Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
alda
V.I.P.
V.I.P.

Re: Krajinný detail

Příspěvek od alda » 22 bře 2021, 12:35

kp0: Révový pupenec, připomínající hmyzí končetinu... :mrgreen: :?

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 22 bře 2021, 18:37

velmi pěkné fotky ode všech v barvě i BW aldo :) :? , kp0 : sám nevím, jak se ten keř jmenuje :) , je tam těsně u toho parkoviště :) . U nás sněžilo včera, a pro jistotu mírně pochumelilo i dnes, ale přes den + 2 až 6 st., tak je to dobré. Na barevné čerstvé kvítka jsem ještě neměl letos štěstí, je to trochu posunuté oproti minulým letům, ale už se na ně těším. Pěkný večer všem :? .

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 23 bře 2021, 08:26

isaac: Také bych byl rád, kdyby se už oteplilo ať můžu ven na déle, než třicet minut k doktorovi
a nebo do lékárny. Nechci v tom mrazivém vzduchu riskovat další problémy s mými zdevastovanými
plícemi... :mrgreen:

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 23 bře 2021, 18:46

pěkný silniční detail aldo :) :? , už se to počasí může jen lepšit :) , i když dnes ráno s písní na rtech (tak toto ber velmi v úvozovkách), jsem se blížil do práce (+-0 st.), se mi to zdálo pocitově lepší než odpoledne (+7st.). Pamatuješ, jak jsme minulý rok dávali sem fotky a bylo sucho jak hrom. No, a v půlce května začalo pršet. Ale cítím zlom v počasí, dnes poprvé v tuto dobu cvrlikají ptáci u mé trucovny (vypadá to divně, když je to takto napsané :) ), ale snad to už přijde :? . Tak snad brzo kopnem do vrtule a vyrazíme za dobrého počasí ven. Navzdory pranostikám přidám tedy sobotní vrtuli :) .

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 23 bře 2021, 20:41

Ty dovedeš Pavle, vždy potěšit :mrgreen:. Ta černobílá vrtule je parádní, líbí se mi :? Dnes bylo u nás opět ošklivě a odpoledne jsem si došel do zásilkovny pro oxymetr, abych si mohl měřit množství kyslíků v krvi.
Mám to tak na hraně, optimální je nad 97 a více %, já mám kolem 95-6 %. Pod 95% a níže je už špatně a je třeba volat doktorovi a řešit to. Cestou jsem cvakl pár fotek a trochu i sprchlo. fakt se už těším, až bude teplo
a svítit sluníčko, ať si můžu vyhřát ty své staré a trouchnivějící kosti. A také bych už rád, kdyby z Fujifoto
poslali X-E4, ale Fujifilm si do Česka s dodávkami dává na čas a nevím, kolik lidiček je ještě v pořadníků přede mnou... :mrgreen:

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 23 bře 2021, 23:47

pěkný záběr v BW aldo :) :? , všichni se těšíme na jaro :) , moji doktoři jsou buď kamarádi nebo spolužáci, tak nemáme pro břitké slovo daleko :) . Prý se nedám léčit, protože s mým mírně řečeno, analytickým způsobem myšlením mě opětovně naběhnou na problém a téma, a potom začnu s dlouhým monologem zase já... :) . Ale pochopitelně je plně respektuji :? . A jejich názor je dobré dodržovat! :) .
Pěkný aparát jsi objednal, ať Ti brzy přijede domů :) . Dobré světlo a hlavně zdraví, a domnívám se, že příští týden to už bude zase veselejší :) . Pošlu fotku, jak si někdy připadám, ale i druhou, když se fotogenicky stavím na nohy :) .

Obrázek

Obrázek

Starý a nový drak :?

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 24 bře 2021, 09:21

Parádní drak Pavle, doufám, že to éro vyfotíš, až bude po úplné rekonstrukci... :?

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 24 bře 2021, 18:42

krásná sošná aldo :) :? , tohle focení mám taky velmi rád, letos naposled na tzv. Barborce, vedlejší kopec u hradu Buchlov. K těm drakům :) , první podlehl únavové zkoušce (odolnost), asi slouží jako zdokladování procesu, druhý už je ve výrobní fázi.

přidám po delší době pohled rybím okem, opět leteckou, už s tím přestanu, ale dnešní, bohužel pořád pošmournou přírodu mám dosud na kartě :)

Obrázek

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 24 bře 2021, 19:35

Aj ja mám niečo vo fáze výroby. 8) Tie dvere som robil 3 dni. (Popri práci a hraní na PC).

Obrázek

richard_strouhal
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od richard_strouhal » 24 bře 2021, 22:56

Pěkné fotky od všech, zvlášť tedy kvituji letadýlka, klidně bych je přidal do galerie, tam jich je málo :-)
Tohle vlákno by se mělo spíš přejmenovat na pel-mel :-) nebo "ze život fotografa".
Přidávám městský krajinný detail - Benešov - zbytky židovského hřbitova přímo v centru města (asi 10 náhrobků), není to příliš fotogenické, když je hned vedle "devádesátkový" obchodní dům okresního významu :-) , ale jako každý židovský hřbitov to má svoje kouzlo:

Obrázek
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 25 bře 2021, 09:13

Tož ta letištní s rybinou se ti Pavle opravdu povedla, zajímavý záběr... :?
marian: Joj, krásný model lodi (člunu), doufám, že nám ho tu ukážeš, až bude hotový... :?
richard: Náhrobní deska obrostlá stromem... :?. Také si to myslím o tom přejmenování.
Pokud by se měl striktně dodržovat krajinný detail, tak bych tu skoro neměl co dávat... :mrgreen:

Obrázek
V té budově byla v šedesátých létech jatka. Jako ogaři jsme lezli na okolní stromy a sledovali, jak nahánějí prasata a krávy na porážku. V Jičínce pak tekla krvavá voda. Asi o kilometr proti proudu říčky byla, a ještě je fabrika Tonak (továrna na klobouky). Vždy, když tam barvili plsť, tak to vědělo celé městečko, protože v Jičínce tekla voda buď modrá, zelená, červená či černá. Samozřejmě v ní nežilo vůbec nic, vše otrávené. Když to doteklo do Odry, tak to bylo trochu naředěné okolními přítoky a v Odře se to už rozředilo docela. Ekologie za komoušu nikoho nezajímala, hlavně se musely plnit pětiletky. Dnes tam vidím z mostu docela dost ryb... :mrgreen:

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 26 bře 2021, 00:52

Aldo, pěkný obrázek i s příběhem s dobrým koncem :?
Náhrobní kámen zarůstající do stromu je hodně zajímavý :?
Nový drak i to neidentifikovatelné letadlo z plochy :? co to je za letadlo?
Marian, to musí bavit, to bych nedal :? taky se těším na finální obrázek :mrgreen:

Nádražní objekt z nadhledu... i s nepořádkem okolo.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 26 bře 2021, 08:23

kp0: Snímek z nádraží je přesně to, co také rád fotím, líbí se mi :?

Obrázek

Včera jsem byl poprvé delší dobu (asi tři hodiny) venku a hodně jsem si to užil, bylo teplo, jen občas foukl studený větřík a já vypráskal dva kinofilmy (obrazně :mrgreen:). Sice jsem musel do kopce, co chvíli zastavit a lapat po dechu, ale došel jsem do lesoparku nad městem, a tam na lavičce vykasal nohavice i rukávy a vyhříval se jako starý krokodýl, byla to paráda. Focení i slunění mě naplnilo energií, tak jako když dáte vybitou baterii Pentaxu do nabíječky... :? :D

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 26 bře 2021, 10:08

Jen tak dál, Alešu - držím ti pěsti.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 26 bře 2021, 17:14

Díky Milošu. Parádní vývratově kořenová fotka. :?

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“