Nevie niekto v Bratislave nastaviť objektív Sigma?
Pentax k-3II
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC HSM
Bol nastavovaný v Ružomberku, ale po výmene ostrenia vo fotoaparáte je na 2.8 nepoužiteľný.
Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
To jedine servis, 17-50/2.8 jeste neumi dokovaci stanici.
Měl jsem tento objektiv. Opticky byl vynikající. Bohužel ostření bylo dost nekonzistentní. Někdy vyžadoval korekci + a někdy -, podle toho v které části zoomování se právě nacházel. Nakonec jsem ho používal ve fotostylu "na japonce" protože přes LV se ostří na senzoru. Výsledné fotky byly perfektně zaostřené.
Sigma 17-50/2,8 má problémy s AF i na jiných značkách, nejen na Pentaxu.
Sigma 17-50/2,8 má problémy s AF i na jiných značkách, nejen na Pentaxu.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Na K5 jsem s ni radsi ostril pres zivy nahled, bylo to jistejsi. Na K3 chodi i fazove kam ma.
A porad mi chybi ten zvetsujici se zaber na zivem nahledu K5 behem ostreni.. to byla super ficura.
A porad mi chybi ten zvetsujici se zaber na zivem nahledu K5 behem ostreni.. to byla super ficura.
-
- Pokročilý uživatel
Po dlhej dobe zostihlovania zbierky objektivov sa mi nejakym nedopatrenim dostalo pod ruky taketo sklicko, FA*300/4.5
Zatial som s nim spravil len par cvakov ale na prvy pohlad uplna spokojnost, na tu ohniskovu vzdialenost mi pride celkom lahky a kompaktny, skvele sa drzi. Konstrukcia solidna, cluctch prepinanie AF/MF je pohodlnejsie nez na F*300, s ktorou som to mohol porovnat. K tomu prijemne minimalisticke dizajnove riesenie a prekvapivo dobre sa nim foti z ruky....

Zatial som s nim spravil len par cvakov ale na prvy pohlad uplna spokojnost, na tu ohniskovu vzdialenost mi pride celkom lahky a kompaktny, skvele sa drzi. Konstrukcia solidna, cluctch prepinanie AF/MF je pohodlnejsie nez na F*300, s ktorou som to mohol porovnat. K tomu prijemne minimalisticke dizajnove riesenie a prekvapivo dobre sa nim foti z ruky....