K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 21 čer 2019, 20:01

Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2109
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od fakt » 21 čer 2019, 21:04

Vítej na fóru.
Pošli RAW soubor sem:
https://www.camerashuttercount.com/.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1986
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 21 čer 2019, 21:29

jonas71 píše:
21 čer 2019, 20:01
Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.

jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 22 čer 2019, 09:25

fakt píše:
21 čer 2019, 21:04
Vítej na fóru.
Pošli RAW soubor sem:
https://www.camerashuttercount.com/.
Dík za odpověd!No 60000cvaků.Sakryš to je asi dost.Jsem doufal že se dočkám nového těla.Tak to snad ještě chvíli vydrží.

jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 22 čer 2019, 09:31

duves píše:
21 čer 2019, 21:29
jonas71 píše:
21 čer 2019, 20:01
Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.
Ale já nepsal že nepošlu.Jen jsem chtěl zjistit na webu jestli někdo má zkušenost s vaší prací.Ti ostravští mechanici mi řekli že to nedělají a ať pošlu foťák do Prahy.Do Prahy jsem se nedovolal tak jsem hledal jinde a narazil na vás.Toť vše.A za toho Dulese se omlouvám.To nebyl záměr.Jdu nastudovat tu zásilkovnu a najít vhodnou krabici.

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2109
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od fakt » 22 čer 2019, 09:40

Duves zde pomohl tolika lidem, že jej bereme samozřejmě jako první možnost.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“