...tak to v tom připadku ANOelho_cid píše:Já mám prostě takhle někdy zvrhlou touhu s někým drze souhlasit.fjo píše:...a říkám snad něco jiného....??elho_cid píše: Mezi APS-C zrcadlovkami je Pentax co do šumu mezi nejlepšími, a rozhodně nekoupíš míň šumící foťák za menší prachy.
Pentax K30D
Moderátor: Moderátoři
Neblbni, kdyz jsem videl fotky z K20D s ISO 1600 nebo 3200, tak to bylo myslim hodne slusne na prvni CMOS snimac.
Pravda, dost castu tu rozibirame technicke zalezitosti, ale pokud pominu rychlost snimani, co Pentax DSLR neumi a jine znacky ano? Nejdrive by jsme meli umet vyuzit vseho, co nam soucasne stroje umoznuji a az pak se rozhlizejme dal, jinak misto foceni budeme jen stale hledat, co umi konkurence o neco lepe a jen budeme utracet cas a penize...
Pravda, dost castu tu rozibirame technicke zalezitosti, ale pokud pominu rychlost snimani, co Pentax DSLR neumi a jine znacky ano? Nejdrive by jsme meli umet vyuzit vseho, co nam soucasne stroje umoznuji a az pak se rozhlizejme dal, jinak misto foceni budeme jen stale hledat, co umi konkurence o neco lepe a jen budeme utracet cas a penize...
Pentax
-
MichalN
- Pokročilý uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no, ja by som sa ešte vrátil k tým sklám. Nenarazil niekto na informáciu, či pri APS-H bude možné použiť sklá DA, alebo to bude znamenať "prezbrojenie" u záujemcov o prechod z K10D, K20D na K30D?fjo píše:Tak toto je mooooc zajimave, kam se nam to Pentax hezky sune..Lábus píše:http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... enses.html další objektivy? jinak u k30d by se hodila rychlost 5 fps při 10 mp, to mi přijde jako rozumnej kompromisprotoze pokud tato skla budou treba uz v prubehu pristiho roku
(no ja vim, jsem asi nepoucitelny optimista), tak to bude parada:
Pentax will make new versions of lenses:
16-45/4 II SDM
FA28/2.8 II,
FA35/2 II SDM
FA50/1.4 II SDM
FA85/1.8 SDM
new
FA *24 / 2 II SDM,
FA *28-70/2.8 SDM
...nebo ma nekdo jiny nazor..??a hlavne, maly detail... procpak jsou asi skla oznacena FA a ne DA...?? Ze by priprava pro APS-H ci dokonce FF nekdy v budoucnu..?? FF zatim zamitaji, ale ten APS-H by byl paradni.. takze vyhlasuji START novym spekulacim o tom, zda novy K30D bude mit APS-H s nizsim sumem a stejnym rozlisenim..
)))) tato skla by tomu mohla napovidat... hlavne me potesila ta 85/1,8 ...na druhou stranu nejak nemohu pochopit tu 16-45/4 II SDM.... kdyz je 17-70/4 SDM
Michal
-
MichalN
- Pokročilý uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Našiel som to, keď som hľadal niečo o K30D, ale je to tiež zazjímavé:
http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=30651322
http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=30651322
Michal
Na fotografovani.cz se objevila další diskuze http://forum.fotografovani.cz/read.php?114,2924345
Myslím, že by to byl od pentaxu geniální tah
Myslím, že by to byl od pentaxu geniální tah
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
...no, rozhodně by to bylo hodně zajímavé.. a k Pentaxu by to sedlo, díky tomu, že PX si tak nějak skoro vždy hledal svoji cestičku, ale... možná by to v dnešní době "nudlových" formátů mohlo být docela riziko, nechat na čtverec zvykat nové uživatele. Ano, středoformáty jsou v rozměru 6x6 zastoupeny stále dost...
To už je docela individuální rozhodování.
Je tam zmínka o tom, že by větší snímač s menší hustotou čar měl větší šum... tedy pokud jsem to správně pochopil, jak to pisatel psal. Ale opak je pravdou, díky větší vzdálenosti jednotlivých pixelů od sebe by šum poklesl, ale mohl (ale nemusel) by být problém s ostrostí.. vykreslením drobných detailů... to by však mohlo nahradit vyšší rozlišení snímače.
Popravdě teď sám nevím, co si o tom myslet... ne o té debatě, ale o tom, kdyby toto PX skutečně provedl... přirozený čtverec je fajn... no, ale asi by to šlo. Kdyby bylo potřeba řezat, a snímač byl skutečně těch 22MPix, tak by bylo z čeho řezat...
Takže asi jo...
To už je docela individuální rozhodování.
Je tam zmínka o tom, že by větší snímač s menší hustotou čar měl větší šum... tedy pokud jsem to správně pochopil, jak to pisatel psal. Ale opak je pravdou, díky větší vzdálenosti jednotlivých pixelů od sebe by šum poklesl, ale mohl (ale nemusel) by být problém s ostrostí.. vykreslením drobných detailů... to by však mohlo nahradit vyšší rozlišení snímače.
Popravdě teď sám nevím, co si o tom myslet... ne o té debatě, ale o tom, kdyby toto PX skutečně provedl... přirozený čtverec je fajn... no, ale asi by to šlo. Kdyby bylo potřeba řezat, a snímač byl skutečně těch 22MPix, tak by bylo z čeho řezat...
Takže asi jo...
Pentax
-
MichalN
- Pokročilý uživatel

- Kontaktovat uživatele:
s tým 6x6: u omnoho lacnejšieho kompaktu som sa stretol s možnosťou nastavenia formátu na 4:3 alebo 16:9. Takže myslím, že keby mal PX strach z toho, že štvorec by odrádzal, nebol by asi problém do menu dať voľbu formátu: štvorec "1:1" alebo 3:2. Možno sa však mýlim.
Správa, ktorá ma však potešila viac (ak by sa potvrdila), že by sa dali použiť objektívy na APS-C. Riešenie s použitím konvertoru 1,5x sa mi vidí ako dosť krajné riešenie.
Správa, ktorá ma však potešila viac (ak by sa potvrdila), že by sa dali použiť objektívy na APS-C. Riešenie s použitím konvertoru 1,5x sa mi vidí ako dosť krajné riešenie.
Michal
-
Kulich
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ano, ta moznost v menu bude, vcera jsem ten odkaz prave posilal na fotografovani a v tom anglickem textu pisou prave, ze v menu budes mit moznost zvolit si 3:2 na vysku, nebo sirku a nebo ctverec. Pricemz kdyz budes fotit do RAWu, tak se ti bude vzdy snimat cely ctverec - pravdepodobne uz s nejak oznacenym orezem, ale pak je zase otazka jak to budou podporovat RAW konvertory.MichalN píše:s tým 6x6: u omnoho lacnejšieho kompaktu som sa stretol s možnosťou nastavenia formátu na 4:3 alebo 16:9. Takže myslím, že keby mal PX strach z toho, že štvorec by odrádzal, nebol by asi problém do menu dať voľbu formátu: štvorec "1:1" alebo 3:2. Možno sa však mýlim.
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz