Pentax K-3 III

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
richard_strouhal
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 373
Registrován: 31 črc 2017, 10:23
Bydliště: Sázava

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od richard_strouhal » 04 čer 2021, 19:06

Atti, několik jsem pracoval v budově, pod kterou vedlo metro mezi stanicí Vyšehrad a Pražského povstání, takže nic hlubokého, to bylo ještě lepší než dámské podpatky :-)
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
belpe
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 141
Registrován: 15 úno 2013, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od belpe » 04 čer 2021, 19:54

atti.hombre píše:
04 čer 2021, 16:54
Inak k tomu stolu- v technických budovách ( kancelárie a sklady) je chvenie od podlahy normálne- stačí jedna sexi kolegyňa v opätkoch a trasú sa dve poschodia.
Veď píšem, že totálne nevedecký pokus. Ale prejavilo sa to len na tých problémových časoch, aj keď len nepatrne.
Na PF niekto robil poctivejšie testy a vyzerá, že to súvisí s 2s časovačom. Mne sa tým nechce zaoberať, na moje fotenie to nemá zmysel.

Inak, viac sa trápim s GPS a záznamom polohy. Zabil som s tým pár hodín pokusov.
Ale je to skôr chyba mobilu - skúšal som Android aj iOS - keď sa zamkne obrazovka, prenos už sa nanovo nenaviaže.
Nastavil som všetky možnosti pre Image Sync podľa https://dontkillmyapp.com/ - nechal ho bežať na pozadí so všetkými oprávneniami, ale nejde to.
Na Samsungu S21 musím aspoň ťuknúť do power tlačítka aby sa rozsvietil displej, vtedy sa foťák pripojí cez BT a načíta polohu. Na nejakom Huawei to išlo opakovane aj pri zamknutom mobile, ale tiež iba nejakú dobu, po ca. polhodine už sa musel odomknúť a vytiahnuť Image Sync na popredie.

Rovnako sa to chová aj na Ricoh GR3.
Nemáte to niekto vychytané? Možno nejaký starší mobil, ktorý neuspáva všetky appky.

Pri turistike som si zvykol GPS logovať na Garmin hodinkách a v Lightroome potom polohu synchronizovať, tak pri tom zatiaľ ostanem.
*ist D, K10D, K5IIs, K-3 III, K-01
smc DA Limiteds, DA*11-18, HD DA 20-40 Ltd, HD DA 55-300 PLM
https://instagram.com/peterbelak/

Uživatelský avatar
atti.hombre
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 423
Registrován: 21 led 2016, 14:37
Bydliště: Zvolen

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od atti.hombre » 05 čer 2021, 09:49

Peťo s GPS nepomôžem- ja tamagoči ( smartfon ) sťažka používam na telefonovanie. To sa nedá vziať do ruky bez toho aby si niečo nezapol :-D. Jedine na hory to nosím - pre navigáciu. S niečím sa dcéra raz zabávala, a dlho- musela vypnúť všetky šetriace módy. Inak aj ja mám nastavené, že ani displej nevypne- musím ručne.

Ohľadne toho chvenia- máš pravdu- prd na tom záleží. Dnes sú i nástroje čo to opravia- myslím tú neostrosť. Ja najviac bojujem s pohybovou neostrostou- ruky.

Rišo- metro je top :-D
Pentax K-3II ... hd da 20-40 limited ... smc da 15/4.0 limited ... smc da 21/3,2 limited ... smc da 40/2,8 limited ... smc da 70/2,4 limited ... hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM ... Sigma 30/1.4 dc hsm art ... dfa 100/2,8 wr macro ... smc-da 50/1,8

Uživatelský avatar
alda78
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 213
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od alda78 » 06 čer 2021, 07:22

Na chvíli se vrátim k problému s otřesy se cvaknutím závěrky. Pokud by to byl pro někoho tak obrovský problém, tak jde zapnout přeci funkci elektronické závěrky při LiveView. Na K-1čce taková volba je, tak věřím, že bude i na K-3iii.
K-1: Px DA 10-17, Tam 17-35/2.8-4, Px DA 35/2.4, Px FA 50/1.4, Px DA 70/2.4, Tam 90/2.8, Px 135/2.8, Tam 70-200/2.8
https://adamkovi.com

Uživatelský avatar
belpe
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 141
Registrován: 15 úno 2013, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od belpe » 06 čer 2021, 07:27

No na K-3 III elektronická závierka nie je ani pri LV. Aktivuje sa iba pri PixelShift.
Snáď to dorobia.
*ist D, K10D, K5IIs, K-3 III, K-01
smc DA Limiteds, DA*11-18, HD DA 20-40 Ltd, HD DA 55-300 PLM
https://instagram.com/peterbelak/

Uživatelský avatar
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 2536
Registrován: 12 led 2013, 13:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od hilda4sea » 06 čer 2021, 11:38

Myslel jsem se, že se belpe přehlédl protože ES mají i foťáky pod 1000 USD. Bohužel má pravdu.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Uživatelský avatar
BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od BenaCZ » 06 čer 2021, 12:39

belpe píše:
04 čer 2021, 19:54
atti.hombre píše:
04 čer 2021, 16:54
Inak k tomu stolu- v technických budovách ( kancelárie a sklady) je chvenie od podlahy normálne- stačí jedna sexi kolegyňa v opätkoch a trasú sa dve poschodia.
Veď píšem, že totálne nevedecký pokus. Ale prejavilo sa to len na tých problémových časoch, aj keď len nepatrne.
Na PF niekto robil poctivejšie testy a vyzerá, že to súvisí s 2s časovačom. Mne sa tým nechce zaoberať, na moje fotenie to nemá zmysel.

Inak, viac sa trápim s GPS a záznamom polohy. Zabil som s tým pár hodín pokusov.
Ale je to skôr chyba mobilu - skúšal som Android aj iOS - keď sa zamkne obrazovka, prenos už sa nanovo nenaviaže.
Nastavil som všetky možnosti pre Image Sync podľa https://dontkillmyapp.com/ - nechal ho bežať na pozadí so všetkými oprávneniami, ale nejde to.
Na Samsungu S21 musím aspoň ťuknúť do power tlačítka aby sa rozsvietil displej, vtedy sa foťák pripojí cez BT a načíta polohu. Na nejakom Huawei to išlo opakovane aj pri zamknutom mobile, ale tiež iba nejakú dobu, po ca. polhodine už sa musel odomknúť a vytiahnuť Image Sync na popredie.

Rovnako sa to chová aj na Ricoh GR3.
Nemáte to niekto vychytané? Možno nejaký starší mobil, ktorý neuspáva všetky appky.

Pri turistike som si zvykol GPS logovať na Garmin hodinkách a v Lightroome potom polohu synchronizovať, tak pri tom zatiaľ ostanem.
Zkus hledat něco takového.
https://infoek.cz/android-9-0-agresivne ... m-vyresit/
Dělá to dost telefonů
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Uživatelský avatar
slavek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1130
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Hradec Králové a občas ještě Mnichovohradišťsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od slavek » 06 čer 2021, 12:54

No to by bylo špatné, kdyby to v nějakém blízkém update nedodělali :!: já si na ES v mnoha situacích už docela zvykl - např. někdy u krajinek a focení dlouhým sklem ze stativu.
Slávek

K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod; HD1.4×AW
DA10-17FE; DA*11-18/2.8; DFA15-30WR; DA15/4Ltd;DA18-55WR; DA20-40Ltd; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; M50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4; DFA100/2.8MacroWR; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4
a další...

Uživatelský avatar
xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 949
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od xmeda » 06 čer 2021, 21:13

Pokud to pujde resit firmwarem, tak ok.. to spada do toho, ze prvni pulrok jsou majitele defakto beta-testeri. Vzpomenme na tragicke zacatky prvni K3 a jaky z toho behem dvou let vypiplali dobry fotak.. ale na zacatku to ostrilo do riti, delalo problemy s expozici, kulometilo, melo problemy s bleskem, kousalo se to do resetu vyndanim baterky apod. Tusim az tak sestej firmware zacal byt rozumnej.

Horsi kdyz to bude designove issue.

Uživatelský avatar
xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 949
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od xmeda » 07 čer 2021, 02:57

novej firmwér

http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... k-3-3.html



PENTAX Firmware Update Software for PENTAX K-3 Mark III
Registered name K3III_v102.zip (zip type 30,553 Kbytes)
Applied product PENTAX K-3 Mark III
To check the version number, press the menu button and select [Firmware Info/Options] in the [Set-up 6] menu then press the four-way controller right.
Updated firmware file For Mac and windows : zip type
Release date 2021/6/7
Copy right RICOH IMAGING COMPANY, LTD.

Uživatelský avatar
xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 949
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od xmeda » 07 čer 2021, 14:19


Uživatelský avatar
kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1383
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Podpolanie a ak nie som doma, tak horske stity
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od kordoz » 08 čer 2021, 09:42

Xmeda: K-3 mi kulometi stale, ani firmware nepomohol, ale vraj je to mozno vtedy ked je slaba baterka
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX

AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

Uživatelský avatar
belpe
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 141
Registrován: 15 úno 2013, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od belpe » 08 čer 2021, 13:12

BenaCZ píše:
06 čer 2021, 12:39
Zkus hledat něco takového.
https://infoek.cz/android-9-0-agresivne ... m-vyresit/
Dělá to dost telefonů
Díky, BenaCZ, to je podobné info ako na dontkillmyapp.com
Nakoniec som našiel Huawei P10 Lite, na ktorom to funguje - šetrenie batérie tam ešte nie je tak zbastardené.
Foťák sa pekne pripojí a načíta polohu aj hodinu po zhasnutí displeja mobilu. Skúsim ho hodiť do ruksaku pri najbližšej fotoprechádzke, či a koľko to vydrží.
Na nových Samsungoch to zrejme nepôjde, skúšal som Note 9 a Galaxy S21 Ultra, nič nepomohlo - s vypnutím displeja sa preruší BT spojenie.
Rovnako na iPhone - po uspatí mi nešiel ani 8 ani SE, novší nemám k dispozícii.
*ist D, K10D, K5IIs, K-3 III, K-01
smc DA Limiteds, DA*11-18, HD DA 20-40 Ltd, HD DA 55-300 PLM
https://instagram.com/peterbelak/

Uživatelský avatar
xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 949
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od xmeda » 08 čer 2021, 13:24

A jak se vam ty telefony chovaji s radiem v aute pres BT? Taky to zdechne se zhaslym displejem? Mam 4 androidi telefony a jedno jabko a zadnej nezdechne BTcko se zhaslym displejem. Note4 to nechcipne ani kdyz je prepnutej v uspornym rezimu (kdy treba wifi omezi).

Komunikace s fotakem by mela byt stejna. Spis je pak otazkou, jestli ten fotak udrzuje pripoj nebo ho zahodi a telefon uz to pak vzda.

Uživatelský avatar
belpe
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 141
Registrován: 15 úno 2013, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax K-3 III

Příspěvek od belpe » 08 čer 2021, 13:43

Ono nie je problém s BT pri zhasnutom displeji pri iných zariadeniach.
Napríklad spárované rádio, Garmin hodinky - to všetko komunikuje spoľahlivo aj na nových Samsungoch a iPhonoch.

Len táto Ricoh appka musí bežať na pozadí a rôznymi ofukmi riešiť aby ju šetrič baterky neodstavil.
Asi by to museli naprogramovať inak, nejaká hlbšia integrácia v systéme.. ale tomu ja nerozumiem 🤷

Ešte to zo zvedavosti skontrolujem so Sony appkou Imaging Edge Mobile - to robí niečo podobné pre Sony MILC, má aj geotagging.
*ist D, K10D, K5IIs, K-3 III, K-01
smc DA Limiteds, DA*11-18, HD DA 20-40 Ltd, HD DA 55-300 PLM
https://instagram.com/peterbelak/

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“