K-50 a K-500

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: K-50 a K-500

Příspěvek od hilda4sea » 17 čer 2013, 20:30

Tady je jeden portrét vyfocený K-50 v plné velikosti:

http://masters.galleries.dpreview.com.s ... NkBcmNc%3d

PS: není uveden objektiv, ale asi to je základní seťák.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 čer 2013, 14:11

duves píše: Je dosť možne, že Pentax Ricoh to chcú tiež takto rebríčkovo rozbehnuť, ale samy viete, že to pre toho, kto fotografuje nema vypovedaciu hodnotu. 24 mpx na APS-C je šialenosť.
O to mi ani nijak nešlo... vyloženě jsem jen ragoval na post, kdy někdo tvrdil jasnou nepravdu.

Sám bych si přál, aby K5II byla třeba nejprodávanější ve své kategorii... nicméně není. Vymýšlet si podobné věci a veřejně je prezentovat z přání realitu neudělá :-)

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 18 čer 2013, 14:23

Pokud se nepletu, tak co se tyce alza.sk, tak slo o to, ze v zebricku "Nejprodavanejsi" na techto strankach, byl v tu chvili K-5II na prvnim miste - to onen clovek zminoval (nechce se mi dohledavat, kdo to byl) a co jsem pochopil, tak to myslel spise v nadsazce. Asi je zbytecne to nejak dale resit, otazkou vubec je, jak tam to poradi vznika - ony ty zebricky jsou, dle meho soudu, stejne spise jen marketing... :-)
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 19 čer 2013, 08:11

To sem byl jáá :)

A je mně uplně jedno, co si o tom miky myslí.

Psal sem:
Mara42 píše:To se mně zdá, nebo K-5 IIs je nejprodávanější zrcadlovka na alza.sk? :shock:
To bych nečekal :)
Ono to stejně o ničem nevypovídá, když nevíme, v jakým časovým horizontu se to měří. Ale je to sranda, vidět Px na prvním místě :lol: I když tam třeba byl jen jeden den.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 čer 2013, 08:12

Ukazatel na webu alza.cz/sk funguje opravdu dle prodaných kusů... co vím já, tak v tom není žádné marketingové dělení.

Nicméně nepočítá se to dle celkových prodaných kusů, protože to by hodně zvýhodnilo nejstarší modely. Pro výpočet je užitej celkem náročnej algoritmus, který pořadí počítá z prodejů v různejch časovejch období. A u nových produktů jsou neexistující staré období extrapolované ze současných prodejů. Takže pak se samozřejmě může stát, že pokud na nějaký produkt čeká třeba 20 fanoušků, kteří si ho objednají hned první den. Tak produkt v nějakém omezeném vyhledávání poskočí na první místo... byť třeba za 2 dny spadne na 50tou pozici, protože další prodeje to místo už neudrží.

Takže je smaozřejmě možné, že se třeba 2. den prodeje objevila K5II na prvním místě samotných těl... to se klidně stát mohlo.

Nemění to ale nic na tom, že podobnou informaci tady střílet bez jakéhokoliv ověření měsíce po tom, co si to někde přečtu, je hodně zavádějící a na částečně odborné fórum to snad nepatří ;-). A nemění to nic ani na tom, že ty celkové prodeje bohužel moc zázračné nejsou.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 čer 2013, 08:13

A pro pořádek... já jsem reagoval na tohle
Tak to si nemyslím, ještě tak u nás bych tomu věřil, ale že je K-5IIs nejprodávanější DSLR alza.sk, v tom žádné komuničení prsty nemá.

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 19 čer 2013, 22:23

Psal sem to 30. května a ten den tomu tak skutečně bylo. Nepříjde mně to jako první den prodeje a upřímně je mně docela jedno, jakým způsobem se tam dostala :)

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 20 čer 2013, 04:42

miky_lbc píše:A pro pořádek... já jsem reagoval na tohle
Tak to si nemyslím, ještě tak u nás bych tomu věřil, ale že je K-5IIs nejprodávanější DSLR alza.sk, v tom žádné komuničení prsty nemá.
Ta věta je moje. Prodeje na alza.sk jsme si vysvětlili...
Podstata toho výroku ale je, že si nemyslím, že za prodeje Pentaxu může komunita Pentax. Což jsi (někdo - nechce se mi to hledat) tvrdil v předchozím příspěvku. A to si myslím stejně, bez ohledu na to, jak to je s tou alzou. Jestli myslíš komunitou Pentax každého, kdo Pentax má, pak asi ano, ale každý se nějak k tomu Pentaxu dostal poprvé. Znám lidi, kteří mně oslovují s dotazem na koupi např. K-5II, aniž by byli v této komunitě. Zrovna před 14ti dny mne jeden oslovil... fotil kdysi na film Prakticou a teď chce začít fotit "znovu" a uvažuje o K-5II. Asi se stane jedním z komunity Pentax, ale doteď je jí nepolíben a přesto si vybral zrovna K-5II.
Ono za prodeje každé značky asi můžou částečně uživatelé té které značky. Zrovna nedávno jsem byl na svatbě jako host a svatební fotografka nevěstě vysvětlovala, že nejlepší je Canon :-)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 čer 2013, 05:17

Mara42 píše:Psal sem to 30. května a ten den tomu tak skutečně bylo. Nepříjde mně to jako první den prodeje a upřímně je mně docela jedno, jakým způsobem se tam dostala :)
Jj... předpokládám, že jsi reagoval na odkaz alza.sk, který byl hned nad Tebou. Pokud ano, tak měl člověk co ho posílal, zaškrtlou značku Pentax ve výběru = viděl jsi jen prodejnost kategorie = tz., že K5II je nejprodávanější ze všech Pentaxů.

Nicméně já pokládám za dost rozdílné, když někdo napíše větu "To se mně zdá, nebo K-5 IIs je nejprodávanější zrcadlovka na alza.sk? To bych nečekal :)" pod nějaký komentář na Alza.sk. To je prostě běžná chybička/nepřesnost v rozhovoru... stane se.

Od situace, kdy někdo o měsíc později naprosto bez jakéhokoliv ověřování prostě napíše větu "že K5IIs je nejprodávanějším produktem na alza.sk" a zdůvodňuje tím nějaký svůj názor. Takové názory se totiž přejímají dál.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 čer 2013, 05:28

kluzo píše:
miky_lbc píše:A pro pořádek... já jsem reagoval na tohle
Ta věta je moje. Prodeje na alza.sk jsme si vysvětlili...
Podstata toho výroku ale je, že si nemyslím, že za prodeje Pentaxu může komunita Pentax. Což jsi (někdo - nechce se mi to hledat) tvrdil v předchozím příspěvku. A to si myslím stejně, bez ohledu na to, jak to je s tou alzou. Jestli myslíš komunitou Pentax každého, kdo Pentax má, pak asi ano, ale každý se nějak k tomu Pentaxu dostal poprvé. Znám lidi, kteří mně oslovují s dotazem na koupi např. K-5II, aniž by byli v této komunitě. Zrovna před 14ti dny mne jeden oslovil... fotil kdysi na film Prakticou a teď chce začít fotit "znovu" a uvažuje o K-5II. Asi se stane jedním z komunity Pentax, ale doteď je jí nepolíben a přesto si vybral zrovna K-5II.
Ono za prodeje každé značky asi můžou částečně uživatelé té které značky. Zrovna nedávno jsem byl na svatbě jako host a svatební fotografka nevěstě vysvětlovala, že nejlepší je Canon :-)
Viz můj post vejš...

Je jasné, že si někdo může koupit Pentax, bez toho, aby patřil ke komunitě. Nicméně trvám si na svým, že hlavně díky té komunitě Pentax ještě "žije".

Ve svém původním postu jsi použil jako "důkaz" domnělé prodeje K5II na SK. Teď mi prosím teda řekni, jak se Tvoje myšlenka mění, když naopak víš, že K5 není nejlépe prodávaným DSLR, ale naopak je jedním z nejhůře prodávaných DSLR na Alza.sk. Jenže Ty napíšeš něco ve stylu, že se nemění na Tvé úvaze nic... z toho je vidět ta argumentační plytkost :-).

Pentax má stále celkem silnou komunitu, byť se každým dnem tenčí a tenčí... všechny jeho nové kroky jdou směrem, aby opět nastartoval její novou tvorbu, tak jak se mu to povedlo třeba s Kx. Jenže já osobně si myslim, že by měl hlavně zabránít těm starým uživatelům, aby odešli. Ta primární snaha by prostě měla jít k nim. Nové skla, nové tělo vyšší třídy.

Někdo tu bude psát, že se prodávají hlavně levná těla... ale stačí se mrknout na K5. Jak dlouho to je, co to tělo vyšlo? Všechno od té doby je jen K5 v různém stádiu vykradenosti... tak mi nikdo nevysvětlí, že se značce nevyplatí dělat pokročilá těla. Kdyby místo K5 přišla K7 II ve stejné logice (K5, K5II), tak by prodej Pentaxu byl někde u 0.

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 20 čer 2013, 06:15

Nejsem totál natvrdlej. Pentax zaškrtlej tuším byl, ale zrušil sem si to, abych mohl kouknout na kompletní žebříček - protože sem se divil, že se z Pentaxu nejvíc prodává K-5II. Hned druhej za K-5II byl Canon 600d...

jasanek a cport taky dosvědčili, že to tak bylo. To jich považuješ za stejný blbce jako mě? Netvrdím, že Pentax K-5II je nejprodávanější na alze.sk, ale ten den to alza tak vyhodnotila. Chcel bys to zvrátit, ale nejde to, promiň :D

Teď po mě budeš chtít screen, jinak se to nestalo :-D

Poltergeist
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Poltergeist » 20 čer 2013, 06:38

ako si to napísal, bol som sa presvedčiť a je to fakt :) K5II bola v najpredávanejších produktoch. Takže o čom je vlastne posledných 6 či 7 či koľko príspevkov? :D

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 20 čer 2013, 06:47

miky_lbc píše: Ve svém původním postu jsi použil jako "důkaz" domnělé prodeje K5II na SK. Teď mi prosím teda řekni, jak se Tvoje myšlenka mění, když naopak víš, že K5 není nejlépe prodávaným DSLR, ale naopak je jedním z nejhůře prodávaných DSLR na Alza.sk. Jenže Ty napíšeš něco ve stylu, že se nemění na Tvé úvaze nic... z toho je vidět ta argumentační plytkost :-).
Achjo... Ano, použil jsem výrok, který napsal člověk jehož názoru si vážím, nicméně nikdo není neomylný a nakonec se to ukázalo být chybou. Mea culpa, mea maxima culpa.
Ale tys napsal, že Pentax žije jen díky komunitě... S čímž já nesouhlasím, ale napsal jsem "myslím si, že to tak není". Není to argument, je to můj názor. Se kterým ty můžeš, nebo nemusíš souhlasit.
Ale už se přes to prosím přenes, nemíním reagovat na tvé arogantní napadání. Nebaví mne to a zasírá to tady diskusi, která má být o něčem jiném než o našem egu.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 20 čer 2013, 10:32

S myšlenkou že Pentax žije jen díky komunitě naprosto souhlasím. Kdo neví o focení nic, tak vždycky zná značku Nikon. V 90% i Canon. Občas mám pocit že pro veřejnost se Nikon stal symbolem fotoaparátu dnešní doby. Co se divit, když má reklamy všude, dokonce i ve filmech a v seriálech (když Horatiův tým v CSI Miami používá Nikony, tak to přece musí být to nejlepší :D ). OK. Skupina amatérů většinou má celkem přehled, ale z obavy o silnou základnu značky většinou sáhne po Nikonu nebo po Canonu (pokud se chce více věnovat focení DSLR). Potom je tu fanatická skupina pentaxistů, která uctívá staré časy a vyznává myšlenku že nad Pentax není. Tato skupina drží značku jednak tím, že jí všechno promíjí a jednak tím, že ji glorifikuje kdekoliv na internetu a občas s sebou stáhne nerozhodnutého zákazníka co prolézá fóra a internet celkově. No a pak jsou tu "profíci" a ti sahají automaticky po Canonu nebo po Nikonu, protože Pentax jim požadovaný sortiment prostě nenabídne. Jednou za čas má Pentax produkt, který nabízí za zajímavé peníze něco, co ostatní značky mají strašně drahé, nebo vůbec. To třeba přitáhlo k Pentaxu mě (jsou chvíle kdy jsem za to rád ale i chvíle, kdy se mlátím do hlavy). Neškodilo by se pomalu vrátit k původnímu tématu :wink:

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 čer 2013, 16:17

Moc pěkně napsáno... já myslim, že je skoro zbytečné cokoliv dodávat.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“