Přesně. Nejstarší škola ve středních Čechách (dochovaná).A vzadu,ten žlutý růžek je škola pro tělesně postižené a handicapované děti. Hrozný je,že vůbec nemají peníze. Loni jsem na Vánoce dělal mezi kamarády a známými po Praze sbírku a vybral jsem skoro 12 tis. Nemám bohaté známé

Na konci listopadu jsem jim to odvezl. Vím,že je to pár kapek,co potřebují,ale aalespoň něco. Nějak mám Čáslav pod kůží,asi kvůli -dost tragické- historii města. Mám to tam rád.

Město založeno r.1246 Přemyslem Otakarem ll.Místo však bylo osídleno mnohem dříve,vykopávky jsou z 3 stol.Nejstarší dochovanou památkou je -románský kostelík sv.Michala,,z r. 1130. Dnes je součástí chrámu sv.Petra a Pavla-dnešní sakristie. Po vypuknutí husitského hnutí bylo město proti Žižkovi,na straně Zikmundově. Ale po jarní ofenzívě husitů,v r.1421, se město přidalo na jejich stranu. V r. 1522 skoro celá Čáslav shořela. V r.1639 a 1643 město zpustošili Švédové. Čáslav se po těchto nájezdech stala pustým městem až do 18.století.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8