Pentax K-1 - novy firmware

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od lennyl » 17 lis 2016, 08:21

dnes rano asi o piatej vysiel novy firmware 1.40.

dve hlavne nove funkcie:
- nastavenie zadneho LCD na Night vision - cervena farba, zaujimava vec na fotenie v noci
- vylepsenie funkcie BULB - po stlaceni Green button sa prednym rollerom meni cas od 10sekund do 20minut, netreba odratavat rucne dlhsi cas/pouzit specialnu kablovu spust
obe su to paradne vychytavky. a vidno, aj uz aj Pentax vie robit FUNKCNE vylepsenia pomocou fw (ako FUJI)

nie som si isty ale AF, neviem co s tym dorobili, ale zda sa mi, ako keby microadjustment bol posunuty o +10.
(cital som dake komentáre na pentaxforums.com, ze ludom sa po upgrade na f1.30 zrazu posralo ostrenie a museli ist aj do -10, ci to teraz natvrdo pridali v 1.40 netusim).
cize s fw1.30 som mal na FA31 -5, na FA43 -4 a na FA77 -4 a teraz mam vsetko opacne, +5, +4 a +4.
este si to preverim ked budem mat na to chut za denného svetla.
ak to bude pravda, tak POZOR na tych, co maju uz teraz korekcie microadjustment nad 0 (nezmestili by sa potom do rozsahu -10 az +10 v K-1)

a nie som si isty ale zhorsenim huntovania FA skiel (SDM DA*200/2,8 nemam teraz pri sebe, ani HSM Sigmu 24-70/2,8)

info na pentaxforums.com
http://www.pentaxforums.com/articles/fi ... eased.html
stiahnutie fw 1.40
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... al/k1.html
popis k novym funkciam
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... FW1.40.pdf

PS: po update doporucujem urobit reset K-1 (su dva, celkovy a custom settings)
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
pavel_m
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 93
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Liberec

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od pavel_m » 17 lis 2016, 08:43

Ta vychytávka u funkce BULB je dobrá :) , to by se hodilo.
K-30,K-5; DA 35/2,4, DA 50/1,8, DA 55-300;
Sigma 10-20/4-5,6; DA 18-135 WR, Tamron 18-200, Metz MB 44 AF-1,

Uživatelský avatar
zirecek
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 843
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Olomoucký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od zirecek » 17 lis 2016, 09:38

Kdyby tyhle vychytávky udělali také na K3II, byl bych spokojený velice. Obávám se že nikoliv, :-(.
Obrázek
Fotogalerie FLICKR

K-3 II, Sigma 8-16, Pentax 24-70 a 70-200

Hnz
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 141
Registrován: 09 bře 2011, 20:41

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od Hnz » 17 lis 2016, 09:46

Je od nich hezké že přidávají nové funkce. Na druhou stranu by mohli přijít s něčím významnějším. Přidání těchto funkcí nemohlo zabrat jednomu člověku více než týden práce a to včetně testování :D
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1

w_tas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 99
Registrován: 26 čer 2014, 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od w_tas » 17 lis 2016, 10:28

Za mě prodloužení času bez dálkové spouště VELKÝ PALEC NAHORU. Konečně to někoho napadlo:)

Mám otázku, je to trochu offtopic - ale možná je to způsobeno verzí firmware... Mám teda ještě 1.30 a při focení v live view na vyšší iso se mi stává, že na snímku jsou pruhy podobně jako když býval špatný signál na starých televizích. Je to přehříváním čipu? Bohužel teď u sebe nemám fotku jako příklad. Ale když to samé vyfotím bez live view tak pruhy nejsou. V LV se i zobrazují v real time. Je to normální jev nebo je můj kus K-1 zralý na reklamaci?

Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Příspěvky: 2794
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od cport » 17 lis 2016, 10:39

to je nestandardni chovani - ja bych zkusil klasiku - novy fw, navrat do tovarniho nastaveni, reklamaci.
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8

w_tas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 99
Registrován: 26 čer 2014, 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od w_tas » 17 lis 2016, 11:17

Díky za reakci. Zkusím nový FW, pořádně otestuji a uvidím.

w_tas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 99
Registrován: 26 čer 2014, 13:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od w_tas » 17 lis 2016, 23:50

Tak jsem zkusil otestovat, kdy se tvoří zminované pruhy a přišel jsem na to, že jde o problém jen při zapnuté el. uzávěrce při LV, při vyšším ISO (už tak při ISO 400 a výš) a asi jen při kontrastní scéně s umělým světlem. Při vypnutí ES to přestane. Tak to asi řešit nebudu

lukas-snb
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: 24 říj 2011, 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od lukas-snb » 18 lis 2016, 00:07

zdravim,

chtel bych se zeptat, nevite nekdo proc ten bulb timer nemohli povolit pri intervalovem foceni ??? to je to tak komplikovany aby tohle slo ? nebo proste jen nechteji sabotovat prodeje externich intervalometru ? me to prijde skoda, ze to nemohli povolit s tim intervalovym focenim....byla by to pecka. dalsi dotaz proc K-1 v intervalovym snimani ma minimalni cas 2 sekundy....u k-5 tam jde nastavi prodleva 1s. diky

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od lennyl » 18 lis 2016, 00:49

w_tas píše:Tak jsem zkusil otestovat, kdy se tvoří zminované pruhy a přišel jsem na to, že jde o problém jen při zapnuté el. uzávěrce při LV, při vyšším ISO (už tak při ISO 400 a výš) a asi jen při kontrastní scéně s umělým světlem. Při vypnutí ES to přestane. Tak to asi řešit nebudu
ale to je normalna "vlastnost" elektronickej závierky. je toho dost popisaneho na webe. tiez som sa zlakol, ked som to skusal a mal som uplne pokrivene postavy alebo pasy na fotkách pod lampou doma.
http://www.diyphotography.net/everythin ... g-shutter/
http://janssico.com/2014/12/x100ts-elec ... -analysis/
https://www.quora.com/On-a-Fujifilm-X10 ... tronic-one
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Uživatelský avatar
al.vlado
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 652
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Šurany (okr. Nové Zámky, kraj Nitra)
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od al.vlado » 18 lis 2016, 01:10

Ten problém pri elektronickej uzávierke je normálna vec. Pretože data zo snímača sú čítané riadok po riadku, nie naraz (to by procesor nezvládol). A umelé osvetlenie, hlavne typu žiarivka, bliká (elektróny lietajú v dávke z jednej elektródy na druhú). Nie je to ako žiarovka, kde proste len horí a svieti vlákno. Preto tie pruhy na fotke. ... a preto aj želé efekt pri švenkovaní počas nahrávania videa.

A tuším je na to upozornené aj v tom PDF-ku pri FW 1.30 na stránke Ricoh.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN), Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax D FA 150-450/4,5-5,6, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2.4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od lennyl » 18 lis 2016, 14:10

tak som VRATIL spat firmware 1.30. je dost tazke ho najst, na Ricoh stranke som ho nevedel najst.

http://drivers.top4download.com/ricoh-p ... nqirn.html

zbytocne som stratil den zivota a nervov pri f1.40, nafotil zasa ako debil 300testovacich fotiek s FA sklami, za toho bo*ha som nevedel najst spravne ostrenie, lietalo to od -5 do +5.
kaslem im aj na Bulb aj nocne videnie.
opat mi K-1 ostri presne a bez huntovania.

uff, uz som kludny :)
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Příspěvky: 2794
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od cport » 18 lis 2016, 15:30

w_tas píše:Tak jsem zkusil otestovat, kdy se tvoří zminované pruhy a přišel jsem na to, že jde o problém jen při zapnuté el. uzávěrce při LV, při vyšším ISO (už tak při ISO 400 a výš) a asi jen při kontrastní scéně s umělým světlem. Při vypnutí ES to přestane. Tak to asi řešit nebudu
Omlouvam se za malou mystifikaci. O tom problemu s ES jsem zatim neslysel.
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8

Uživatelský avatar
al.vlado
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 652
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Šurany (okr. Nové Zámky, kraj Nitra)
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od al.vlado » 18 lis 2016, 20:12

lennyl píše:tak som VRATIL spat firmware 1.30. je dost tazke ho najst, na Ricoh stranke som ho nevedel najst.

http://drivers.top4download.com/ricoh-p ... nqirn.html

zbytocne som stratil den zivota a nervov pri f1.40, nafotil zasa ako debil 300testovacich fotiek s FA sklami, za toho bo*ha som nevedel najst spravne ostrenie, lietalo to od -5 do +5.
kaslem im aj na Bulb aj nocne videnie.
opat mi K-1 ostri presne a bez huntovania.

uff, uz som kludny :)
Som rád, že som sem práve nakukol. :) Díky za tento tvoj príspevok! ;) Práve som si vytiahol foťák z brašne, že tam trtnem ten FW 1.40. No po tomto tvojom zistení to riskovať nebudem. Pred FW 1.30 som mal korekciu AF pri objektíve Pentax 24-70/2,8 na plus 2. To si robil ešte ty, keď si bol u mňa. Keď prišiel FW 1.30, tak zrazu som musel pri tom objektíve ísť až na plus 7. Nebudem riskovať, že pri FW 1.40 to bude úplne mimo rozsahu ladenia.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN), Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax D FA 150-450/4,5-5,6, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2.4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-1 - novy firmware

Příspěvek od lennyl » 18 lis 2016, 20:26

al.vlado: nie nie nie, pekne si tam trtni ten fw1.40 (predtým si pre istotu opis korekcie skiel, aj ked teda toto sa neresetuje) a uvidis, mozno TVOJ kus K-1 nebude mat ziadne problemy..
..a nezabudaj, ze v kazdom firmware je carovna formulka "Overall Improved stability for general performance" - takze mozno ked budes fotit baby, tak nebudu mat zrazu podprsenku :-D

fw1.30 tam mozes vratit hocikedy, fotak vôbec neprotestuje s downgradom.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-1, K-1 II“