K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 8
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 08 led 2019, 20:14

Když toto téma zakládal v říjnu 2014, tak jsem rozhodně nečekal tolik reakcí a závad u dalším kusů. Po reklamaci jsem dostal novou K30 a myslel jsem si, že už si budu jen nerušeně fotit, ale bohužel po třech letech se stejná závada projevila znovu. Nasranej jsem ještě teď. Takže jsem zlostí foťák hodil do skříně a narychlo si koupil ultrazoom Nikon, abych mohl fotit rozrůstající se rodinu. Doteď jsem to neřešil, takže asi servis.

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
cport
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2926
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od cport » 08 led 2019, 22:44

Nj, k tomuto se mel Ricoh postavit celem. U K-70 jsem zatim nikde podobny problem nezaznamenal

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1978
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 09 led 2019, 08:31

Teraz som robil K-50. Majitel to kupil asi niekde v USA. V menu je ponuka pre 2 jazyky. Nahral som tam najnovší FW. a stale v menu iba AJ, alebo čínsky.

Uživatelský avatar
GhostDW
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 143
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od GhostDW » 03 kvě 2019, 07:56

Připojuji se s chválou na duvese a jeho opravnu. Komunikace skvělá a rychlá a foťák (K-50) zase běhá jak má.
K5 IIs; Tamron 17-50/2,8; Pentax 50-135/2,8; DA35/2,4; DA50/1,8; Metz 58-AF1

Uživatelský avatar
jasanek
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 724
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Český ráj ;-)
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jasanek » 03 kvě 2019, 12:08

Docela me pobavilo, o jakou se jedna "blbost", kdyz jsem nedavno narazil na video s opravou problemu clony K-30/K-50...

https://www.youtube.com/watch?v=dzGbyZHPknQ
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1978
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 03 kvě 2019, 13:59

Videjko pobavilo. Toto mam za sebou a do roka sa to pokazí o5.

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1978
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 06:56

Daju sa vyhladat solidne fora, tam sa človek dočíta viac
https://www.pentaxforums.com/forums/151 ... le-32.html

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1978
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)unguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 08:12


Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“