Natáčení HD na K-r

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
martinikj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011, 20:17

Natáčení HD na K-r

Příspěvek od martinikj » 15 říj 2011, 12:13

Procházel jsem zde jednotlivá témata a nemohl jsem nic takového najít. Proto bych se rád zeptal, čím to je, že když natáčím v HD na nejvyšší kvalitu (i na střední "**"), po přetáhnutí do PC se mi zda, že ve videoklipu je příliš velký šum/zrnitost.
Nevíte někdo čím to je? Je to snad důvod k reklamaci?

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 956
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: mlecna draha
Kontaktovat uživatele:

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od bigfoot » 15 říj 2011, 12:43

ono sa ti to mozno nezda, mas nastavene vysoke iso ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

martinikj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011, 20:17

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od martinikj » 15 říj 2011, 12:48

No ať procházím K-r jakkoliv...při natáčení jsem ještě nezjistil jak jde to iso nastavit...na displeji se napíše "tato funkce není při aktuálním režimu k dispozici"

Uživatelský avatar
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 956
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: mlecna draha
Kontaktovat uživatele:

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od bigfoot » 15 říj 2011, 12:53

Tolko Kr nepoznam, ale urcite to pojde nastavit... pozri si manual
...K10+K5...
a rozne serepeticky

martinikj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011, 20:17

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od martinikj » 15 říj 2011, 13:04

No mám manuál prolezený tam i zpět a o iso při natáčení není ani slovo...Ale uvažoval jsem jestli to není třeba clonou, která se jako jediná nastavovat dá...

Uživatelský avatar
yoli
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 704
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od yoli » 15 říj 2011, 15:22

Stlačený OK a predný roler?

Uživatelský avatar
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 468
Registrován: 10 bře 2011, 19:55

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od Mara42 » 15 říj 2011, 16:30

Ten přední roler, kterej na K-r neni? :D
Pokud vím, iso je možný nastavit jen tímto způsobem: http://vimeo.com/12453105

Uživatelský avatar
Skunkey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 184
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Říčany

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od Skunkey » 15 říj 2011, 20:00

předpokládám, že K-R je na tom s videem jako K-x, tudíž iso manuálně nastavit nejde...jde to, pokud máš M/A objektiv, prepnes na mod P, tam si nastavis iso a namirenim fotaku na nejake svetlo upravis cas, nejlepe tak na 1/50 a výš (1/25 je nouzovka) pak nastavis co nejmensi clonu a tuto expozici zaaretujes, pak otocis z modu P na video mod a mas to, jen to nesmis odaretovat :) doufam ze ti to nejak pomuze, Pentax na video moc pripraveny neni ale s trochou treninku z toho jdou vytahnout slusny obrazky
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25

Uživatelský avatar
yoli
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 704
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od yoli » 15 říj 2011, 20:20

:oops:

martinikj
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011, 20:17

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od martinikj » 23 říj 2011, 08:19

Skunkey píše:předpokládám, že K-R je na tom s videem jako K-x, tudíž iso manuálně nastavit nejde...jde to, pokud máš M/A objektiv, prepnes na mod P, tam si nastavis iso a namirenim fotaku na nejake svetlo upravis cas, nejlepe tak na 1/50 a výš (1/25 je nouzovka) pak nastavis co nejmensi clonu a tuto expozici zaaretujes, pak otocis z modu P na video mod a mas to, jen to nesmis odaretovat :) doufam ze ti to nejak pomuze, Pentax na video moc pripraveny neni ale s trochou treninku z toho jdou vytahnout slusny obrazky
Svatá pravda!:D...DÍKY...

Uživatelský avatar
Ferdo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 128
Registrován: 21 dub 2012, 23:07

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od Ferdo » 04 led 2013, 19:29

ak to chapem tak mensi sum je pri objektivoch pentax-A + pentax-M alebo obj. z prepinanim M/A lebo mam Pentax-A 50 f2 a sumu je tam stale dost.netreba mat aretaciu nastavenu inak.vdaka
K-1-Irix 15mm/SMC 35 mm 2,4/SMC 50 mm 1,8/Sigma 105 mm 2,8 EX DG Macro,
HD 15 mm limmited,HD 20-40mm limited,HD 55-300 wr
Kiev 80
Flexaret V


Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1986
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od duves » 04 led 2013, 20:20

martinikj píše:No mám manuál prolezený tam i zpět a o iso při natáčení není ani slovo...Ale uvažoval jsem jestli to není třeba clonou, která se jako jediná nastavovat dá...
Mal som k-r, mam k-30 a iso sa neda pri videu nastavovať.

Uživatelský avatar
Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 398
Registrován: 10 kvě 2012, 09:33
Bydliště: Krnovsko

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od Ladin » 04 led 2013, 22:36

Tento článek mě donutil testnout video na K-r. Moje teorie zní, že kamery by neměly lézt do zelí foťákům a naopak. Ale k věci. Testoval jsem objektiv 17-50mm f2,8 a ten šum tam za slabého osvětlení bude vždy. Ani jsem se neodvážil testnout nějaký seťák se světlostí v rozsahu 3,5-5,6. Kouknul jsem se na kamerku Panasonic a oni na objektivu píšou světelnost f1,8. Podotýkám, že nemám doma kameru tříčipovou, ale jednoduchou jednočipovku s objektivem Leica. S obyčejným seťákem na K-r bych tak natáčel někdy v pravé poledne na pláži nebo sněhu. Tam by to nemělo vůbec šumět. Mám s K-r již nafocených 30 000 snímků a dnes natočených celkem 30 sekund videa. Tímto jsem zjistil jediné - video na mém foťáku funguje, ale pro mne by tato funkce nemá na foťáku vůbec žádný význam. Je fakt, že mám k dispozici tříčipovku kameru, která ovšem stojí stejně, jako K-r se 2 objektivy. Ta ale natáčí tak, že nešumí ani ve tmě a zaznamená na kartu SD video, které má černou barvu bez šumu. Je jasné, že někdo jiný má na tuto věc jiný názor.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

Uživatelský avatar
Skunkey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 184
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Říčany

Re: Natáčení HD na K-r

Příspěvek od Skunkey » 18 úno 2013, 11:34

Můžu porovnat video z K-x a Canonu XH a1 (kdyžtak google, ale je to víceméně profi třída).

1. K-x nemá full hd. I tak je na HD srovnatelně ostrá
2. K-x dělá shutter blur (to je typem čipu)
3. Když bude na XH a1 nejnižší clona f1.6 a gain už na středu, zrní a navíc světla moc nedá, proto se zdá, že kamera ve tmě zrní míň. Ona totiž víc světla nepropustí, ty 3 čipy jsou malinký. K-x začne zrnit, ale propustí daleko víc světla
4. neporovnatelná cena, i proti Panasonic Ag HpX255 (s tím mám taky osobní porovnání) ALE tyhle kamery nikdy neudělají takovou hloubkou ostrosti a ve tmě se nechytají. Ano, na sport, reportáže apod. použít kameru, tam HO není chtěná a je třeba, aby to vypadalo přirozeně, bylo to jednoduché na obsluhu a rychlé.

Dneska se i reklamy v TV točí na 5D apod., jen jsou zastavěný do takových rigů, že nejde oznat, co to původně bylo.

Jinak koukal jsem, K-30 nabízí video 720p/60p? a Full HD v 30p? nebo jen někde klamali? :-D
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“