K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:04

Přátelé, potřebuji radu ohledně nastavení clony. K-30 mám 3 měsíce, celou dobu v pohodě fotím a jednoho dne zapnu stroj a chci fotit a nefunguje mi nastavení clony, zkoušel jsem všemožné nastavení a žádný výsledek. Ať je clona 3,5 nebo 29, snímek pořád stejný (tmavý). V hledáčku mi na čárovém grafu ukazuje 0, ale ve výsledku je fotka tmavá (spíš černá). Díky za info.

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 831
Registrován: 31 srp 2011, 07:43
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od laurel » 22 říj 2014, 09:17

Me se stalo neco podobne ted s K-3 a gripem.

Pomohla vyndat baterka a za ca 5 min dat zpet a jede to OK..

snad ti to pomuze...
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:21

To už jsem taky zkoušel, i jinou kartu. Ale stále stejný.

feri2303
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 592
Registrován: 16 led 2014, 09:24

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od feri2303 » 22 říj 2014, 09:25

Robi to na vsetkych objektivoch ci len na jednom?
Ked sa pozeras cez LiveView a menis clonu, deje sa nieco?
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 22 říj 2014, 09:39

Objektivy jsem též měnil a nic. Nejde to ani přes LV. Abych mohl udělat fotku, která odpovídá dennímu světlu, tak to je na F4/ 0,3" ISO 400.

feri2303
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 592
Registrován: 16 led 2014, 09:24

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od feri2303 » 22 říj 2014, 09:55

Takze obraz v hladaciku mas vzdy tmavy ako na maximalnej clone - v hladaciku skoro uplna tma?
Mozes este skontrolovat ci sa po zapnuti tela pohne packa clony v bajonete - so zhodenym objektivom, packa je tusim na lavej strane. Robi to take charakteristicke zabzucanie spolu s oklepanim senzora.
Ale aj tak to vidim skor na servis... :?
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 22 říj 2014, 10:07

V hledáčku mám obraz v pohodě, i stupnici mám na 0, jako že je vše OK, ale jak vyfotím, je to tmavý.
Nic to nedělá.

Uživatelský avatar
bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1851
Registrován: 01 říj 2013, 16:10

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bedo. » 22 říj 2014, 10:27

ktoré objektívy si skúšal?

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 22 říj 2014, 10:54

DA 18-55mm WR
DA 55-300mm F4-5.8 ED WR

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 31 říj 2014, 18:44

Dle servisu je zablokovaná automatika clony. Nyní je na návštěvě v servisu :cry: .

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 25 lis 2014, 20:28

Po měsíci v servisu bylo vše vyřešeno výměnou za nový stroj. Tak už snad bude navždy vše ok.

Uživatelský avatar
cport
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Příspěvky: 2794
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od cport » 25 lis 2014, 22:24

Diky za info, snad uz ti bude slapat.
cport.cz

Me fotky na PFS.

Pentax KP + 8/3,5 + 12-24/4 + 21/3,2 + 40/2,8 + 55/2 + 70/2,4 + 135/2,8

Uživatelský avatar
stoupa
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 6
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od stoupa » 03 úno 2015, 08:40

Zdravim,
mel jsem s K-30 podobnou zkusenost, 3x jsem posilal fotak do servisu. Nastesti to bylo jeste v zaruce. Takze jsem mohl odstoupit od smouvy a koupil jsem si K-50, tam uz to je snad vyresene, u K-30 je to velmi casty problem. Ale servis pentaxu v CR je fakt hruza, doufam ze uz s tim panem nebudu muset nikdy nic resit :-)

http://www.pentaxforums.com/forums/58-t ... oblem.html

Uživatelský avatar
Maňa
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 32
Registrován: 08 úno 2013, 13:22

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od Maňa » 04 úno 2015, 07:31

Velmi častý problém? Tak to musím zaklepat,že jsem se s žádnými problémy zatím potýkat nemusel :) Jen asi dvakrát se mi stalo,že v Av modu přestal reagovat přední roller, na kterém mám nastavenou změnu clony. Ale restart vše vyřešil.
K-30 + DA 18-135 WR

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1765
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od fakt » 04 úno 2015, 07:47

Mě se třeba Olympus E-410 sekal pořád. Stačilo vypnout zapnou a jelo to dál. U K-30 zatím nic.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“