Příspěvek
od miky_lbc » 22 kvě 2010, 18:19
Miky porovnává podle svého vědomí a svědomí... a když někde vidí nějaký výrazný nepoměr, tak to napíše. Ať je to Pentax nebo Canon.
Na rozdíl od Tebe ale porovnávám něco hmatatelného... mluvím z vlastních zkušeností a argumentuju konkrétníma poznatkama. Máš možnost se na moje porovnání podívat a konkrétně protiargumentovat. Místo toho jen plácáš kraviny do vzduchu.
Hlavně se mi hodně líbí představa, že nějaký konkrétní zájemce o 645D si přečte můj post a na základě něho se rozhodne, že si 645D nekoupí. To je si myslím docela komické. Lidi, kteří o takovémto stroji uvažují se rozhodně nebudou rozhodovat, na základě názoru 1 uživatele na nějakém fóru.
Takže nerozumím tomu, proč se cítíš být ukřivděný... chápu, koupil jsi si drahý foťák a teď Ti někdo říká, že je poměrem cena/výstup předražený, což naštve. Tak nějak asi i víš, že v tom mám pravdu, protože jinak by jsi se ani neobtěžoval reagovat. Zeptej se třeba CS, který má nejlepší vybavení, které Pentax nabízí... ale stejně plánuje odchod.
Ale to je právě ten elementární problém... zajímavé je, že neostřeji vždycky na nějakou mou kritiku reagují lidi, kteří buď fotí nějakým výběhovým modelem se sklama "za flašku". Nebo si naopak koupili něco, na čem si totálně zakládají a myslí si o tom "bůh ví co si nekoupili".
Je tu i spousta uživatelů, kteří jsou s mnou kritizovanou K7 spokojení a fotí s ní úžasné fotky. Zpravidla nemají důvod se o tom dohadovat, protože vědí své a vědí, že to pro jejich účel stačí a vyhovuje. Tak proč by to měli hájit někde na fóru a raději dělají zajímavější věci.
Vůbec je tu vidět ten krásný postup, kdy uživatel jeden rok za něco strašně bojuje s výběhovýmn modelem v kapse. Rok na to vrazí do značky peníze a půl roku na to, je už někde jinde a nenechá na Pentaxu nit čistou.
Docela živě si pamatuju, jak jsem se asi před rokem štěkal po uvedení K7 s *isteve a dalšíma na nějakém zahraničním fóru. Slyšel jsem jakej jsem idiot, jaká je K7 úžasná, jak nic neumim, jak ničemu nerozumim. Dneska má *isteve tuším D300 a nic z toho co kdy napsal asi už teda tak nějak neplatí. O přechodu z K7 se vyjádřil ve smyslu, "rozdíl jako mezi mobilem a zrcadlovkou". Najednou nic z toho, co před rokem říkal a za co útočil na desítkách fór všude po světě na tisíce uživatelů, absolutně neplatí.
A to je ten rozdíl mezi mnou a ostatníma "hard fanouškama". Já budu mít Pentax rád i v době, kdy oni už se k němu nemají. A nebudu o něm mluvit hezky jen proto, že od něj něco mám... to je pokrytectví. A pravděpodobně u mě Pentax přežije i dobu, kdy 1/2 lidí co se teď se mnou hádají, už budou jinde.
Ale to jen jako odbočku... už se k tomu vážně nebudu vyjadřovat. S Pentaxem jsem postoupil do jiné fáze užívání, kdy už není mojí primární technikou a jen ho mám prostě rád. Třeba se tu v budoucnu zase změní, třeba ne...