http://4um.overclocking.cz/showthread.p ... 182&page=2
Moderátor: Moderátoři
... ale preco nie je orezana ak je teda cip na svojich hraniciach?strecha píše:spis bych to nazval cast krivky Gaussova rozdeleni...
tahle recenze http://www.naturephoto.cz/fototechnika/ ... ociny.html mně vysvětlila, jak 7D Canonu chyběl a na druhou stranu K7 vadilelho_cid píše:7D se i za stávající cenu prodává velmi dobře, nezlevní jen tak. Ona se jim totiž povedla. Je dražší než Nikon D300s a přitom se líp prodává (o K-7 nebo jiných konkurentech ani nemluvě).
Kód: Vybrat vše
Skutečné barevné rozlišení největší komerčně dostupné digitální stěny je 39/4 pro modrou a červenou a 39/2 pro zelenou = přibližně 11 megapixel. Výsledkem této prachsprosté interpolace je katastrofální moaré a falešné barvy na kontrastních hranách a objektech o velikosti či šířce pod cca. 2 obrazové body. Tohoto problému se zbavíme buď tím, že bude k dispozici skutečně funkční čip typu Foveon (barvocitlivé elementy pod sebou) anebo se stávající stěny dostanou fyzickým rozlišením na řekněme 1,5 a více násobek maximální rozlišovací schopnosti použitého objektivu. Tím se vyloučí možnost, že se například malá bílá ploška promítne pouze na zelený pixel, což má za následek, že ve výsledku není bílá ale zelená.
Museli bychom se pohybovat v rozsahu clon od 0 az do nekonecna, coz neni mozne, proto nemuzeme dosahnout celych stoprocent hodnot pro zobrazeni cele krivky (jen v rozmezi mozneho nastaveni)Karci píše:... ale preco nie je orezana ak je teda cip na svojich hraniciach?strecha píše:spis bych to nazval cast krivky Gaussova rozdeleni...
Ale většina (možná valná) potencionálních zákazníků neřeší, jak veliké fotky bude dělat. Řeší rozlišení, "zoom", video, velikost displeje (ukáže fotky rovnou v hospodě) a cenu. A značku: Canon = BMW, Nikon = Mercedes, ... a Pentax? Ňáký "jen" Subaru?kordoz píše:Ja si tiez nemyslim, ze by vacsie rozlisenie pri APS - C nemalo zmysel... Na druhej strane to pchat do tela ako je lowendovy Canon mi pripada zbytocne. Ti ktori zvacsuju fotky na vacsie ako A3 si taj tak kupia nieco lepsie.
Holman píše:Ale většina (možná valná) potencionálních zákazníků neřeší, jak veliké fotky bude dělat. Řeší rozlišení, "zoom", video, velikost displeje (ukáže fotky rovnou v hospodě) a cenu. A značku: Canon = BMW, Nikon = Mercedes, ... a Pentax? Ňáký "jen" Subaru?kordoz píše:Ja si tiez nemyslim, ze by vacsie rozlisenie pri APS - C nemalo zmysel... Na druhej strane to pchat do tela ako je lowendovy Canon mi pripada zbytocne. Ti ktori zvacsuju fotky na vacsie ako A3 si taj tak kupia nieco lepsie.
Ma to celkom zaujalo a Canonby to mohol vyriešiť veľmi Šalamunsky...miky_lbc píše:A myslíš, že nebude?elho_cid píše:Je to sice škoda, ale zdá se, že 60D už nebude a s 50D skončí éra dostupných EOS těl s dobrou ergonomií.
Teď jsem teprve rád, že jsem se přiklonil víc k Pentaxu, protože 7D je nam mojí horní psychologickou hranící ceny a 550D je pod mojí dolní hranicí akceptovatelnosti.
To se mi moc nezdá. Skok mezi 550D a 7D by byl hrozně velkej (alespoň cenově). Ale zase, co by do "60D" Canon prdnul, aby neodrovnal 7D.
Ale moc nerozumim tomu, proč není ze 7D 60D. I by to korespondovalo s 550D.
Taky je dost možné, že půjde 7D cenou hodně dolu...
Každopádně zajímavá myšlenka.