Lightroom

Vše o softwaru určeného k úpravě fotografií a grafických programech.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Janko
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 67
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Humenné

Příspěvek od Janko » 20 bře 2009, 17:20

kde to viem nastaviť? snažím sa to nájsť celý deň, ale nejako to neviem nájsť..

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 21 bře 2009, 23:37

...to se nastavuje až při exportu po dokončení úprav v LR...

vyjede Ti tabulka a zhruba ve středu je nastavení formátu a barevného profilu...
Pentax

Uživatelský avatar
Janko
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 67
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Humenné

Příspěvek od Janko » 22 bře 2009, 10:49

Stiahol som nový ovládač k mojmu monitoru a funguje to ako máˇ.

:D

Uživatelský avatar
kadas152
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 53
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha, Benesov

Příspěvek od kadas152 » 01 dub 2009, 22:26

Ahoj, mám dotaz.
jak v lightroomu uložim záznamy o úpravách RAW souboru do samostatného souboru abych je mohl načíst někde jinde?
Všude čtu že to jde ale nějak se mi to nevede...

Uživatelský avatar
oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 488
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Moravská florida

Příspěvek od oumik85 » 02 dub 2009, 08:13

Nevite nekdo, jak udelat cross-process v LR? Nasel sem par pressetu, ale prijde mi, ze je to jenom takova napodobenina. viz http://inside-lightroom.com/cross-process-presets/

Uživatelský avatar
zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 273
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 30 črc 2009, 14:07

Uz se to tu asi probiralo, ale i tak poprosim o radu. Kdyz si zobrazim fotku v programu faststone, ukaze se mi na monitoru tak jak mi ji ukazuje fotak, kdyz si ji ale nactu do lightroomu tak fotka ziska nacervenaly nadech. Nevite cim by se to dalo vyresit?

Pro predstavu jsem dal na web soubor s obema verzema - horni je faststone, spodni lightroom: http://zbyna.xf.cz/srovnani.jpg

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 črc 2009, 15:37

....popravdě by asi nebylo od věci, aby jsi se na to juknul na více monitorech a udělal si představu, jak ukazuje ten Tvůj.. nemám žádný supr monitor, ale neukazuje zle a mě víc blíže originálu přijde to z LR... ten z Fastonu je u mě ujetý do zelena... nicméně to bude o nastavení programů jde jen o to zjistit, které nastavení je blíže realitě...
Pentax

Uživatelský avatar
zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 273
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 30 črc 2009, 15:46

me by stacilo aby to oteviral tak jak mu to fotak posila - a to je prave to zelenejsi (to vim jiste), jenom netusim kde to tam nastavit :(

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 črc 2009, 16:55

Fastone neznám.. :-( v tom neporadím...

google nic neříká..??
Pentax

Uživatelský avatar
Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1069
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Třinec / Praha

Příspěvek od Kajfik » 30 črc 2009, 19:48

zbyna píše:
fjo píše:....popravdě by asi nebylo od věci, aby jsi se na to juknul na více monitorech a udělal si představu, jak ukazuje ten Tvůj.. nemám žádný supr monitor, ale neukazuje zle a mě víc blíže originálu přijde to z LR... ten z Fastonu je u mě ujetý do zelena... nicméně to bude o nastavení programů jde jen o to zjistit, které nastavení je blíže realitě...
me by stacilo aby to oteviral tak jak mu to fotak posila - a to je prave to zelenejsi (to vim jiste), jenom netusim kde to tam nastavit :(
A nemuze to byt klasicky problem s profily? Tzn. Faston bud neumi profily nebo je snimek ulozen v sRGB a LR bud zobrazuje fotku ktera je v AdobeRGB nebo pracuje se snimky v prostoru AdobeRGB...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 črc 2009, 21:22

myslel jsem an to taky, ale nechtel jsem hned zkraje motat hlavu...

...ale hlavne ten Fastone mi vuuubec nic nerika...
Pentax

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 31 črc 2009, 05:24

...je po šesté ráno, tak nevím, jestli už mi to dobře myslí, když tak mě opravte... pokud budeš fotit do RAWu, mohl by jsi se tomuto problému vyhnout alespoň do té míry, že barevný profil přiřadíš až v počítači... z foťáku žádný nepůjde... nebo jen sRGB pro náhled. To mě přivádí ale na myšlenku, jak vlastně upravíš barevně a jasově fotku v LR, když barevný profil přiřadíš až při exportu.... tak buď má LR tak sofistikovaný konvertor profilů, že export bude v pořádku nebo nevím... zkusím kolem toho něco pozjistit... u Apple Aperture si můžeš zadat profil ještě před úpravami, jako v PS...
Pentax

Uživatelský avatar
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 2018
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 zář 2009, 16:12

...dnes 16.9.2009 vyšel update na Lightroom 2.5
Pentax

Uživatelský avatar
atiratha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 216
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od atiratha » 16 zář 2009, 16:50

Nevím, jestli se to tu už řešilo. V prvé řadě si foťák nastav na maximálně neutrální pojetí, protože pak ti to bude ukazovat na displeji to, co se do kompu fakt posílá. V druhé řadě po importu do lightroomu přepni v kalibraci fotoaparátu profil z ACR na camera default a měl bys získat velice podobný obrázek.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších

Uživatelský avatar
Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 517
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 16 zář 2009, 16:58

To co tu riesite s LR a farebnymi profilmy je trochu inak LR pracuje vo svojom vlastnom farebnom priestore nie je to ani sRGB ani AdobeRGB je to profil trochu podobny ProPhotoRGB ale je o nieco vacsi. A vdaka tomu moze LR pri exporte zvolit ktorykolvek profil

Odpovědět

Zpět na „Software“