K-7 review

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 30 zář 2009, 22:12

elho_cid píše:Fakt při těhle recenzích furt už nemůžu pochopit, že ještě nějaký trouba utrácí za Nikony :-)

http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k7-review
Možná tě to překvapí, ale někdo utrácí i za Canony....;-))

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 30 zář 2009, 22:40

No jo, nekup to, když je to tak levný. :-)

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 01 říj 2009, 00:14

Hmmm. Tak z tej recenzie som dosť prekvapeny. Ak mám postaviť voči sebe Nikon D300s, Canon 7D a Pentax K-7. tak každý ma niečo pre a proti. V pripade Canonu je to hlavne cena, ktoru si za novu 7D pyta.
Ani Nikon sa neda zahanbiť, ale v tomto pripade jasne stráca za Nikonom. Jedinou jeho záchranou by mohol byť ten 51 bodovy AF. Ale iba 720p a iba 24 fps je pre mňa nepochopitekným ukazom.
Canon ma pri tomto mode až 60 fps, co je neskutocny rozdiel...
A potom je tu K-7 s polovičnou cenou oproti 7D. Čo myslíte? Podarí sa Pentaxu Ďalším firmwarom spojazdniť AF počas snímania videa? Ak by sa mu to podarilo, tak je to neskutočná mašinka :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 01 říj 2009, 20:35

No okrem AF este normalnejsiu kompresiu... sak to ma neskutocne velke video subory :D
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 02 říj 2009, 05:26

vjacesslav píše:Hmmm. Tak z tej recenzie som dosť prekvapeny. Ak mám postaviť voči sebe Nikon D300s, Canon 7D a Pentax K-7. tak každý ma niečo pre a proti. V pripade Canonu je to hlavne cena, ktoru si za novu 7D pyta.
Ani Nikon sa neda zahanbiť, ale v tomto pripade jasne stráca za Nikonom. Jedinou jeho záchranou by mohol byť ten 51 bodovy AF. Ale iba 720p a iba 24 fps je pre mňa nepochopitekným ukazom.
Canon ma pri tomto mode až 60 fps, co je neskutocny rozdiel...
A potom je tu K-7 s polovičnou cenou oproti 7D. Čo myslíte? Podarí sa Pentaxu Ďalším firmwarom spojazdniť AF počas snímania videa? Ak by sa mu to podarilo, tak je to neskutočná mašinka :)
Vždy je něco pro a proti ... u Canonu a Nikonu je to hlavně cena těl, u Pentaxu cena objektivů. Jinak si myslím že technicky jsou na srovnatelné úrovni ... Na začátku byla K-7 bez možnosti nastavení bodu ostření - po prvním firmwaru se t změnilo ... třeba další už bude dolaďovat video... je nesmysl čekat od každého foťáku něco převratného ... vždy se najde něco co nebude akorát ...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 02 říj 2009, 07:24

Bigfoot: prave ta kompresia je to co robi z videa K-7 something special.
K-7 nieje mydlovka krabicka urcena na natacanie blbosticiek a to som velmi rad. Vacsina zrkadloviek ma h.264 codec a klony a tento codec je ovela horsi na zdrojove videa urcene na dalsie spracovanie. MJPEG v K-7 je to najlepsie
co Pentax mohol vybrat. Je to menej narocne na CPU a zaroven je dosiahnuta vysoka kvalita. Pozri sa ake velke a tazke prasa je 5DMKII a musi mat dva CPU aby to stihalo real time h.264. H.264 je moderny codec urceny pre BlueRay, videl som videa z 5DMKII a veru su trochu menej ostre ako z K-7.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX

AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 08 říj 2009, 18:11

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 08 říj 2009, 19:29

elho_cid píše:Dalsi zajimava recenze:

http://www.luminous-landscape.com/revie ... ands.shtml
...jaký máš z té recenze pocit...??

Já tedy trochu smíšený... nechci vypadat jako obhájce Pentaxu... jen. pocitově mezi řádky a ten závěr mě v tom ještě utvrdil, že on k testům foťáků tak, že má jasně definovanou cestu a cíl a podle toho poměřuje co mu přijde do pazour... ano, do města je Fiat 500 super, ale jet s ním napříč Evropou je docela masochismus.... a vlastně podobně.. Pentax na procházkové focení nebude špatný... ale jak píše, nijak extra nezaujme... ale jak ho vytáhneš někam do hor, v létě, zimě... bude to stále ten Pentax, na který jsi zvyklý na městské procházce.. nenechá Tě ve štychu...

já nevím.. asi jsem už příliš "skalní"...
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 08 říj 2009, 20:03

fjo píše:
elho_cid píše:Dalsi zajimava recenze:

http://www.luminous-landscape.com/revie ... ands.shtml
...jaký máš z té recenze pocit...??

Já tedy trochu smíšený... nechci vypadat jako obhájce Pentaxu... jen. pocitově mezi řádky a ten závěr mě v tom ještě utvrdil, že on k testům foťáků tak, že má jasně definovanou cestu a cíl a podle toho poměřuje co mu přijde do pazour... ano, do města je Fiat 500 super, ale jet s ním napříč Evropou je docela masochismus.... a vlastně podobně.. Pentax na procházkové focení nebude špatný... ale jak píše, nijak extra nezaujme... ale jak ho vytáhneš někam do hor, v létě, zimě... bude to stále ten Pentax, na který jsi zvyklý na městské procházce.. nenechá Tě ve štychu...

já nevím.. asi jsem už příliš "skalní"...
Ale tady nejde o skalnost ... já si myslím že právě to je Pentaxu dobré ... nenechá tě ve štychu nikde ... a jestli je ta recenze rozpačitá - no je ... já se z toho nezblázním ... Po zkušenostech s Canonem jsem hledal něco co mě bude uspokojovat ... a našel ... hodně sehrály časové shody - když jsem začal hledat tak o K-7 začaly probleskovat první informace a rozhodnutí po několika měsících sbírání informací bylo dílem okamžiku ...

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 08 říj 2009, 21:18

A co ti vlastne na C tak vadilo?
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 08 říj 2009, 23:53

Myslim, ze kdyby mel nejaky slusny Canon typu 40D, tak asi nic. Ale jestli mel neco jako 450D, tak asi vsechno. :-)

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 09 říj 2009, 00:01

fjo píše: ...jaký máš z té recenze pocit...??
Je to subjektivní pohled člověka, který zároveň fotil s Leicou M9, Sony A850 a zkoušel si nový Canon 7D. Asi mě nepřekvapuje, že K-7 ve společnosti dražších foťáků zapadla.
Potěšilo mě ale, že na plnou hubu řekl, že legendami opředený Olympus OM-1 ve skutečnosti není tak dobrý jako MXko a předloni publikoval článek o tom, že 31limited je podle něj nejlepší kinofilmový SLR objektiv vůbec.
Trochu mě překvapuje, že nevyzdvihl fičury jako je automatický horizont, ale on není ten typ, který by šel po technických novinkách.
Jemu se líbí foťáky, které umí jen to základní, ale umí to sakra dobře.
A podle mě dobře vystihl těch pár stinných stránek a drobných nedostatků, které K-7 má.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 09 říj 2009, 00:06

...hm.. asi jo...

...blízký fotograf, který má už taky hodně za sebou a je rozmlsaný taktéž Leicou, Hassem a Carl Zeissem prohlásil že L-ková skla Canonu a obdobná třída u Nikonu jsou.... eh.. jak to říci..?? :-D no velice diplomaticky se pokusím napsat, že cenově neadekvátní... :-D))))
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 09 říj 2009, 06:46

elho_cid píše:Myslim, ze kdyby mel nejaky slusny Canon typu 40D, tak asi nic. Ale jestli mel neco jako 450D, tak asi vsechno. :-)
Trefa do černého ... ano 450D ... ne že by vadilo vše ... ale pomalost, nemožnost nastavení tak jak by člověk přesně chtěl... stavový display atd ...

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 20 říj 2009, 19:55

Fjo: tak to o tych L-kovych sklach ma pobavilo, ano suhlasim!
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX

AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

Zamčeno

Zpět na „Archivní vlákna“