Godox TT350P můžu nabídnout svůj za lepší cenu, než mají na e-shopech. Není už sice v záruce, zato je stále v pěkném stavu, reálně použitý na 1 svatbě a 1 rodinném focení.
Jinak Godox před nedávnem vydal zajímavý blesk iT32, ale nejsem si jistý, že výměnná patice (X5) se dělá i pro Pentax.
Oba jsou to solidně vybavené, šikovné malé blesky.
Na Pentax mam jeste mensi METZ Mecablitz MB 26 AF-1, daji se 2nd hand splasit za tisicovku, jsou v tom dve AA baterky a da se to vyklopit nahoru a dopredu + ma bilou ledku na prisviceni. Neni marnej a da se splacnout na fotak, aby neprekazel.
Pentaxu po zahozeni tech pop-up blesku chybi neco jako ten mrnaty Olympus co se krmi z patice a nepotrebuje baterky.
A takhle vypada na fotaku "vyklopeny" do pracovni pozice.
Jinak to vedle je maly AF160, ktery je taky fajn kapesni blesk. Sice neumi TTL, ale ono to vlastne moc nevadi. A da se nastrcit do patice i smerem dozadu (otoceny). Takze kdyz je za tebou bila zed, umi to ozarit mistnost. Na dve tuzkovky, jednoduchej primitivni pres stredovej kolik a ma vlastni regulaci zazehu ve dvou rezimech nebo plny prsk. Ten jsem sehnal asi za dve stovky.
Dokud neni potreba palit rychle po sobe fotku za fotkou, tak je ten Godox super maly blesk. Ale chce to proste par vterin mezi 1/4 a 1/2 aby to stihal krmit jen ze dvou AA baterek. Libi se mi na nem, jak je mrnaty i kdyz ma temer plne otocnou hlavu. A se soudobym digitalnim telem a HI-ISO to zvlada pokryt temer vsechny potreby.
Driv jsem na kdejake serioznejsi foceni tahal AF540 FGZ a METZ 58, jasne osmahne to klidne velkou prednaskovku o strop uz pri ISO400.... ale vetsinu casu overkill.
Totals
Celkem příspěvků 134486
Celkem témat 5168
Total Announcements: 2
Total Stickies: 12
Total Attachments: 2449
Topics per day: 1
Posts per day: 24
Users per day: 0
Topics per user: 2
Posts per user: 51
Posts per topic: 26