K-30 (ne)funguje nastavení clony

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bikerceskyraj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 8
Registrován: 21 říj 2014, 08:30

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od bikerceskyraj » 08 led 2019, 20:14

Když toto téma zakládal v říjnu 2014, tak jsem rozhodně nečekal tolik reakcí a závad u dalším kusů. Po reklamaci jsem dostal novou K30 a myslel jsem si, že už si budu jen nerušeně fotit, ale bohužel po třech letech se stejná závada projevila znovu. Nasranej jsem ještě teď. Takže jsem zlostí foťák hodil do skříně a narychlo si koupil ultrazoom Nikon, abych mohl fotit rozrůstající se rodinu. Doteď jsem to neřešil, takže asi servis.

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
cport
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2922
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Ostravsko

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od cport » 08 led 2019, 22:44

Nj, k tomuto se mel Ricoh postavit celem. U K-70 jsem zatim nikde podobny problem nezaznamenal

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 09 led 2019, 08:31

Teraz som robil K-50. Majitel to kupil asi niekde v USA. V menu je ponuka pre 2 jazyky. Nahral som tam najnovší FW. a stale v menu iba AJ, alebo čínsky.

Uživatelský avatar
GhostDW
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 143
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od GhostDW » 03 kvě 2019, 07:56

Připojuji se s chválou na duvese a jeho opravnu. Komunikace skvělá a rychlá a foťák (K-50) zase běhá jak má.
K5 IIs; Tamron 17-50/2,8; Pentax 50-135/2,8; DA35/2,4; DA50/1,8; Metz 58-AF1

Uživatelský avatar
jasanek
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 724
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Český ráj ;-)
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jasanek » 03 kvě 2019, 12:08

Docela me pobavilo, o jakou se jedna "blbost", kdyz jsem nedavno narazil na video s opravou problemu clony K-30/K-50...

https://www.youtube.com/watch?v=dzGbyZHPknQ
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 03 kvě 2019, 13:59

Videjko pobavilo. Toto mam za sebou a do roka sa to pokazí o5.

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 06:56

Daju sa vyhladat solidne fora, tam sa človek dočíta viac
https://www.pentaxforums.com/forums/151 ... le-32.html

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)unguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 04 kvě 2019, 08:12


jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 21 čer 2019, 20:01

Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1994
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od fakt » 21 čer 2019, 21:04

Vítej na fóru.
Pošli RAW soubor sem:
https://www.camerashuttercount.com/.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od duves » 21 čer 2019, 21:29

jonas71 píše:
21 čer 2019, 20:01
Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.

jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 22 čer 2019, 09:25

fakt píše:
21 čer 2019, 21:04
Vítej na fóru.
Pošli RAW soubor sem:
https://www.camerashuttercount.com/.
Dík za odpověd!No 60000cvaků.Sakryš to je asi dost.Jsem doufal že se dočkám nového těla.Tak to snad ještě chvíli vydrží.

jonas71
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 21 čer 2019, 19:38

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od jonas71 » 22 čer 2019, 09:31

duves píše:
21 čer 2019, 21:29
jonas71 píše:
21 čer 2019, 20:01
Tak se mi po cca 4,5 letech spokojeného používání pokazila má K-50.jako naschvál na dovolené v andalusiji.fotosafari se nekonalo:-(obvolal jsem mechaniky v okolí ostravy a všichni mě odkázali na Koutského pražský servis.Pak jsem si vzpomněl na inzerát z paladixu a progooglil se až sem.Vypadá to že budu muset využít služby pana Dulese.Po tom co jsem si pročetl tohle vlákno jsem klidnější.Popravdě se mi nechtělo posílat(sic nefunkční)foťák neznámemu člověku.Mimochodem nevíte jak zjístím kolik má ten můj dědek nacvakáno?
Ved neposielajte. pošlite do Ostravy a do roka vam to zalahne. 130 eur von oknom.
Ale já nepsal že nepošlu.Jen jsem chtěl zjistit na webu jestli někdo má zkušenost s vaší prací.Ti ostravští mechanici mi řekli že to nedělají a ať pošlu foťák do Prahy.Do Prahy jsem se nedovolal tak jsem hledal jinde a narazil na vás.Toť vše.A za toho Dulese se omlouvám.To nebyl záměr.Jdu nastudovat tu zásilkovnu a najít vhodnou krabici.

Uživatelský avatar
fakt
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1994
Registrován: 21 kvě 2012, 11:34
Bydliště: Písek

Re: K-30 (ne)funguje nastavení clony

Příspěvek od fakt » 22 čer 2019, 09:40

Duves zde pomohl tolika lidem, že jej bereme samozřejmě jako první možnost.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-30, K-50, K-S2, K-70“