Pentax K-3 HDR

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Poltergeist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: 31 srp 2012, 08:05

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od Poltergeist » 25 čer 2014, 09:00

Tak to už hej :)

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
k.e.n
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 810
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Písek

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od k.e.n » 25 čer 2014, 11:39

Tak já to už taky vyzkoušel a je to super. I další funkce. Možná by se šiklo jednotné téma "Fíčury K-3" (alias, co musí Canikon dohánět)... 8)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

Uživatelský avatar
jirifno
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 656
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od jirifno » 29 čer 2014, 02:19

A protože nemám K-3, ale jen K-3 s nulou na konci, tak mohu jedině slintat a zkoušet to s tím HDR Merge :lol:
Mám dotaz. Otevírá vám ten vygenerovaný soubor z HDR Merge Lightroom? Mně to vyhazuje chybu, že soubor pochází z fotoaparátu, jehož formát RAW neumí LR otevřít. Jediná možnost je přes RAW Therapee. Tam to otevře v pořádku a po převedení na TIF už to pak LR otevře.
Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 90/2, Fujinon XF 18-55/2,8-4, Fujinon XF 55-200/3,5-4,8, Bushman Amarula VR + hlava Genesis Base LPH 30, blesk Nissin i60A + Air 1

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od lennyl » 29 čer 2014, 06:17

jirifno: mne to spojene HDR (DNG) normalne ADL otvori.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Uživatelský avatar
jirifno
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 656
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od jirifno » 29 čer 2014, 08:27

Jen pro úplnost, ať si rozumíme.
Nemyslím teď spojené tři dng v K-3, ale spojené v programu HDR Merge. Mohl by mi někdo někde vystavit jeden RAW z K-3 na vyzkoušení.? Díky.
Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 90/2, Fujinon XF 18-55/2,8-4, Fujinon XF 55-200/3,5-4,8, Bushman Amarula VR + hlava Genesis Base LPH 30, blesk Nissin i60A + Air 1

Uživatelský avatar
Adrian
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 413
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od Adrian » 29 čer 2014, 21:14

Len pre doplnenie: takuto funkciu ma aj K5II
Fuji X-T1, X-A5 - Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4, Fuji 50-230/4,5-6,7
Fuji X70

Uživatelský avatar
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1930
Registrován: 12 led 2013, 13:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od hilda4sea » 29 čer 2014, 23:29

Prosím tě můžeš mi napsat, jak se to nastavuje? Našel jsem jen HDR ve formátu JPG. Tedy mám K5IIs, ale to snad bude stejné.
Díky.
XT2; XH1; XF 10-24; XF 16; XF 56; XF 50-140
http://www.foto-baburek.cz

Uživatelský avatar
kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1250
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Podpolanie a ak nie som doma, tak horske stity
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od kordoz » 30 čer 2014, 06:43

K5II / K5IIs ma HDR len do JPEGu, aspon podla toho co som sa docital na nete
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Limited, 31/1.8 Limited, Sigma 100-300/4 EX

AMD Hackintosh, OS Mavericks, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Příspěvky: 2794
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od cport » 30 čer 2014, 07:17

Ano, AutoHDR ma jen pri foceni do JPG. Navic se tam neda nastavit "rozptyl" +-3EV ani jiny, vse se deje automaticky. Teda pokud se mylim, rad se dozvim "lepsi pravdu" :-)
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8

Uživatelský avatar
Adrian
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 413
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od Adrian » 30 čer 2014, 12:04

aha, tak len jpg. zle som pochopil vlakno, myslel som, ze sa hdr funkcia mysli vo vseobecnosti. :oops:
Fuji X-T1, X-A5 - Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4, Fuji 50-230/4,5-6,7
Fuji X70

Uživatelský avatar
Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1698
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od Klingo » 30 čer 2014, 14:28

Na K-01 sú dva druhy hdr .Oba do jpg-jeden sa volí priamo na kruhovom voliči a ten sa nedá ovplyvniť,je to tzv. hdr z ruky.Dá to také časy a clony,ktoré by mali byť udržatelné zruky.Druhé hdr je spustiteľné po vstupe cez info,tu sa dá nastaviť všetko,aj rozsah aj clony.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Uživatelský avatar
pether
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 103
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Beskid Slaski

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od pether » 30 čer 2014, 15:46

Chtel bych se zeptat na par veci.

Kolik zdrojovych rawu je mozne pouzit na slozeninu,pouze 3 nebo je mozne jeste vice napr. 5?
K3 vytvoří jeden velky raw a ten se ulozi na kartu,ale co ty 3 rawy,zustanou zachovane,nebo tim jak se to slozi tak zustane pouze 1 raw.

Napadla me takova vec,vetsinou skladam pres vrstvy,a na hodne kontrastni scenu jsou i 3 snimky kolikrat malo,nechat si slozit stiny ze 3 rawu v k3 -totez svetla a pak pouzit na slozeni jen 2 zdrojove snimky:

Uplne nejlepsi by bylo kdyby ty 2 dokazala K3 slozit sama :D
fuji xt1-samyang 12/2-fujinon 23/1,4-pentax 50/1,7-pentax 135/3,5-fujinon 50-230
http://www.zapadakof.cz

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od lennyl » 30 čer 2014, 17:39

pether: urobi 3 expozicie (buchlo zrkadlo, po poslednej fotke to chvilu skladalo) s rozsahom AutoHDR, HDR+1 a HDR+2 (to su sily efektu HDR) a expozicny rozsah -3 az +3.
Na karte mam tusim iba ten zlozeny raw. Je to automatika. Cize je to uplne to iste ako ked si nacvakas sam 3x raw (alebo kludne aj 5x raw lebo rucne sa to da nastavit v menu) a zlozis cez vrstvy. Akurat rucne to budes mat lepsie, lebo si sam urcis v softe co chces ako mat upravene.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Uživatelský avatar
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 466
Registrován: 10 bře 2011, 19:55

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od Mara42 » 17 črc 2015, 17:09

Ahojte,

mám problém s vyvoláním HDR RAWu z K-3. Ať zkouším Adobe Camera Raw, Lightroom nebo RawTherapee, pořád to pracuje jen s jedním RAWem (tzn. výsledek je stejnej, jako bych nefotil do HDR). Pokud se na fotku podívám ve foťáku (tzn. načítá to náhled generovanej foťákem), nemám žádnej přepal kolem slunce. V pc to všude vidím s přepalem.

Má někdo zkušenosti se zpracováním HDR RAWu pod Windowsama (vidím, že Kordoz má Mac). Nemám možnost použít Pentax soft, protože jsem na cestách a nemám CD (ani bych ho do notesu neměl kam strčit).
Fotil jsem dle rad Kordoze - AutoHDR a rozsah +/- 3EV, DNG má 82 MB.
Originál RAW se mně sem z pochopitelných důvodů moc dávat nechce, takže posílám pár screenů:
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... borHDR.PNG
Camera Raw
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... obeHDR.jpg
Lightroom
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... oomhdr.jpg
RawTherapee
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... wthHDR.jpg

Uživatelský avatar
lennyl
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 4582
Registrován: 10 led 2012, 00:40

Re: Pentax K-3 HDR

Příspěvek od lennyl » 17 črc 2015, 18:50

ja som mal LR 5.7 tusim, ked som mal K3 a skusal HDR.
Sony A7r III + Voigtländer 15/4,5 III + Sony FE28/2 + FE50/1,8 + FE85/1,8

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-3, K-3 II“