Lightroom

Vše o softwaru určeného k úpravě fotografií a grafických programech.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 459
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Nitra

Příspěvek od CyberSammy » 10 úno 2010, 23:44

Testovaci subor pre LR2: http://foto.etnoshop.sk/benchmark.dng

Export ako:

JPEG
100% quality
sRGB
sharpen for screen
amount standart
minimize embeded metadata

Mne to exportovalo presne 1m30s, meral som si to stopkami na hodinkach od kliknutia na export az po zmiznutie procesu exportu.

Tak mozete ist testovat :-)

Moj PC:

AMD Athlon 2000+
fujitsu-siemens zakl. doska
1,2GB RAM
ATi Radeon 9600pro 256MB pretaktovana
HDD Seagate 320GB 7200ot. ATA
WinXP 32bit
LR v2.6
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1349
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 23:59

Počkaj, tebe ten jeden obazok exportovalo 1 minutu a 30 sekund?
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Uživatelský avatar
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 459
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Nitra

Příspěvek od CyberSammy » 11 úno 2010, 00:05

ano ano :-D presne tak :-D strasne, ze? :-)
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 11 úno 2010, 00:06, celkem upraveno 1 x.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Uživatelský avatar
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1349
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od vjacesslav » 11 úno 2010, 00:05

JPEG
100% quality
sRGB
sharpen for screen
amount standart
minimize embeded metadata

Mne to exportovalo presne 13s

Moja konfiguracia:

AMD Athlon X2 5600+
Gigabyte zakl. doska
4GB RAM (teda len okolo 3,5)
ATi 3200 HD integrovana
HDD WD 640GB 5400ot. SATA
WinXP 32bit
LR v2.6
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Uživatelský avatar
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 459
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Nitra

Příspěvek od CyberSammy » 11 úno 2010, 00:07

Parada :) to by som bral, ze 13s :)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Uživatelský avatar
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1349
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od vjacesslav » 11 úno 2010, 00:30

No na export sa stazovat nemozem, ale samotna praca v programe trva dost dlho, kym nieco nastavim sa to objavi aj v reali, stále musím čakať, kým sa nové údaje zaznamenajp a premietnu do výsledného obrazu :(
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Uživatelský avatar
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1070
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od cunesk8 » 11 úno 2010, 00:32

me to exportovalo asi taky 13s. a to zas nemam buh vi jakou strelu. :)
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Uživatelský avatar
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1349
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od vjacesslav » 11 úno 2010, 09:46

CyberSammy píše:Testovaci subor pre LR2: http://foto.etnoshop.sk/benchmark.dng

Export ako:

JPEG
100% quality
sRGB
sharpen for screen
amount standart
minimize embeded metadata

Mne to exportovalo presne 1m30s, meral som si to stopkami na hodinkach od kliknutia na export az po zmiznutie procesu exportu.

Tak mozete ist testovat :-)

Moj PC:

AMD Athlon 2000+
fujitsu-siemens zakl. doska
1,2GB RAM
ATi Radeon 9600pro 256MB pretaktovana
HDD Seagate 320GB 7200ot. ATA
WinXP 32bit
LR v2.6
To ako sa Ti podarilo dosiahut takato velkost pamäte? :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Uživatelský avatar
100r
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 565
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od 100r » 11 úno 2010, 09:58

Sammy, toto nema vyznam merat cas exportu jedneho subora... mensi cas ako 10-12 sekund nedostanes nidke na jeden subor, lebo je tam zahrnuty cas pripravy exportu a podobne. samotny export DNG-JPG moze byt aj menej ako 1s.
Ak chces merat, tak exprotuj 10-20 RAWiek, potom by to mohlo byt objektivne.
Ale pridam sa ku statistike :)

12s
MBP 15 4,1
OSX 10.6.2 Snow Leopard
2,4GHz C2D, T8300
4G RAM DDR2 667,
320GB 7k2 rpm WD black,
GF 8600GT 256MB DDR3
LR 2.5 ACR 5.5
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Uživatelský avatar
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 955
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: mlecna draha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 11 úno 2010, 10:25

i7@4GHz
6GB RAM (tripple ch.)
WD Caviar Black 1 TB
ati radeon HD 4870
Win 7 64bit

testovacci subor od CyberSammy - 1s? neviem, nedokazal som to zmerat... (od kliknutia na EXPORT do konca exportu)

treba aspon 20suborov, lebo to nikam nepovedie...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Uživatelský avatar
BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2069
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 11 úno 2010, 10:33

To me pobavilo :) to je fofr :roll:
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Uživatelský avatar
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 459
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Nitra

Příspěvek od CyberSammy » 11 úno 2010, 10:38

Mozem uploadnut aj 20 suborov v zipe, ale to merat nebudem, lebo to bude u mna zabita tristvrtehodina :-D
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Uživatelský avatar
100r
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 565
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od 100r » 11 úno 2010, 10:43

Sammy, asi uz prisiel cas na vymenu pocitaca... :wink:
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Uživatelský avatar
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1349
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od vjacesslav » 11 úno 2010, 10:45

bigfoot píše:i7@4GHz
6GB RAM (tripple ch.)
WD Caviar Black 1 TB
ati radeon HD 4870
Win 7 64bit

testovacci subor od CyberSammy - 1s? neviem, nedokazal som to zmerat... (od kliknutia na EXPORT do konca exportu)

treba aspon 20suborov, lebo to nikam nepovedie...
Prepac, ze som sa Ta chcel spytat tuto, ale pocitujes nejake spomalenie pri praci v lightroome, ci ta nieco zrdzuje, ale to ide pekne plynule a nemusis na ic cakat? Diky
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Uživatelský avatar
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 459
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Nitra

Příspěvek od CyberSammy » 11 úno 2010, 10:50

100r píše:Sammy, asi uz prisiel cas na vymenu pocitaca... :wink:
No veru ano, ale do pevneho sa mi moc nechce investovat :)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Odpovědět

Zpět na „Software“