Problem s MF

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1070
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Problem s MF

Příspěvek od cunesk8 » 09 čer 2008, 11:33

Caute! Mam jeden docela velky problem. Ted ve Slovinsku sem spadl na vodopadech i s fotakem a prestal mi fungovat prepinac AF/MF resp. MF. Af jede bez problemu, ale kdyz nasadim manualni sklo, tak me to driv nepusti dokad v hledacku nepipne cerveny bod. Do te doby spoust proste nefunguje.
Nevite nekdo co s tim? Na kolik by mohla vyjit oprava?
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Uživatelský avatar
Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Uživatelský avatar
macek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 170
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od macek » 09 čer 2008, 11:55

Zkus zajít do menu a nastavit, že foťák může fotit i nezaostřený. Nemám teď po ruce istD, ale myslím, že to tam někde nastavuje.

Uživatelský avatar
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1070
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od cunesk8 » 09 čer 2008, 11:59

ja sem to tam hledal a nikde sem to nenasel, prehraval sem i firmware a nic.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Uživatelský avatar
macek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 170
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od macek » 09 čer 2008, 12:34

Omlouvám se, asi jsem mystifikoval. Nenašel jsem to také. :-(

Uživatelský avatar
asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 332
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od asdf » 09 čer 2008, 13:06

No nic no, jestli to už nemáš v záruce, tak rozebrat a podívat se jestli je chyba v přepínači a když jo, tak nějak spravit (mechanícká závada, to bys snad nějak spravil) anebo si to nechat opravit v servisu, ale znáš to, montáž, demontáž, penízky se budou jen sypat. Jinak poradit nevím.
A přepínač přepíná v pořádku (podle oka)???

Jinak je jasné, že pokud se to stalo nějakým pádem, tak elektronika bude zřejmě v pořádku, jenom nějaký mechanický kontakt nebo něco bude trochu mimo.

Uživatelský avatar
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1070
Registrován: 01 led 1970, 01:00

Příspěvek od cunesk8 » 09 čer 2008, 13:09

jak sundam objektiv, tak prepinac prepina normalne. Porovnaval sem to s K10d a je to stejne. Ja nejsem moc technicky typ, ze bych se do neceho hrabal, ale docela me to sere, jelikoz musim furt ostrit na stred a IR fotky mi nepujdou delat, asi to odnesu nekde do servisu at se mi na to podivaj. :(
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Odpovědět

Zpět na „Pentax *istD/L/S“