K-70 - černé snímky

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 08:10

Začala mě zlobit K70 - několik prvních snímků je černých, resp. hodně tmavých. Musím po zapnutí foťáku vycvakat několik desítek fotek, aby se to "spravilo" , včera dokonce přes 300, což je úlet... :-( (s manuálními skly bez přenosu informací se to neděje).
Má s tím někdo zkušenost, resp. odhad ceny opravy, či má to vůbec cenu opravovat?

V souvislosti s tím se ptám, nechce se zde někdo na fóru zbavit KP nebo K1 :-) ?
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2467
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od fakt » 08 bře 2021, 08:24

Dělá ti to jen do RAWu/ JPEGu, anebo do obou formátů zároveň?
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 08:43

Děje se to pro raw i jpg.
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Vnosek
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 603
Registrován: 12 dub 2015, 19:45
Kontaktovat uživatele:

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od Vnosek » 08 bře 2021, 08:44

I v manuálním režimu je expozice špatně_?
Po K-1 se určitě porozhlédni...
Na paladixu nebudou tak staré inzeráty...

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 08:54

...je to i v manuálním režimu.
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Z.K.
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 20
Registrován: 02 říj 2012, 15:19

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od Z.K. » 08 bře 2021, 08:59

Něco podobného mi dělala K 7 v režimu AV když nebyl plně nabitý akumulátor. Po výměně aku bylo zase vše o.k.

Uživatelský avatar
atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 519
Registrován: 21 led 2016, 14:37
Bydliště: Zvolen

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od atti.hombre » 08 bře 2021, 09:06

Je to choroba K-30, K-50, K-70. Odchádza selenoid na ovládaní clony. ja som kúpil K-70 pre dcéru už s týmto problémom a budem to posielať do BA Duvesovi- dakedy. Musím mu napísať a dohodnúť to. Používaj PLM- tam sa to nedeje :-D - vyskúšané.
Naposledy upravil(a) atti.hombre dne 08 bře 2021, 10:21, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-3II ... hd da 20-40 limited ... smc da 15/4.0 limited ... smc da 21/3,2 limited ... smc da 40/2,8 limited ... smc da 70/2,4 limited ... hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM ... smc da* 300/4 ... Sigma 30/1.4 dc hsm art ... dfa 100/2,8 wr macro ...

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2467
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od fakt » 08 bře 2021, 09:08

Slyšel jsem to od lidí napříč modely, kteří fotí zároveň do RAW + JPEG, že jim první formát vyjde tmavý a druhý dobře exponovaný.
Někdo mi říkal, že otvírá v Zoneru a po otevření v jiném editoru to tak není.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 09:24

fakt: Fotím standardně jen do raw, zkoušel jsem teď jen jpg, současně raw+jpg ...pořád stejně špatné :-(

atti.hombre: Jo, to bude ono, s 55-300 PLM to funguje! Takže "selenoid "říkáš - jdu se podívat co to je :-)

...stále platí, že pokud by se někdo chtěl zbavit KP za rozumné peníze - mám zájem :-)
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Uživatelský avatar
portvis
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 719
Registrován: 05 zář 2014, 07:35

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od portvis » 08 bře 2021, 12:08

Je to určite porucha ovladania clony,,, pošli to do tej BA na opravu,, stalo sa to aj na mojej K-50 ked som ju predal kamoške :D ... oprava v BA 50e so zarukou 2roky a odvtedy s tým nie je problém,,, je tomu hadam 5-6 rokov ...
v oreginal servise by ti len vymenili diel a objavilo by sa to časom znovu
Sony a7III + sony 55/1,8 + sony 28/2,0 + sony 16-35/4 + irix15/2,4

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 12:11

portvis: Díky, za info, 50€ je dobrá cena, to by se ještě vyplatilo. Teď už bych jen potřeboval kontakt na ten servis, díky.
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Andrejevic88
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 150
Registrován: 11 pro 2017, 14:09
Bydliště: Šarišské Michaľany

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od Andrejevic88 » 08 bře 2021, 12:19

richard_strouhal píše:
08 bře 2021, 09:24
fakt: Fotím standardně jen do raw, zkoušel jsem teď jen jpg, současně raw+jpg ...pořád stejně špatné :-(

atti.hombre: Jo, to bude ono, s 55-300 PLM to funguje! Takže "selenoid "říkáš - jdu se podívat co to je :-)

...stále platí, že pokud by se někdo chtěl zbavit KP za rozumné peníze - mám zájem :-)
Jop je to solenoid, znamy to teraz posielal do blavy Duvesovi. Možes to nechat unho opravit za 80 euro. Už tak opravoval kopec ludom tu na z fora. problém robi solenoid predtym sa použival biely vyrabany v japonsku potom ta firma prestahovala fabriku do číny a zmenila výrobu, rozdiel je že ten biely ma teflon a lepši material. Potom kde ten kov sa časom s zmagnetizuje, a ked tam fotoaparat pusti napetie aby nastavil clonu, tak už sa neotvorí.
Možeš to opravit tu u duvesa v bratislave za 80 euro http://www.fotovesely.com/sk/moje-clank ... ov-pentax/
Alebo ked si trúfaš a zozenieš biely solenoid z ebay za cca 40-50 dolarov https://www.pentaxforums.com/forums/193 ... enoid.html

Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 446
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od richard_strouhal » 08 bře 2021, 12:21

Andrejevic88: Díky z kontakt.
Na ten návod jsem taky koukal, ale netroufám si :-)
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Uživatelský avatar
vladho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 233
Registrován: 26 říj 2014, 11:50
Bydliště: BA

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od vladho » 08 bře 2021, 14:49

Tak ten problem s clonou neodstranili ani pri K-70? Mali ho všetky nižšie rady od K-30, K-50, K-S1, K-S2, a zrejme aj K-70. Mne to na K-50 opravil duves.
Preberalo sa to tu:
viewtopic.php?f=65&t=4848
viewtopic.php?f=65&t=6572
K-3, K-10 D, star lens: *DA 16-50/2.8; *DA 50-135/2.8; *DFA 50/1.4; *DA 300/4; limited lens: FA 77/1.8 ltd; other lens: samyang 8/3.5

Uživatelský avatar
atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 519
Registrován: 21 led 2016, 14:37
Bydliště: Zvolen

Re: K-70 - černé snímky

Příspěvek od atti.hombre » 08 bře 2021, 15:07

:roll: Neopravili... Zodpovedného postaviť k múru... je to nekorektné voči zákazníkom.
Pentax K-3II ... hd da 20-40 limited ... smc da 15/4.0 limited ... smc da 21/3,2 limited ... smc da 40/2,8 limited ... smc da 70/2,4 limited ... hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM ... smc da* 300/4 ... Sigma 30/1.4 dc hsm art ... dfa 100/2,8 wr macro ...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“