Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
alda
V.I.P.
V.I.P.

Re: Krajinný detail

Příspěvek od alda » 13 led 2021, 18:49

Obrázek
...na otevřený kabriolet je asi dost zima, i když kvalitní péřovka by to dala... :mrgreen:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 13 led 2021, 20:20

kp0 : pěkná nádražní z Pardubic, vypadá to na starý úkryt pro železničáře, souhlasím s aldou :? , PS víno už je opět ve hře, díkes :)

atti : pěkná iluminátská, to by stálo za samostatné téma :) :?

aldo : bambínko, zámek, a modely v BW velmi hezké :) :? , ty autíčka na cestě je velmi fajn námět, jako bývalý modelář jsem to taky párkrát zkoušel. Včera u nás trochu sněhu napadlo, a shodou okolností mě napadlo totéž :) . Ale bylo to s bojovou technikou (1/48) a nakonec jsem po zvážení podmínek toho raději nechal, bylo mírně+0 st. a bylo mě T-34 líto (plast a spousta minulého času). Ale rád se s něčím podobným přidám :) :? .

přidám velehradského kapucína ze začátku prosince

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 14 led 2021, 01:52

alda: polena i auta :? stejně se mi nejvíc líbí zámek, stromy, plot, věže a i ten hromosvod jsou jak podle pravítka :? , toto neumím, kabriolet schovat a počkat na jaro :mrgreen: :mrgreen:
atti: to je kaplička nebo nějaké hrobka??? :?
isaac: kapucín od baziliky :? mě vlastní stín kazí dost obrázků, nevím proč tam leze, když ho v obrázkoch nechcu :mrgreen: :lol:

Taky tu spadlo pár vloček, ale na stromech to nevydrželo ani do rána :(, tak aspoň zimní barvy :lol:
Obrázek

atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atti.hombre » 14 led 2021, 18:59

:D aldo - terénne ferrari som ešte nevidel :-D

isaacu - kapucín zaujímvý :-)

kp0 - takto máme snehu i my tu ... Na fotke je kaplnka v kúpeľoch Sliač pri prameňoch... bol som dnes na liečivú vodu, tak som ju odfotil celú :-D
Obrázek

No a ja dám teraz ešte nezamrznutú vodnú hladinu...

Obrázek
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 14 led 2021, 21:32

kp0 : pěkná kontrastní zeleň, sníh a dosud zachovalý červený plod :) :? K tomu kapucínovi :) , vlevo je ten dům s tou srnkou viz. pár fotek zpátky :) Dneska se trápím z blatnickým Merlotem, dovedou ho :? .

atti : já jsem tam hergot byl, ale už moc roků zpátky, pěkné světlo ti vyšlo :) :?
takové kopečky kolem toho jezera (rybníka?), to je výškově akorát pro mě, hezká v BW :?

přidám z půlky prosince lísteček z lesa

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 15 led 2021, 03:21

atti: díky za obrázek, kaplička v parku opravdu sedí :? na Sliači sem ještě nebyl, připomíná mi to pozlovickou přehradu v Luhačovicích. O Sliači sem jenom slyšel pořád v rádiu při předpovědi počasí, a to sem byl párkrát ve Zvolene i Banskej ... třeba se bude dát ještě cestovat :mrgreen: , na druhou stranu děda chodil do Levíc nebo do Zvolena pěšky a to neni za kopcem...
isaac: list se drží :? úplně z něho cítit bezvětří :D, škoda, že sem si nepřečetl příspěvek dřív, před chvilkou sem si dal něco mezi večeří a snídaní :) taliána s křenem a chlebem a k němu vlašák :lol: ... špatná volba merlot by byl úplně někde jinde :?

ještě jedny zimní barvy, dneska dopoledne, na chvilku byla modrá obloha
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 15 led 2021, 07:27

Chlapci dobře vy všichni... :?
Obrázek
Část Veřovických vrchů, v pozadí vlevo Velký Javorník...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 15 led 2021, 18:33

Moc pěkná kp0 zimní, to bylo dneska u Vás krásné počasí :) :? , PS protože je pátek svedu s Merlotem závěrečný souboj :) , v té Blatnici se červenému hodně daří, aspoň tedy dle mé chuti (Vavřinec, Merlot a Rulandské modré) :) .

aldo pěkná automobilistická v BW, protože mám k autům i autíčkům vřelý vztah, navážu fotkou nic moc, ale tip pro autíčko pro lidi, co už mají výchovu dětí za sebou a nepotřebují super úložný prostor, varianta i 4x4, japonec i výrobou, a asi jeden z posledních malých čtyřválců :) . Suzuki Ignis, před cca 3 lety jsem ho chtěl jako druhé vozítko, ale v principu se nedalo tehdy sehnat (a to znám prodejce osobně, čekací doba 11 měsíců). Protože mám v této kategorii vozík o trochu větší :) , tak jsem vzal jako druhé vozítko Swiftíka, úžasná radost a pohoda :), v podstatě s ním jezdím nyní skoro furt . Tož to jenom tak na okraj k autům, snad to nebude jako páteční odlehčení vadit :) .

Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 15 led 2021, 22:28

V souvislosti s auty jsem něco hledal, nenašel, ještě pohledám, zatím dám, co jsem během hledání našel, řekl bych, že zadání vlákna plní. Stará věc, učil jsem se s mojí první zrcadlovkou P K-x, takže technická stránka nic moc (ne vinou Káixka :) ), ale fotku jako takovou dávám

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 led 2021, 11:28

isaac: Já jsem také "Suzukista" a přepravuji se v už nevyráběném nejmenším modelu Alto,
kterému říkám familiárně "malý sranec"... :mrgreen: Toho nového Ignise vídám občas v naší
ulici, je to šikovné autko. Jen tak mimochodem, byl jsem minulý týden na povinné prohlídce
na řidičák u očního a prolezl jsem s "odřenýma očima". Jestli ta devastace zraku bude pokračovat
i nadále a za dva roky se zjistí, že je to zase horší, tak se ježdění už dobrovolně vzdám... :mrgreen:

like: Zajímavé "letící éčko" :? Již dlouho není zadání vlákna jen krajinný detail a stal se z toho odlehčený,
debatní a obrázkový spolek fotičů. Myslím, že to nikomu moc nevadí, když nás doposud nezarazil ani zakladatel tohoto vlákna... :)

Obrázek
...třeba autoportrét zde již dlouho nebyl... :lol:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 16 led 2021, 20:35

likelayk : zajímavá fotka, ten Pentík byla zajímavá mašinka, měl jsem ji v ruce v staré prodejně Megapixelu v Brně, ale potom nastala pár roku epizoda s Nikonkem :)

aldo : ta fotka je bombastická, výborný nápad :) :) :) :? , jsem zvědav jestli bude pokračování z druhé strany :) . Držím Ti palce, ať Ti oči ještě nejen za volantem vydrží :? . Je to takový obecný civilizační problém (stejně jako např. záda u spousty lidí). Já mám už asi cca 5 let brýle na čtení, ale do dálky vidím na rozdíl od minulosti jako ostříž, holt ty čočky zaostřují jinak :) . Je to asi přirozený vývoj, já se snažím minimalizovat používání PC, televize a dalších elektronických vymožeností, přesto se domnívám, že všichni tyto zařízení používáme o řád více než před cca 20 lety :) . Svého času mi kamarád lékař radil nějaké vitamíny speciálně na oči, název jsem zapomněl, ale bude jich dnes na trhu určitě mnoho. Zkusil bych to :? .
Alto jsem měl svého času taky ve výběru, ale děcka byly ještě nemobilní, tak jsem šel tehdy do Hondy Jazz, mimochodem do dneška jezdí, má ji dlouhodobě půjčenou právě ten kamarád lékař.

přidám dnes už letošní Olym 25mm, 1,8 s makro předsádkou

Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 16 led 2021, 23:13

alda - dovolím si parafrázovat něco z vlákna Pod povrchem -

- došlo k posunu desek proti sobě a vznikla tato rýha. Pokud to neosvětlíte pod vhodným úhlem, vůbec si toho nevšimnete :D Někdy po tom posuvu se desky pohnou i ve směru kolmém a nadrtí konec rýhy a vznikne pod touto vrstvou vrstva drceného zhutněného materiálu, který je částečně zpevněný a následně rozpuštěný....

Tolik (skoro) slova podzemního PF kolegy DavidaM :D

To isaac: K-x jsem chytil do ruky a věděl jsem, že ho musím mít. Tak jsem ho pořídil. A focení bavilo. Z těch několika málo "skoro dospělých" foťáků, co jsem v životě měl, se mi držel nejlíp.

Nokia N8 a Bude úroda

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 17 led 2021, 02:51

alda: autoportrét pobavil :lol: smál sem se hodně dlouho :?
isaac: makropředsádka mi nikdy tak krásně nekreslila :? . Je docela zábavné, že sem pár roků zpátky přemýšlel taky o Suzuki, tehdy to byla Vitara, spolužák je prodával, chtěl sem něco, do čeho se dá vjet na kole a pak jen přesednout za volant :lol:, ani nevím jestli se ještě vyrábí... Jazz si koupil strýc k pětasedumdesátinám, letos ho bude mít 5 let a je naprosto spokojený...
Pokud jde o oči, pak pět let už mám taky stařeckou demenci, teda co to píšu...krátkozrakost :), na počítač čumím posledních 20 let asi 10-12 hodin denně, ale vždycky sem měl solidní nebo výborné monitory. Stejně je to šíleně nepříjemné a stresující nevidět bez brýlí ostře na blízko... do dálky naštěstí furt dobré....
likelaik: zajímavé obrázky u toho prvního sem musel přemýšlet co to je :) :? :?

zkoušel sem "nový" "A" telekonvertor 1.4, k 300, bylo šero, bylo to docela daleko (40-50m) a vlezle pofukovalo, chtělo to líp doostřit, jenže na displeji byla skoro jen tma...musím se to naučit :) vypadá to dlouho na podobné počasí :mrgreen:
Obrázek

Ještě trochu vlezlý dotaz, tisknete si někdo fotky doma a čím? Chodit do fotolabu nemám čas a po internetu sem tomu nedošel na chuť. Možná je to jednodušší než si myslím a chce to najít správného dodavatele :)...

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 17 led 2021, 11:03

isaac: Osamělý suchý list :? Pokračování z druhé strany nebude, již tak bylo drama se během
10 vteřin samospouště stihnout nasoukat do té krabice a vystrčit prdel... :mrgreen: Když jsme
ve škole měli zadání dělat autoportréty, tak jsem se vzpouzel, protože se nerad na fotkách vidím,
natož abych se fotil sám. A tak jsem se snažil, něco vymyslet tak, aby tam nebyl můj ksicht a když
už byl, tak nějak ho zhanobit... :mrgreen:.
Brýle na čtení používám asi 15 let. Do dálky ještě vidím relativně dobře, spíše mám problémy, mimo
poruchu barvocitu i s šeroslepostí a proto nerad jezdím v noci...
Do monitoru hledím také spoustu času, ale naštěstí co mám ten "nový" Benq, tak mě z něho
nepálí oči, jako z toho předchozího...
Já si Alto pořídil před odchodem do penze, s tím že v něm jezdím sám a nebo s ženou, občas tam
posadím i babičku. A vzhledem k co nejnižším provozním a servisním nákladům a spolehlivosti,
padla volba na tohoto japonského malucha, který se vyráběl v Indii. Během 6 let, co ho mám, má
má najeto 60 000km. Jednou za rok vyměním olej a filtry, jednou za čas pneu, toť vše. Akorát před
vánocema jsem vyměnil žárovku u zadního brzdového světla, otázka 4 minut... :mrgreen:

like: Fotka zajímavá, ale nepodařilo se mi rozšifrovat, co to je ? Lidé jsou sice různí, ale rýhu mají
mají všichni a někteří dokonce i dvě... :mrgreen:

kp0: Opeřence na vrcholku jehličnanu jsem rozpoznal až po chvíli, asi ty mé špatné oči :wink:.
Pořídil jsem si k PC asi před dvěma roky brýle jejichž horní části se koukám na monitor ( 65cm)
a dolní na klávesnici (45cm), stály sice toliko, co slušný monofokál, ale jsem s nimi nadmíru
spokojen, dobrá investice do kukadel... :shock:
Já si nechávám ročně tisknout kolem 20-25 fotek o velikosti A4 a A3, takže tiskárna doma by se
mi nevyplatila. Již 5 let si nechávám tisknout čb fotky u 24print.eu a jsem naprosto spokojen.
Vyzkoušel jsem ještě několik dalších firem a nejhorší a nejdražší byli u Fujifoto...
Obrázek
Velký svůdce pojídá svou obvyklou snídani ve své rezidenci Berghof, archívní foto... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 17 led 2021, 19:46

Tož teď se mě ztratil asi půl stránkový elaborát :) , neuložil jsem koncept, musím sa uklidnit SV, toto mě nasralo :) .

Tak ještě jednou ve zkratce :

likelayk : zajímává, těžko identifikovat :) , ale Nokia :?

kp0 : zajímavý pohled do korun stromů, já mám k Px 50-500mm Sigmu, otřesné hovado, dá se vozit, ale ne nosit :) . S normálními menšími auty to bude v brzké době velmi těžké, ještě je v dnešní době pár vyjímek, ale brzy bude asi po nich. S tiskem bych zkusil Happy foto, rozumné ceny v akci, pěkné fotoknihy, klasické fotografie, velké tisky jsem u nich nezkoušel.

aldo : výborný svůdce, není tam jedno písmenko navíc? :) S tím kvalitním monitorem je to cesta, jak si ochránit aspoň částečně zrak.

přidám jednu ze včerejška Olym 30 mm, 3,5, Veselí nad Moravou

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“