo dokonca sám MIKI , napísal těm "břídilům" v Pentaxe aby už nevystavovali nepodarené výstupy z nepodarených fotoaparátov, a keď chcú niečo poriadne vyrobiť, nech sa poradia s mikim. Inak to nevidím.
K7, K5

aCIDfire
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aCIDfire » 22 kvě 2010, 17:35

Já myslím, že je to opravdu o prioritách, miky na to kouká i z pohledu fotografa,který si i focením vydělává a max.kvalita výstupu je pro něho důležitá a porovnávat se prostě dá a musí. Pro nás ostatní, kteří nefotí krom svateb nic extra, ať fotí třeba pinhole pentaxem:) hlavně když výstup někoho zaujme. Za
sebe taky šetřím na K7+FA31, nyní K7 za nějakých 22tisíc je to myslím v pohodě foťák,zvlášť s kvalitními skly, battery grip se dá taky koupit pokud se zdá někomu moc malý.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 kvě 2010, 18:19

Miky porovnává podle svého vědomí a svědomí... a když někde vidí nějaký výrazný nepoměr, tak to napíše. Ať je to Pentax nebo Canon.

Na rozdíl od Tebe ale porovnávám něco hmatatelného... mluvím z vlastních zkušeností a argumentuju konkrétníma poznatkama. Máš možnost se na moje porovnání podívat a konkrétně protiargumentovat. Místo toho jen plácáš kraviny do vzduchu.

Hlavně se mi hodně líbí představa, že nějaký konkrétní zájemce o 645D si přečte můj post a na základě něho se rozhodne, že si 645D nekoupí. To je si myslím docela komické. Lidi, kteří o takovémto stroji uvažují se rozhodně nebudou rozhodovat, na základě názoru 1 uživatele na nějakém fóru.

Takže nerozumím tomu, proč se cítíš být ukřivděný... chápu, koupil jsi si drahý foťák a teď Ti někdo říká, že je poměrem cena/výstup předražený, což naštve. Tak nějak asi i víš, že v tom mám pravdu, protože jinak by jsi se ani neobtěžoval reagovat. Zeptej se třeba CS, který má nejlepší vybavení, které Pentax nabízí... ale stejně plánuje odchod.

Ale to je právě ten elementární problém... zajímavé je, že neostřeji vždycky na nějakou mou kritiku reagují lidi, kteří buď fotí nějakým výběhovým modelem se sklama "za flašku". Nebo si naopak koupili něco, na čem si totálně zakládají a myslí si o tom "bůh ví co si nekoupili".

Je tu i spousta uživatelů, kteří jsou s mnou kritizovanou K7 spokojení a fotí s ní úžasné fotky. Zpravidla nemají důvod se o tom dohadovat, protože vědí své a vědí, že to pro jejich účel stačí a vyhovuje. Tak proč by to měli hájit někde na fóru a raději dělají zajímavější věci.

Vůbec je tu vidět ten krásný postup, kdy uživatel jeden rok za něco strašně bojuje s výběhovýmn modelem v kapse. Rok na to vrazí do značky peníze a půl roku na to, je už někde jinde a nenechá na Pentaxu nit čistou.

Docela živě si pamatuju, jak jsem se asi před rokem štěkal po uvedení K7 s *isteve a dalšíma na nějakém zahraničním fóru. Slyšel jsem jakej jsem idiot, jaká je K7 úžasná, jak nic neumim, jak ničemu nerozumim. Dneska má *isteve tuším D300 a nic z toho co kdy napsal asi už teda tak nějak neplatí. O přechodu z K7 se vyjádřil ve smyslu, "rozdíl jako mezi mobilem a zrcadlovkou". Najednou nic z toho, co před rokem říkal a za co útočil na desítkách fór všude po světě na tisíce uživatelů, absolutně neplatí.

A to je ten rozdíl mezi mnou a ostatníma "hard fanouškama". Já budu mít Pentax rád i v době, kdy oni už se k němu nemají. A nebudu o něm mluvit hezky jen proto, že od něj něco mám... to je pokrytectví. A pravděpodobně u mě Pentax přežije i dobu, kdy 1/2 lidí co se teď se mnou hádají, už budou jinde.

Ale to jen jako odbočku... už se k tomu vážně nebudu vyjadřovat. S Pentaxem jsem postoupil do jiné fáze užívání, kdy už není mojí primární technikou a jen ho mám prostě rád. Třeba se tu v budoucnu zase změní, třeba ne...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 kvě 2010, 18:24

A jen tak BTW... DUS tu na fóru je asi pouze proto, aby dělal DUSno :-).

Nevím, kdo to je... ale ani bych se nedivil, kdyby si někdo pro tenhle účel jen založil nový nick.

Stačí se podívat na historii jeho komentářů, které z 95% útočí na mě nebo přitakávají někomu, kdo zrovna doútočil.

Říkám si... proč nenapíše ze svého pravého profilu? Nebo tu je fakt jen proto, aby se se mnou hádal a nic jiného ke komentáři nemá?

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 22 kvě 2010, 19:03

Už jsem to kdysi psal, a napíšu to znovu. Největší problém není v technice, ale v přístupu lidí k vlastnímu názoru.
Miki a pár dalších si udělalo vlastní názor a jsou schopní si ho obhájit argumenty (kvalitu argumentů teď nechávám stranou). Což je skvělé.

Bohužel, zástupy jiných (převážně nováčků) zatím v dané oblasti vlastní názor nemají a ke své smůle příliš snadno převezmou názor někoho jiného což jim do budoucnosti nepomůže.

Stejně jako při měření či testování čehokoli je nutné uvést přesné podmínky ze jakých to probíhalo, tak i při srovnání výstupů je třeba znát podmínky. Pokud není k dispozici nezpracovaný RAW, a neznáme software a hodnoty použité pro vytvoření JPGu který se tu probíral, je bláhové na základě tohoto JPGu si dělat jakékoli závěry.

Stejně tak jediné co je logické porovnání v tomto případě je MF versus MF na stejných ohniscích. Vše ostatní je mimo.

Příklad se třemi umělci, kteří dělají dřevěné rytiny:
Všichni mají jiné dřevo, jiné rydla a jiné paličky kterýma klepou na konce těch rydel. Pokud by donekonečna rozebírali nejlepší ocel na rydla, nejlepší geometrie břitu a nejlepší hmotnost paliček, už by jim nezbylo dost času naučit se rýt něco, co bude mít aspoň nějakou úroveń.

Občas mi přijde, že přesně to se tady děje. Přeju všem dobré světlo.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 22 kvě 2010, 19:12

Miky, keby si namiesto tych nezmyslov co mas v hlave pouzil rozum a kukol na datum mojej registracie, vsimol by si si, ze ze som o dva mesiace zaregistrovany skor ako ty. Teda ajnstajne aj napriek tomu ze sa evidentne precenujes a svojimi grafomanskymi nezmyslami spamujes akukolvek diskusiu medzi fandami Pentax, nedoslo ti, ze som sa kvoli tebe isto nemohol zaregistrovat pred tebou. Ze napisem na toto forum len obcas, znamena ze rad si precitam mudre prispevky a nemam potrebu diskutovat o kazdom prde. Ale tvoja snaha za kazdu cenu ovladnut akukolvek diskusiu, zvlast, ked mozes zdoraznit ako mas sice pentax rad a aky si vlastne objjektivny ked si este svoju K10 nepredal, no uz davno fotis len s 1Ds a vlastne ze si za to moze pentax sam atd, ma vytaca. A ver, ze nielen mna. A pokial moje konto niektory z adminov nezrusi, budem na tvoje negativne prispevky reagovat tak ako si zasluzis. Neznasam totiz truhlikov, ktori kazia naladu vsetkym okolo seba, a obhajuju svoj negativizmus fiktivnou vyspekulovanou objektivitou.
K7, K5

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 kvě 2010, 19:38

dus píše:Miky, keby si namiesto tych nezmyslov co mas v hlave pouzil rozum a kukol na datum mojej registracie, vsimol by si si, ze ze som o dva mesiace zaregistrovany skor ako ty.
To ale přece nevylučuje to, co jsem napsal... na tomto fóru máš celkem 15 postů a z toho ve 13 útočíš na mě.

Ale fajn... je mi to fakt celkem ukradené. Kromě toho si nemyslím, že bych byl jediný, který píše v tomhle smyslu. Stačí si přečíst jak zareagovali ostatní, když se tu objevila ta galerie.

A vůbec nic to nemění na tom, že jsi v těch 13/15 postů nenapsal jedinou smysluplnou věc, kromě osobního útoku.

Konec debaty... je to zároveň i naposledy, co reaguju na něco, co jsi napsal Ty. Jsem ale rád, že tu mam takovej "fanclub"...
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 22 kvě 2010, 19:43, celkem upraveno 1 x.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 kvě 2010, 19:42

kolista2 píše:Už jsem to kdysi psal, a napíšu to znovu.
S tímhle 100% souhlasim...

... ale je dobré říct to, co sice trvdím neustále, ale pokaždé mi je do úst vloženo něco jiného.

Takováhle debata nemá nic společného s fotkama, ale jen s fototechnikou. Je pro lidi (jako jsem třeba já), kteří kromě focení mají rádi i techniku. A rádi svůj volný čas věnují nekonečným teoretickým debatám nad detaily, které výslednou fotku často ovlivní jen pramálo.

Já se k tomu hrdě hlásim... ale ve vlákně 645D (tedy stroje jehož produkční kus pravděpodobně ještě ani nikdo neviděl) se stejně jinak mluvit nedá. Celé tohle vlákno je o teoretikování a probírání technických drobností a nekonečných předpokladů a odhadů.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“