Možná tě to překvapí, ale někdo utrácí i za Canony....elho_cid píše:Fakt při těhle recenzích furt už nemůžu pochopit, že ještě nějaký trouba utrácí za Nikony
http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k7-review

Moderátor: Moderátoři
Možná tě to překvapí, ale někdo utrácí i za Canony....elho_cid píše:Fakt při těhle recenzích furt už nemůžu pochopit, že ještě nějaký trouba utrácí za Nikony
http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k7-review
Vždy je něco pro a proti ... u Canonu a Nikonu je to hlavně cena těl, u Pentaxu cena objektivů. Jinak si myslím že technicky jsou na srovnatelné úrovni ... Na začátku byla K-7 bez možnosti nastavení bodu ostření - po prvním firmwaru se t změnilo ... třeba další už bude dolaďovat video... je nesmysl čekat od každého foťáku něco převratného ... vždy se najde něco co nebude akorát ...vjacesslav píše:Hmmm. Tak z tej recenzie som dosť prekvapeny. Ak mám postaviť voči sebe Nikon D300s, Canon 7D a Pentax K-7. tak každý ma niečo pre a proti. V pripade Canonu je to hlavne cena, ktoru si za novu 7D pyta.
Ani Nikon sa neda zahanbiť, ale v tomto pripade jasne stráca za Nikonom. Jedinou jeho záchranou by mohol byť ten 51 bodovy AF. Ale iba 720p a iba 24 fps je pre mňa nepochopitekným ukazom.
Canon ma pri tomto mode až 60 fps, co je neskutocny rozdiel...
A potom je tu K-7 s polovičnou cenou oproti 7D. Čo myslíte? Podarí sa Pentaxu Ďalším firmwarom spojazdniť AF počas snímania videa? Ak by sa mu to podarilo, tak je to neskutočná mašinka
...jaký máš z té recenze pocit...??
Ale tady nejde o skalnost ... já si myslím že právě to je Pentaxu dobré ... nenechá tě ve štychu nikde ... a jestli je ta recenze rozpačitá - no je ... já se z toho nezblázním ... Po zkušenostech s Canonem jsem hledal něco co mě bude uspokojovat ... a našel ... hodně sehrály časové shody - když jsem začal hledat tak o K-7 začaly probleskovat první informace a rozhodnutí po několika měsících sbírání informací bylo dílem okamžiku ...fjo píše:...jaký máš z té recenze pocit...??
Já tedy trochu smíšený... nechci vypadat jako obhájce Pentaxu... jen. pocitově mezi řádky a ten závěr mě v tom ještě utvrdil, že on k testům foťáků tak, že má jasně definovanou cestu a cíl a podle toho poměřuje co mu přijde do pazour... ano, do města je Fiat 500 super, ale jet s ním napříč Evropou je docela masochismus.... a vlastně podobně.. Pentax na procházkové focení nebude špatný... ale jak píše, nijak extra nezaujme... ale jak ho vytáhneš někam do hor, v létě, zimě... bude to stále ten Pentax, na který jsi zvyklý na městské procházce.. nenechá Tě ve štychu...
já nevím.. asi jsem už příliš "skalní"...
Je to subjektivní pohled člověka, který zároveň fotil s Leicou M9, Sony A850 a zkoušel si nový Canon 7D. Asi mě nepřekvapuje, že K-7 ve společnosti dražších foťáků zapadla.fjo píše: ...jaký máš z té recenze pocit...??
Trefa do černého ... ano 450D ... ne že by vadilo vše ... ale pomalost, nemožnost nastavení tak jak by člověk přesně chtěl... stavový display atd ...elho_cid píše:Myslim, ze kdyby mel nejaky slusny Canon typu 40D, tak asi nic. Ale jestli mel neco jako 450D, tak asi vsechno.