To telo je jeste i dost vybirave na baterky a musi byt cerstve nabite, ale mam chut si ho prece jen nechat na hrani a pokusy s tim 6Mpix snimacem, ktery vesele toleruje i naprosto otresne objektivy. Ma to nabehano jen 16k cvaku na zaverce a zbytek fotaku krome hledacku je skoro jak novy. Dokonce to i relativne korektne ostri s vetsinou objektivu, coz je samo o sobe skoro zazrak na fotak bez korekce AF.
Tak jsem koukal, jestli se neda ta posledni cocka/krytka v hledacku treba nejak jednoduse vyndat a treba poradne rozlestit do jedne roviny velkym kotoucem, nebo jestli to neni nekde na aliexpressu za smysluplnou cenu. No bohuzel je plastova a zabudovana v dilu, ktery se asi meni cely. Mel jsem sundany vrsek fotaku a bohuzel to uz neni tak trivialni jako u I*st D, kde staci ten ciry plast vycvaknout a muzete si s nim delat co chcete..
K100D Super to ma takhle:

Cela ta plastova struktura je jeden secvakanec, zrejme i slepenec. A vymena asi jedine cely blok.
Pripadne kdyby mel nekdo nejakou mrtvolu K100D/K100D Super treba za stovku klidne s vykuchanym bajonetem, displeji, motorky, elektronikou apod.. jen neco, kde by sel vykuchat ten konec hledacku... tak by mi to taky pomohlo