Pentax 645D

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 10:35

meteor píše:čekal jsem nějakou reakci jako vysvětlení nebo přiznání omylu.
Tak si důkladněji přečti, co jsem psal... nepsal jsem, že na zmíněné adrese jsou tyhle systémy nejlevnější. Tyhle systémy se prostě nakupují osobně, nedělá se to skrze eshop. Osobně se domlouvá i cena. Vždycky se to takhle dělalo, protože to je pro všechny strany výhodnější. Navíc se pak uměle zdá, že je to mnohem dražší a "profíci vypadají ještě víc jako profíci".

Poslal jsem to jen pro představu, protože ty ceny tam se blíží mnohem reálněji skutečným cenám těch systémů, než třeba na eshopech v ČR, kde jsou klidně i 2x tak vysoké.

H3D-39 se dá i se seťákem 80mm pořídit za 8 tis euro. S baterkou, hledáčkem, stěnou + tím sklem. Jestli ho chceš, klidně Ti doporučim, kam se pro něj stavit.

To je celá poenta debaty...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 11 bře 2010, 10:47

no za mě bych řekl, že u 645D je vtipné mít x-sync 1/125 pokud jsem dobře četl a životnost 50.000 není taky ideální :) Myslel jsem, že překvapí více. Spíš pentax pořád dohání konkurenci.
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 11 bře 2010, 10:47

miky_lbc píše: A co se týká počtu... já jsem třeba za tenhle víkend udělal s K10D 4.246 snímků. A vyšší FPS než 1,1 taky nevyužiju.
To te bavi se tim pak probirat? neni lepsi udelat snimku treba 200 nebo 300, ale udelat je opravdu poradne.

Predstav si ze by si delal na film, tak si takto nevydelas ani na chleba... :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 10:57

BenaCZ píše:
miky_lbc píše: A co se týká počtu... já jsem třeba za tenhle víkend udělal s K10D 4.246 snímků. A vyšší FPS než 1,1 taky nevyužiju.
To te bavi se tim pak probirat? neni lepsi udelat snimku treba 200 nebo 300, ale udelat je opravdu poradne.

To ne... s filmem by tohle vůbec nešlo :-).

Tenhle víkend byl specifikum... potřeboval jsem udělat rychlé fototesty 52 lidem v rámci takové "workshopu". To máš nějakejch 80-90 snímků na jednoho, fotili jsme s 5ti různejma pozadíma, takže necelejch 20 snímků na jedno. To zase tak šílené neni, ale ještě, že to nedělám každý víkend.

Třídit naštěstí nebudu já...

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 11 bře 2010, 11:09

miky_lbc píše:
BenaCZ píše:

To ne... s filmem by tohle vůbec nešlo :-).

Tenhle víkend byl specifikum... potřeboval jsem udělat rychlé fototesty 52 lidem v rámci takové "workshopu". To máš nějakejch 80-90 snímků na jednoho, fotili jsme s 5ti různejma pozadíma, takže necelejch 20 snímků na jedno. To zase tak šílené neni, ale ještě, že to nedělám každý víkend.

Třídit naštěstí nebudu já...
Jasně a testy se zásadně dělají středoformátem... Já bych jen rád viděl takového fotgrafa, který udělá zfleku 4500 snímků na středoformát a má papír o duševní způsobilosti.

Sorry mě to přijde jako nádávat na to že se s Hummerem blbě jezdí do pekárny pro rohlíky... Ale co už...

Já bych zkrátka řekl, že majitel ten sředoformát nebude brát do hospody, pařby nebo festivaly kde s ním vymmlátí 1000 fotek za den.... Coz mimochodem nezvladnu ani ja se svym zrcadlem.... Ale me prijde ze to z toho pohledu porad soudis.

Samozrejme se vsichni shodneme ze vice je lepe ale tve hausnumera jsou nahlavu... :wink: Nic ve zlem :wink:
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 11 bře 2010, 11:13

Jinak k tomu AF modulu ten je opravdu usmevny....

AF vyvijene pro APSC na FF zrcadlovkach vypada smesne a je celkem nepouzitelny natoz na stredoformatu...

Z cehoz se da znovu soudit ze FF zrcadklovka u Pentaxu bud nebude a nebo bude mit taky AF z APS-C.
Pentax K20D,

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 11:21

Kajfik píše: Samozrejme se vsichni shodneme ze vice je lepe ale tve hausnumera jsou nahlavu... :wink: Nic ve zlem :wink:
Já myslim, že jsem nikde nenapsal, že potřebuju se středoformátem fotit 4000 fotek za víkend. Jen jsem to dal jako příklad toho, že tolik fotek vyfotit není až takový problém.

Běžnej atelierovej "profi" fotograf může vyfotit tak 50.000 fotek za rok (čemuž i odpovídá stavba ostatních profi zrcadlovek).

Šlo mi o demonstraci toho, že absence skel s centrální závěrkou (které třeba na H systému má každé sklo a bere se to jako taková samozřejmost, že se to ani pomalu nepíše do specifikací) je opravdu velkej a reálnej problém. A to nejen s X-Sync.

Mě prostě hrozně mrzíl, že Pentax vždycky udělá všechno na 1/2. Má dobré nápady, skvělé zkušenosti... jeho produkty mají velký potenciál. Ale něčím je to prostě vždycky zazděné, aby tam nebyly jen + :o(.

Je to jako kdyby udělala nějaká automobilka kabrio jen bez střechy. Bylo by za dobrou cenu a jasně, kabrio si člověk kupuje aby hlavně jezdil bez střechy. Jenže kdo si ho koupí, když pak nebude moci ani na běžný výlet s rizikem, že bude třeba trochu pršet? Kdyby stálo 1/2 co jiná kabria, možná by se někdo našel (a měl by ho fakt jako specifické auto do dobrého počasí). Když je ale za podobnou cenu... každý raději šáne po nějakém, které má alespoň plátěnou skládací střechu.

To je vše...

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 11 bře 2010, 11:27

Kajfik píše:Jinak k tomu AF modulu ten je opravdu usmevny....

AF vyvijene pro APSC na FF zrcadlovkach vypada smesne a je celkem nepouzitelny natoz na stredoformatu...

Z cehoz se da znovu soudit ze FF zrcadklovka u Pentaxu bud nebude a nebo bude mit taky AF z APS-C.
Myslim za canon 5D ma taky rozmisteni bodu z APS-C, a lidi si na to dost stezovali... u 645D by pri takovemto rozmisteni stacil uplne jeden stredovy bod :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 11:30

BenaCZ píše:

Myslim za canon 5D ma taky rozmisteni bodu z APS-C, a lidi si na to dost stezovali... u 645D by pri takovemto rozmisteni stacil uplne jeden stredovy bod :)
Ano má...

... a v podstatě všechny ostatní MF systémy jsou vybaveny jedním bodem a jednou zónou pro měření expozice.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 11 bře 2010, 11:36

BenaCZ píše:

Presne o tom mluvim... Ale az budes fotit modelku muzes si vybrat jestli ji budes ostrit na rty doprosted, nebo na levy koutek, pravy koutek, nos a nebo bradu:)
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 11 bře 2010, 11:43

Otazka je zda se ti po tech 50tis cyklech zaverka rozpadne. U zrcadlovky taky vydrzi i ctyrikrat vice... Koneckoncu na fotaku se ti muze po* kdykoliv cokliv. Jen pri tom prekroceni tech 50k cyklů ta pravděpodobnost bude vyšší.. Ale o kolik to nikdo neví...
Pentax K20D,

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 11 bře 2010, 11:51

miky_lbc píše:
Kajfik píše: Samozrejme se vsichni shodneme ze vice je lepe ale tve hausnumera jsou nahlavu... :wink: Nic ve zlem :wink:
Já myslim, že jsem nikde nenapsal, že potřebuju se středoformátem fotit 4000 fotek za víkend. Jen jsem to dal jako příklad toho, že tolik fotek vyfotit není až takový problém.

Běžnej atelierovej "profi" fotograf může vyfotit tak 50.000 fotek za rok (čemuž i odpovídá stavba ostatních profi zrcadlovek).

Šlo mi o demonstraci toho, že absence skel s centrální závěrkou (které třeba na H systému má každé sklo a bere se to jako taková samozřejmost, že se to ani pomalu nepíše do specifikací) je opravdu velkej a reálnej problém. A to nejen s X-Sync.

Mě prostě hrozně mrzíl, že Pentax vždycky udělá všechno na 1/2. Má dobré nápady, skvělé zkušenosti... jeho produkty mají velký potenciál. Ale něčím je to prostě vždycky zazděné, aby tam nebyly jen + :o(.

Je to jako kdyby udělala nějaká automobilka kabrio jen bez střechy. Bylo by za dobrou cenu a jasně, kabrio si člověk kupuje aby hlavně jezdil bez střechy. Jenže kdo si ho koupí, když pak nebude moci ani na běžný výlet s rizikem, že bude třeba trochu pršet? Kdyby stálo 1/2 co jiná kabria, možná by se někdo našel (a měl by ho fakt jako specifické auto do dobrého počasí). Když je ale za podobnou cenu... každý raději šáne po nějakém, které má alespoň plátěnou skládací střechu.

To je vše...
no veď hej, ale dával si tých 4000 fotiek, ako argument proti malej životnosti.
A fakt nie som profík,ale z môjho amatéreskeho pohľadu sa zdá byť číslo 50 000 ročne brutálne veľa. A trocha pochybujem, že na také fotky je fakt potrebných 40 mpx a strednoformát. Z môjho pohľadu je to 10 000 bilbordov ročne na jedného :) Aspoň tak si predstavujem profíka ja :)
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 11:59

majster333 píše:Z môjho pohľadu je to 10 000 bilbordov ročne na jedného :) Aspoň tak si predstavujem profíka ja :)
Ty už dávno vymřeli :-).

je to v průměru 150 fotek za den... nepřijde mi to mnoho.

Tak se zeptám jinak... koupíš si foťák (z velké části i pro radost, protože jinak by se Ti nevyplatilo komerčně něco takového kupovat, ale 4x rok si to jen půjčíš) za 300 tis. Strčíš ho pak do skříně a vytáhneš ho 1-2x za měsíc, když fakt využiješ jeho potenciál?

Nebo si ho budeš chtít užít... už jen pro dobrej pocit a pro radost? Protože já osobně patřím do té druhé skupiny. A když už si koupim takhle drahou mašinu, budu si jí chtít užít... a budu jí asi tahat i k focením, kde je její potenciál zbytečný. Už jen proto, že se mi s ní bude lépe pracovat a že z focení budu mít větší radost.

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 11 bře 2010, 12:02

miky_lbc píše:Tak si důkladněji přečti, co jsem psal... nepsal jsem, že na zmíněné adrese jsou tyhle systémy nejlevnější. Tyhle systémy se prostě nakupují osobně, nedělá se to skrze eshop. Osobně se domlouvá i cena. Vždycky se to takhle dělalo, protože to je pro všechny strany výhodnější. Navíc se pak uměle zdá, že je to mnohem dražší a "profíci vypadají ještě víc jako profíci".

Poslal jsem to jen pro představu, protože ty ceny tam se blíží mnohem reálněji skutečným cenám těch systémů, než třeba na eshopech v ČR, kde jsou klidně i 2x tak vysoké.

H3D-39 se dá i se seťákem 80mm pořídit za 8 tis euro. S baterkou, hledáčkem, stěnou + tím sklem. Jestli ho chceš, klidně Ti doporučim, kam se pro něj stavit.

To je celá poenta debaty...
No vidíš, že to jde :-) díky za reakci. Já fototechniku za statisíce nekupuju, tak se v tom nevyznám.

A s tvrzením "profíci vypadají ještě víc jako profíci" jsi mě pobavil, trochu jsem si poprskal monitor :-)

PS: "pointa", aby sis jako (už?) právník někde neuřízl ostudu

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 bře 2010, 12:08

Ale to je už debata o prdu... co jsem chtěl jsem řekl.

Osobně považuju absenci centrální závěrky za velmi zásadní problém. Třeba se Pentax pochlapí a v následujících měsících takové objektivy uvedem. S jeho rychlostí uvádění novinek a doplňování příslušenství tomu však moc nevěřim.

Myslim, že ani největší fanatik nemůže tvrdit, že X-Sync 1/125 vs 1/800 (500... 1600) nebo životnost 50.000 vs více než milion není dost velkou nevýhodou oproti konkurenci.

Jestli vám to tak nepřijde, kupujte. Já osobně mam na takový luxus ale moc hluboku do kapsy.

Dnes odlétám nachytat trochu bronzu a (doufám) i pěkných fotek... a až se vrátim, doufám, že už budou na stránkách Pentaxu nová skla s LS a cena ještě tak o 1-2 tis EURO dole (což by se klidně stát mohlo, když nepůjde prodej tak bombasticky). A pak si 645D klidně, i skrze svou kritiku, rád pořídim. Takhle to bohužel pro mě není zajímavé.

Tak zatím...

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“