K7 chrci po zapnuti
Moderátor: Moderátoři
K7 chrci po zapnuti
Mam K7 iba 3dni je to super stroj oproti ist*D L2 je to obrovsky skok
Ale mam poblem ked zapnem LV alebo kamera proste ked je sklopene zrkadlo tak neostry resp.asi 100X pomalsie a este v nom chrci aj ked neostry.A co sa my zda zvlastne je take zabzucanie po zapnuti.
Prosim vas zabzuci vam to ties alebo je to ties vada toho mojho?
Ale mam poblem ked zapnem LV alebo kamera proste ked je sklopene zrkadlo tak neostry resp.asi 100X pomalsie a este v nom chrci aj ked neostry.A co sa my zda zvlastne je take zabzucanie po zapnuti.
Prosim vas zabzuci vam to ties alebo je to ties vada toho mojho?
Rychlost ostření v LV je asi takováhle:
http://www.youtube.com/watch?v=ZefH7AGgMpo
http://www.youtube.com/watch?v=ZefH7AGgMpo
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,mám dotaz,aj keď je to asi hneď pre servis záležitosť. Mám od minulého týždňa K7,ako predchádzajúci majiteľ K10. Problém K7 je,že robí aj pri na K10 v pohode udržateľných časoch (napríklad 1/200 pri 75 mm ohnisku) oveľa mázlejšie fotky,dokonca myslím že pri vypnutej stabilizácií sú ostrejšie. S FF,BF problém nemám skúšal som pri fotení so statívu aj na tabuľku fokusovú-tam je to ok. Prikladám obrázky K10-stabilizácia on a off a K7-stabilizácia on a off-všetky štyri výrezy. Ďakujem za každú cennú radu. Martin
Chyba SR?
a s jakým objektivem se toto děje? /zkoušel jsi i j nimým sklem?
kdysi jsem měl na K100D Super problém se SR - Sigmy 24-70 si tělo "myslelo" že mam mám odnihsko asi 300mm a podle toho pracoval SR.
a jak se ti projevuje SR v režimu LV? obraz by se měl po zapnuté SR přestat výrazně třást...
kdysi jsem měl na K100D Super problém se SR - Sigmy 24-70 si tělo "myslelo" že mam mám odnihsko asi 300mm a podle toho pracoval SR.
a jak se ti projevuje SR v režimu LV? obraz by se měl po zapnuté SR přestat výrazně třást...
Ostření z ruky na LV se dají udělat náhodou parádně ostrý fotky, alespoň mě se to daří v kombinaci s "limited" skly . Celkem jsem z toho rozdílu od normálního ostření dost překvapenej.BenaCZ píše:to "chrceni" je normalni. Dela to i u K20. Ostreni na LV je nejlepsi manualni. Ze stativu zaostirs paradne. Na bezne zaostrovani bez stativu to asi neni...
Jinak stativ, to je ta správná cesta k dokonalým fotkám
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nechapem akurat preco v K-7 chrci, co ma s tym spolocny SR mechanizmus ked robi DFS (Dark Frame Substraction - odcitanie cierneho snimku).
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
Re:
Hezký den, chtěla bych se zeptat majitelů K7 jestli už někdo zná příčinu onoho chrčení po zapnutí a popř. jestli to dělá i K5?kordoz píše:Nechapem akurat preco v K-7 chrci, co ma s tym spolocny SR mechanizmus ked robi DFS (Dark Frame Substraction - odcitanie cierneho snimku).
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: K7 chrci po zapnuti
chrci stabilizacia (SR), robia to vsetky PX od K10
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: K7 chrci po zapnuti