Hromadný úprk od Pentaxu?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hromadný úprk od Pentaxu?
NIKON D750 REVIEW
THE PERFECT WEDDING PHOTOGRAPHY CAMERA?
http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-d750-review
THE PERFECT WEDDING PHOTOGRAPHY CAMERA?
http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-d750-review
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ked som vyberal system, značku, asi to nebolo dobre, že som šiel do pentaxu.
Teraz som mal otvoreny Nikon D7100 a samozrejme som nim aj fotil. Ved to ma možnosť ostrenia na 51 bodov. To by bola ina parada pri dynamickych scenach.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 553&type=1
Teraz som mal otvoreny Nikon D7100 a samozrejme som nim aj fotil. Ved to ma možnosť ostrenia na 51 bodov. To by bola ina parada pri dynamickych scenach.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 553&type=1
Jááááj Dušan, lenže keď si vyberal ty foťák tak bola aktuálna D90.
Ostriace body sa zídu, ja som to tiež ocenil až po prechode z K-m ktorý ich akokeby ani nemal keďže sa v hľadáčiku nezobrazovali, K-30 ich síce má ale pre mňa stále na riedko.
Človek potom nemôže komponovať tak ako by chcel, lebo ostriaci bod nemá tam kde by ho potreboval.
Toto je aj dôvod prečo by som uprednostnil K-3 pred K-5II aj keď neviem či ten väčší počet ostriacich bodov je u K-3 prínosom, počkám si radšej na nástupcu
Ostriace body sa zídu, ja som to tiež ocenil až po prechode z K-m ktorý ich akokeby ani nemal keďže sa v hľadáčiku nezobrazovali, K-30 ich síce má ale pre mňa stále na riedko.
Človek potom nemôže komponovať tak ako by chcel, lebo ostriaci bod nemá tam kde by ho potreboval.
Toto je aj dôvod prečo by som uprednostnil K-3 pred K-5II aj keď neviem či ten väčší počet ostriacich bodov je u K-3 prínosom, počkám si radšej na nástupcu
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ja som vtedy pokukoval pod D5000. D90 bola velmi draha.
Kazdy system ma v case nejake chyby. Pentax v sucasnosti nema najvyspelejsi af, predtym mal problem s expoziciou blesku. Mal som nikon d40, ktory nahodne preexponovaval - ten nepodareny expozimeter nikon pouzival niekolko generacii (d40, d60, d80, d90, d5000). Podobne drobnosti budu aj u Canonu, Sony, CSC... Kym to nie je nieco co ta vyslovene obmedzuje nema zmysel to riesit - nove telo vychadza kazdy rok. Napisal to aj cport, pri zmene systemu mozes kludne prist z dazda pod odkvap. A ako pozeram tvoju foto - zaostrena je aj s 11 bodmi SAFOX X.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, rozhodl jsem se pomoci hledačům zelenější trávy u sousedů.Normálně se těchto diskuzí nezůčastňuji, protože to považuji za zbytečné.
Asi rok dělám statistiku úspěšnosti zaostření, ale pouze AF-C.Mám několik kamarádů s těly 60D, 600D, D7000, NX 10.
Chodíme na spoustu akcí spolu a pokud ne, dodávají ze svých akcí výsledky. Objektivy srovnatelné.
Po roce sledování vypadá statistika následovně:
K30 - 78% úspěšnost
60D - 62%
D7000 - 61%
600D - 56%
NX 10 - 8%
Berte to s určitou rezervou. Ale přece to jenom něco naznačuje.
Asi rok dělám statistiku úspěšnosti zaostření, ale pouze AF-C.Mám několik kamarádů s těly 60D, 600D, D7000, NX 10.
Chodíme na spoustu akcí spolu a pokud ne, dodávají ze svých akcí výsledky. Objektivy srovnatelné.
Po roce sledování vypadá statistika následovně:
K30 - 78% úspěšnost
60D - 62%
D7000 - 61%
600D - 56%
NX 10 - 8%
Berte to s určitou rezervou. Ale přece to jenom něco naznačuje.
Jedenásť ostriacich bodov nie je nepoužitelných ale občas mi nejaký chýba, aby som to nemusel riešiť mierným prekomponovaním, kedy môže dôjsť k nechcenému posunutiu HO.
Aj ked zrovna nie som zástancom fotenia za každú cenu na plnú dieru, tak zrovna pri fotení kde je príliš malá HO je dosť dôležité aby tých bodov bolo čo najviac aby mal človek istotu že ostrí presne tam kam chce, skrátka aby si vybral ten vhodný bod, respektíve je dobré ked sa mu ich v danej HO vysvieti niekolko.
Ja som spokojný, ale Pentax s týmto trochu zaspal, tých 27 ostriacich bodov mal u vlajkovej lode ponúkať už dávno
Aj ked zrovna nie som zástancom fotenia za každú cenu na plnú dieru, tak zrovna pri fotení kde je príliš malá HO je dosť dôležité aby tých bodov bolo čo najviac aby mal človek istotu že ostrí presne tam kam chce, skrátka aby si vybral ten vhodný bod, respektíve je dobré ked sa mu ich v danej HO vysvieti niekolko.
Ja som spokojný, ale Pentax s týmto trochu zaspal, tých 27 ostriacich bodov mal u vlajkovej lode ponúkať už dávno
Pentax K-30, Metz 48
relux:
Stačilo napsat, že Pentax je nejlepší. Proč to proboha nikdo neví?
Stačilo napsat, že Pentax je nejlepší. Proč to proboha nikdo neví?
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Hilda, nestačilo, mňa napríklad celkom zaujalo ako je na tom NX10 biedne. Ostatní sú plus mínus na tom stejne.
Nedávno sa mi v akvárku vytreli cichlidy a chcel som si to samozrejme nafotiť. Začal som s K7+DFA100 , úspešnosť dve fotky z desiatich a dlho trvajúce ostrenie, tak som si požičal od kolegu 5DMKIII+ 100-ka makro canon, úspešnosť tri fotky z desiatich, ostrenie o dačo rýchlejšie. Určite mi teraz niekto pripomenie, že je to o 50% viac
A ešte dodám , že Ricoh GR mal úspešnosť 10 z 10 , navyše bol rýchlejší (aj ako 5D), len to ohnisko bolo na figu, ryby boli vyplašené.
Nedávno sa mi v akvárku vytreli cichlidy a chcel som si to samozrejme nafotiť. Začal som s K7+DFA100 , úspešnosť dve fotky z desiatich a dlho trvajúce ostrenie, tak som si požičal od kolegu 5DMKIII+ 100-ka makro canon, úspešnosť tri fotky z desiatich, ostrenie o dačo rýchlejšie. Určite mi teraz niekto pripomenie, že je to o 50% viac

RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hildo, specielně pro Tebe.Ještě jednou zdůrazňuji, že šlo pouze o AF-C. Začal jsem to sledovat potom, co na zdejším fóru zaznívaly neustále nářky na AF, zejména na AF-C. Fotím hlavně wild. Krajiny, architekturu nefotím, ani to neumím. Nelezlo mi to do palice, protože já jsem s tím až tak velký problém neměl. Samozřejmě při focení pohybu fotograf nemůže počítat s tím, že nebude odpad. Mě samotného výsledky překvapily. A to jsem ještě při náhodné kontrole zjistil, že dva (600D, D7000) zařazovali mezi zaostřené fotky takové, které já považuji za nezaostřené, takže došlo k mírnému zkreslení. NX 10 je na AF-C opravdu bída, ale jinak má výstupy plně srovnatelné.
Hildo, nemusíš reagovat hned tak podrážděně. Nikdo tady netvrdí, že je Pentax nejlepší. V případě tohoto druhu focení je K30 plně srovnatelná s výše uvedenou konkurencí.
Hildo, nemusíš reagovat hned tak podrážděně. Nikdo tady netvrdí, že je Pentax nejlepší. V případě tohoto druhu focení je K30 plně srovnatelná s výše uvedenou konkurencí.
To je právě ono. Měli byste založit webovky, kde byste všem názorně vysvětlili, že Pentax je nejlepší a hlavně o tom přesvědčit sporťáky. Vždyť ti se úplně zbytečně trápí s canikony a mohli by to zvládnout snadno a lépe s Pentaxem K-30.
Lidi mějte rozum.
Lidi mějte rozum.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No my rozum máme, proto máme Pentax 

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
Děkuji za pochvalu, Hildo.hilda4sea píše:Pentax je nejlepší a hlavně o tom přesvědčit sporťáky. Vždyť ti se úplně zbytečně trápí s canikony a mohli by to zvládnout snadno a lépe s Pentaxem K-30.
Lidi mějte rozum.
Ta K-30 je opravdu báječná.
Ale za měsíc začíná halová sezóna a tam bych použitelné fotky na ISO 6400 alá D 750tka bral.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
tak ja sa musim tiez zastat Pentaxu, na K3 som teda nepozoroval, ze by som mal problem s AF-C (na K5IIs som na AF-C ale vobec nefotil, tak neviem zhodnotit).
a mne je teda uplne suma fuk, ci mam 11 AF bodov (K5IIs) alebo 27 (K3) alebo 51 (D750), mna tych viac bodov praveze aj zdrzuje, pretoze fotim vzdy iba na jeden vybrany bod (ziadna skupina, tomu neverim) a kym sa preklikam do spravneho (vacsinou v zlatom reze) tak to trva...
a pozor! toto si mozno niekto neuvedomi, ze Pentax (aj iny teda) ma stabilizaciu v tele, to je NAOZAJ vyhoda, nestaras sa ake mas sklo/ohnisko. To ze ta stabilizacia mozno nesahuje takej urovne ako inde je jedno, pomoze to. Teraz na Nikone si mozem ist prdiet, lebo nie vsetky skla sa robia so stabilizaciou a chyba mi to...esteze ma Nikon take udelatko, ze mam nastavenu najnizsiu rychlost na 1/250s (pri tom ISO mi je to fuk).
dnesne cvaky z vecera z krcmy, odsumovanie mam uplne vypnute (aspon dufam ze som to spravne nastavil na tom nikone), su to JPGy z fotaku, isto by to chcelo este poladit vyvazenie bielej (do studensich farieb).
50/1,8G na 1,8 a ISO 6400
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1098res.jpg

http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1095res.jpg

a mne je teda uplne suma fuk, ci mam 11 AF bodov (K5IIs) alebo 27 (K3) alebo 51 (D750), mna tych viac bodov praveze aj zdrzuje, pretoze fotim vzdy iba na jeden vybrany bod (ziadna skupina, tomu neverim) a kym sa preklikam do spravneho (vacsinou v zlatom reze) tak to trva...
a pozor! toto si mozno niekto neuvedomi, ze Pentax (aj iny teda) ma stabilizaciu v tele, to je NAOZAJ vyhoda, nestaras sa ake mas sklo/ohnisko. To ze ta stabilizacia mozno nesahuje takej urovne ako inde je jedno, pomoze to. Teraz na Nikone si mozem ist prdiet, lebo nie vsetky skla sa robia so stabilizaciou a chyba mi to...esteze ma Nikon take udelatko, ze mam nastavenu najnizsiu rychlost na 1/250s (pri tom ISO mi je to fuk).
dnesne cvaky z vecera z krcmy, odsumovanie mam uplne vypnute (aspon dufam ze som to spravne nastavil na tom nikone), su to JPGy z fotaku, isto by to chcelo este poladit vyvazenie bielej (do studensich farieb).
50/1,8G na 1,8 a ISO 6400
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1098res.jpg

http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1095res.jpg

Naposledy upravil(a) lennyl dne 13 říj 2014, 20:03, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN