Displej K20D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jetro
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 16 pro 2012, 13:15

Displej K20D

Příspěvek od jetro » 11 bře 2013, 10:46

Zdravim PENTAX-akov, prosím o radu, príp. skúsenosť.
Na K20D mi cca po 5-10 minútach používania začne vypadávať displej, najprv len nejake pásy, potom inverzné farby a blikanie a nakoniec čierny displej. Po vypnutí a zapnutí nabehne, ale celé sa to opakuje.
Pomáha, ale iba dočasne ak prstami zatlačím na spodný okraj displeja, ale potom to cele blbne. Funkcie samotného fotoaparátu fungujú normálne. Poraďte, či okrem návštevy servisu je aj nejaká iná možnosť, Ďakujem.

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od duves » 11 bře 2013, 11:00

Skade si? Vedel by som to pozrieť. Možno kontakt.

Uživatelský avatar
marmot
Významný člen
Významný člen
Příspěvky: 546
Registrován: 13 led 2012, 17:27

Re: Displej K20D

Příspěvek od marmot » 11 bře 2013, 11:49

No bude tam problem s kontaktom. takym ciernym pruzkom ktory zabezpecuje tok informacii medzi fotakom a displayom. S tymto bud do servisu alebo sa spytat duvesa ci bigfoota :)
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie

Uživatelský avatar
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 956
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: mlecna draha
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od bigfoot » 12 bře 2013, 13:26

bud sa cosi povolilo, alebo sa tam dostala vlhkost... je to kontakt na display, medzi plosacikom a samotnym displayom je taka akoby gumicka a ta bude pravdepodobne slabo pritlacena.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od duves » 13 bře 2013, 06:52

Bigfoot, čo tym mysliš gumičku?
Maš na mysli tie dva konektory od snimača na matičnu dosku?
Obrázek

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od duves » 13 bře 2013, 10:20

Volal som s majitelom, včera večer bol u mna. Podla všetkeho je to odstranene. Testoval to a jeden zaber ma akoby zeleny. Podla mna odchadza senzor do večnych lovišť.

jetro
Nový uživatel
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 16 pro 2012, 13:15

Re: Displej K20D

Příspěvek od jetro » 13 bře 2013, 10:48

Prvy.JPG
Prvy.JPG (65.29 KiB) Zobrazeno 1717 x
Petnasty.JPG
Petnasty.JPG (76.42 KiB) Zobrazeno 1717 x
Prvy.JPG
Prvy.JPG (65.29 KiB) Zobrazeno 1717 x
Pre porovnanie po oprave som nafotil asi 20 zaberov z toho asi prvy a petnasty boli zelene ostatne normalne.
Přílohy
Sestnasty.JPG
Sestnasty.JPG (140.74 KiB) Zobrazeno 1717 x

Uživatelský avatar
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 956
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: mlecna draha
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od bigfoot » 15 bře 2013, 14:04

aha, takze to nie display blbne :D
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Uživatelský avatar
duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Příspěvky: 1979
Registrován: 01 led 1970, 01:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Displej K20D

Příspěvek od duves » 15 bře 2013, 19:53

Robilo to take pasiky cez obraz, potom som poodpajal kontakty, napokon aj tie čo idu od senzoru do dosky a tvarilo sa to akože v poriadku. Majitel sice vravel, že niekedy to trva aj dlhšie, než to začne blbnuť.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“