K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 25 srp 2018, 17:44

samsak píše:Po nejake dobe opet ozivim vlakno... Duves, porad delas opravy clony? Za kolik na K-S2? Dneska jsem si chtel vyfotit Buchlov v mlze a zjistil jsem ze fotak je schopny udelat fotku o odpovidajicim jasu jenom na maximalni clonu - a to na vsech sklach co mam :( Presne 2 a pul roku od doruceni balicku s fotakem...
Cau, ano aj tento model som opravoval.
Oprava za 80€
http://www.fotovesely.com/sk/moje-clank ... ov-pentax/
navod ako to poslať: http://www.fotovesely.com/sk/ako-mi-poslat-fotoaparat/
nabíjačku mam, daj dolu remienok.

Dusan

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

JVNR
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 4
Registrován: 28 čer 2012, 09:22

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od JVNR » 21 zář 2018, 20:52

Tak mě to taky potkalo. Nefunkční automatika clony u K-30, dále vybitá vnitřní baterie, která zálohuje datum, čas a počítadlo snímků při vyjmutí akumulátoru.
Odesláno DUVES a dnes jsem komletně opravené vyzvedl ze zásilkovny. Krom toho opravil prasklou západku zajišťující aku v gripu.
Vyzkoušeno, vše funguje jak má. Tímto mu moc děkuji,za opravu a přístup.

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 21 zář 2018, 21:23

:D

Uživatelský avatar
samsak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 328
Registrován: 21 srp 2015, 21:48
Bydliště: Žlutava (okres Zlín)

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od samsak » 22 zář 2018, 21:43

taktez bych chtel podekovat... dojem jenom trochu zkazila zasilkovna, ktera dorucovala zasilku 5 dnu...
Petr
________________________
Pentax K-S2, Zonerama.com
Sigma 30mm F1.4 EX DC, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II

Nabízím: SMC Pentax-A 28mm F2.8, SMC Pentax-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE, SMC Pentax-DA L 50-200mm F4-5.6 ED WR

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 23 zář 2018, 11:36

samsak píše:taktez bych chtel podekovat... dojem jenom trochu zkazila zasilkovna, ktera dorucovala zasilku 5 dnu...
Zasielku som doručil na pobočlu zasilkovny - BA-Medena 17 dňa 6.9.2018 o 13 hodine, to bol štvrtok. Najneskor v piatok to malo byť v depe v BA. A v pondelok 10.9.2018 to malo byt v mieste určenia. Aj som písal, reklamoval a ani mi neodpísali.

Uživatelský avatar
vladho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 200
Registrován: 26 říj 2014, 11:50
Bydliště: BA

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od vladho » 24 zář 2018, 07:54

Ja mám tiež opakovanu skusenosť, že doručovanie cez zasielkovnu medzi dvomi bratislavskymi pobočkami trva rovnako dlho ako doručenie z čiech. Aj som pisal stažnosti, ospravedlnili sa ale je to stale rovnake. Asi tu maju nejakych salamistov, čo to maju v paži.
K-3, K-10 D, samyang 8/3,5; smc DA 12-24/4; DA 35/2,4; setaky *DA 16-50/2,8 a *DA 50-135/2,8; DA 18-55

Uživatelský avatar
atti.hombre
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 308
Registrován: 21 led 2016, 14:37
Bydliště: Zvolen

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od atti.hombre » 25 zář 2018, 09:04

:D Tiež som niečo objednal a poslali to na zásielkovňu... 5 dní doručenie...
Pentax K-3II ... hd da 20-40 ed dc wr limited ... hd da 55-300mm f/4,5-6,3 ed PLM wr re ... smc-da 50/1,8 ... hd da 15/F4.0 ed al limetka ... Sigma 30/1.4 dc hsm art ... af fgz 360 II

MaraM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 398
Registrován: 27 úno 2013, 10:29

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od MaraM » 10 lis 2018, 01:12

Taky se připojím k těm, kteří tady děkují za opravu od duvese. K-30 opět šlape, i s cestou tam a zpět trvala oprava týden. Díky.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.

bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 8
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 08 led 2019, 20:14

Když toto téma zakládal v říjnu 2014, tak jsem rozhodně nečekal tolik reakcí a závad u dalším kusů. Po reklamaci jsem dostal novou K30 a myslel jsem si, že už si budu jen nerušeně fotit, ale bohužel po třech letech se stejná závada projevila znovu. Nasranej jsem ještě teď. Takže jsem zlostí foťák hodil do skříně a narychlo si koupil ultrazoom Nikon, abych mohl fotit rozrůstající se rodinu. Doteď jsem to neřešil, takže asi servis.

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 09 led 2019, 08:31

Teraz som robil K-50. Majitel to kupil asi niekde v USA. V menu je ponuka pre 2 jazyky. Nahral som tam najnovší FW. a stale v menu iba AJ, alebo čínsky.

Uživatelský avatar
GhostDW
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 143
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od GhostDW » 03 kvě 2019, 07:56

Připojuji se s chválou na duvese a jeho opravnu. Komunikace skvělá a rychlá a foťák (K-50) zase běhá jak má.
K5 IIs; Tamron 17-50/2,8; Pentax 50-135/2,8; DA35/2,4; DA50/1,8; Metz 58-AF1

Uživatelský avatar
jasanek
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 725
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Český ráj ;-)
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jasanek » 03 kvě 2019, 12:08

Docela me pobavilo, o jakou se jedna "blbost", kdyz jsem nedavno narazil na video s opravou problemu clony K-30/K-50...

https://www.youtube.com/watch?v=dzGbyZHPknQ
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 03 kvě 2019, 13:59

Videjko pobavilo. Toto mam za sebou a do roka sa to pokazí o5.

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 06:56

Daju sa vyhladat solidne fora, tam sa človek dočíta viac
https://www.pentaxforums.com/forums/151 ... le-32.html

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)unguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 08:12


Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“