K20D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 18:14

SeaBear píše:No, nemyslím, že bych tu byl s K20kou jediný :)
Jediný podstatný rozdíl, na který jsme s kolegou(C40D) přišli, že má Canon rychlejší snímání sním./s a to o dost. Jinak šum jsme testovali jak se dalo(to byl jeho nápad, protože se dočetl, že má C40D větší šum :D ) a dohodli jsme se na remíze (on se rozhodl, mně na nižších ISO 100-800 připadl lepší Px, na vyšších zase o chlup Canon), zabili jsme tím skoro celý den.
No obecně se povídá, že mají Px oproti konkurenci velmi dobré seťáky, ale mně přijde nákup seťáku jako zbytečnost, protože až koupím kvalitnější sklo, na seťák se mi bude už jen prášit. No ale ani v tomto Px nezklamal a pěkně mě nakrknul, jako "seťák" jsem si koupil 50-135/f2,8 SDM a až se mi trochu zacelila díra v peněžence, pošilhával jsem po 16-50/f2,8 SDM. Jenže to má závit na filtry o centimetr větší, než 50-135 :evil: a redukce z 67 na 77 je kravina. Naštěstí Tamron nabídl alternativu se stejným průměrem (ale sklo to asi bude o chlup horší než Px).
Rozhodně mě K20 v ničem nezklamala, skoro ji nedám z ruky, ale kolega s C40D je úplně stejně postižený (BTW i při vyhlášeném Canoním výběru objektivů má širokáč od Tamronu :lol: )
takže K20D 18-55II_55-200?dík petr

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 18:18

No sklo si vyber podle toho, který potřebuješ, aby se ti na objektiv za 15k a výš neprášilo.. Na sklech já osobně nešetřím, protože pokud budu upgradovat, tak skla mi zůstanou, teda jestli mě za pět let nezláká nějaký FF za 25tis :D
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 18:28

SeaBear píše:No sklo si vyber podle toho, který potřebuješ, aby se ti na objektiv za 15k a výš neprášilo.. Na sklech já osobně nešetřím, protože pokud budu upgradovat, tak skla mi zůstanou, teda jestli mě za pět let nezláká nějaký FF za 25tis :D
zatím moc nevím co potřebuji 8O bude to sport+rodiné tak nevím

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 18:32

Eh tak to bych možná zvažoval i ten Canon pro rychlost snímání.. Jinak testy objektivů na Px jsou i s názory uživatelů jsou tady na fóru taky, stačí hledat. Já jsem tu vůbec našel spoustu věcí, co mě zajímaly. Asi v říjnu pošlu dvojitý PFS členský příspěvek.

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 18:38

SeaBear píše:Eh tak to bych možná zvažoval i ten Canon pro rychlost snímání.. Jinak testy objektivů na Px jsou i s názory uživatelů jsou tady na fóru taky, stačí hledat. Já jsem tu vůbec našel spoustu věcí, co mě zajímaly. Asi v říjnu pošlu dvojitý PFS členský příspěvek.
tak teď jsem z toho jelen :D sport to bude volejbal tedy žádnej fofr :lol:

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 18:47

Možná by to chtělo si ujasnit, co od DSLR očekáváš. K20D a C40D můžou být zbytečně drahé a nevyužité, na druhou stranu třeba mají něco, co K200D a C450D nemají a chybělo by ti to a pak se probrat nabídkou objektivů. Já jsem se probíral informacemi skoro měsíc, než jsem si to ujasnil (abych za nakonec za půl hodiny změnil názor a koupil K20D-ale lovil jsem ve stejné třídě). Chtělo by to se ptát spíše na konkrétní věci k daným modelům, než žádat o radu, co bude ke koupi nejlepší. Tvé potřeby a nároky na DSLR vůbec neznám a jako na potvoru mám zrovna věšteckou kouli v opravně (chtěl jsem vědět, jak dopadnou příští volby a ona praskla).

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 20 zář 2008, 18:53

Tak ještě něco málo přidám od odborníků:

Canon 40D:
video + recenze: http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/canon_40d/
recenze další: http://www.fotoaparat.cz/article/10539/1

Samsungu GX-20, což by měl být Px K20D: http://www.ephoto.sk/foto-technika/rece ... sung_gx20/
recenze další: http://www.fotoaparat.cz/article/10633/1

Ve videu C 40D je moc hezké sériové snímání připomínající kulomet :-) Určitě vynikající na akční fotografii, ale jinak je to tělo "zastaralý" oproti K20D. Já jsem před časem řešil stejný problém - C 40D vs Px K20D a nakonec zvítězil Px, ale jen kvůli odolnosti a stabilizaci v těle. U Canonu bych hodně využil rychlost sér. snímání, ale na druhou stranu stabilizace je ještě podstatnější vlastnost. Škoda že C 50D nemá stabilizaci, K20 by už neměla náskok a já bych teď hojně využíval její lepší vlastnosti :-)

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 18:56

SeaBear píše:Možná by to chtělo si ujasnit, co od DSLR očekáváš. K20D a C40D můžou být zbytečně drahé a nevyužité, na druhou stranu třeba mají něco, co K200D a C450D nemají a chybělo by ti to a pak se probrat nabídkou objektivů. Já jsem se probíral informacemi skoro měsíc, než jsem si to ujasnil (abych za nakonec za půl hodiny změnil názor a koupil K20D-ale lovil jsem ve stejné třídě). Chtělo by to se ptát spíše na konkrétní věci k daným modelům, než žádat o radu, co bude ke koupi nejlepší. Tvé potřeby a nároky na DSLR vůbec neznám a jako na potvoru mám zrovna věšteckou kouli v opravně (chtěl jsem vědět, jak dopadnou příští volby a ona praskla).
už jsem to psal...před měsícem jsem zašel na prodejnu v Lounech a vzal do ruky OLY 520 a Canon 450, dnes jsem byl na prodejně VK foto (Praha) a víceméně je rozhodnuto i bez koule :) o tělu tzn.PentaxK20D sedí a seťák a pak holt uvidím buď to půjde 8) a nebo to půjde z baráku :D Díky za diskusi PetrAhoj

peterer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peterer » 20 zář 2008, 23:28

kominp píše:
Marek25 píše:To jsi K20ce nedal moc silný soupeře :-) Výběr je tedy o to jednodušší - jednoznačně K20D. Proč?

K20 vs 450D
K20:
+ odolný tělo
+ stabilizace v těle
+ stavový displej, se kterým se pracuje mnohem lépe než jen koukat na hlavní displej
+ mnohem rozšířenější nejrůznější nastavení a možností fotografování
+ těch plusů je opravdu strašně moc

- dražší tělo. Ale za tu cenu se to vyplatí. 450D je proti němu hračka.

Olympus zde nebudu rozebírat, protože s ním nemám zkušenosti. Mohu k němu říct jen tolik, že z mého pohledu se mi jeví ještě méně podporovaný jeho bajonet než pro Pentax. Další věcí je, že jeho omezovačem šumu se ztrácí více detailů na snímku, takže je to šum vs kresba. Já bych si Olympus nevybral, nikdy jsem nad ním nepřemýšlel. Ale myslím si, žes mohl namísto 450D nadhodit Canon 40D, který už je K20 mnohem mnohem blíž - ne-li lepší :)
Ale někde jsem četl že i K20D má problém se šumem při samospoušti ale to je jedna paní povídala.......
Zvýšený šum při samospoušti s prodlevou 2s řeší firmware 1.01.
Ten už je v současné době nahraný v nových K20D.

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 21 zář 2008, 09:57

peterer píše:
kominp píše:
Marek25 píše:To jsi K20ce nedal moc silný soupeře :-) Výběr je tedy o to jednodušší - jednoznačně K20D. Proč?

K20 vs 450D
K20:
+ odolný tělo
+ stabilizace v těle
+ stavový displej, se kterým se pracuje mnohem lépe než jen koukat na hlavní displej
+ mnohem rozšířenější nejrůznější nastavení a možností fotografování
+ těch plusů je opravdu strašně moc

- dražší tělo. Ale za tu cenu se to vyplatí. 450D je proti němu hračka.

Olympus zde nebudu rozebírat, protože s ním nemám zkušenosti. Mohu k němu říct jen tolik, že z mého pohledu se mi jeví ještě méně podporovaný jeho bajonet než pro Pentax. Další věcí je, že jeho omezovačem šumu se ztrácí více detailů na snímku, takže je to šum vs kresba. Já bych si Olympus nevybral, nikdy jsem nad ním nepřemýšlel. Ale myslím si, žes mohl namísto 450D nadhodit Canon 40D, který už je K20 mnohem mnohem blíž - ne-li lepší :)
Ale někde jsem četl že i K20D má problém se šumem při samospoušti ale to je jedna paní povídala.......
Zvýšený šum při samospoušti s prodlevou 2s řeší firmware 1.01.
Ten už je v současné době nahraný v nových K20D.
nahraný v nových K20D?....od měsíce??to poznám tak, :)
že řeknu v prodejně prosím může te mi ukázat jaký je firmware ve foťáku? Dík Petr

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 21 zář 2008, 12:34

mel jsem tam upozorneni o novem firmwaru, jinak koupeno na konci cervence v vkfoto K20D s novym SW
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

peterer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peterer » 21 zář 2008, 16:39

Jak píše cocik, na krabici je nálepka s aktualizací firmwaru.
Dnes by na trhu měla mít nový FW každá K20D.
Popř. není problém flashnout na nový FW přes kabel.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 21 zář 2008, 18:41

Verzi firmware ukazuje i EXIF u každé fotografie.

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Nový firmware?

Příspěvek od Pavel41 » 25 zář 2008, 12:42

peterer píše:Jak píše cocik, na krabici je nálepka s aktualizací firmwaru.
Dnes by na trhu měla mít nový FW každá K20D.
Popř. není problém flashnout na nový FW přes kabel.
Dobrý den - jsem tu nový, musím šoupat nohama... Minulý týden jsem se u Oehlingů stal šťastným a vyděšeným majitelem K20D ... opatrně zkouším a učím se. Nicméně - zřejmě neplatí, že všechny v současnosti prodávané K20D jsou s novým FW: na tu moji jsme čekali, vypadala jako nová :wink: a má FW 1.0.
Stručněji: na můj e-mail mi zatím Oehling nereagoval, prosím poradit, odkud a jak flešnout FW 1.01. Nebo s tím počkat, až poznám, že ho potřebuju? :idea:
Pavel

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 25 zář 2008, 12:53

Firmware stahnes na www.pentax.cz v sekci podpora.
Tak pravil Dr.Chocholousek

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“