Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
kp0: Révový pupenec, připomínající hmyzí končetinu...

-
isaacasimov
- V.I.P člen

velmi pěkné fotky ode všech v barvě i BW aldo
, kp0 : sám nevím, jak se ten keř jmenuje
, je tam těsně u toho parkoviště
. U nás sněžilo včera, a pro jistotu mírně pochumelilo i dnes, ale přes den + 2 až 6 st., tak je to dobré. Na barevné čerstvé kvítka jsem ještě neměl letos štěstí, je to trochu posunuté oproti minulým letům, ale už se na ně těším. Pěkný večer všem
.
isaac: Také bych byl rád, kdyby se už oteplilo ať můžu ven na déle, než třicet minut k doktorovi
a nebo do lékárny. Nechci v tom mrazivém vzduchu riskovat další problémy s mými zdevastovanými
plícemi...

a nebo do lékárny. Nechci v tom mrazivém vzduchu riskovat další problémy s mými zdevastovanými
plícemi...

-
isaacasimov
- V.I.P člen

pěkný silniční detail aldo
, už se to počasí může jen lepšit
, i když dnes ráno s písní na rtech (tak toto ber velmi v úvozovkách), jsem se blížil do práce (+-0 st.), se mi to zdálo pocitově lepší než odpoledne (+7st.). Pamatuješ, jak jsme minulý rok dávali sem fotky a bylo sucho jak hrom. No, a v půlce května začalo pršet. Ale cítím zlom v počasí, dnes poprvé v tuto dobu cvrlikají ptáci u mé trucovny (vypadá to divně, když je to takto napsané
), ale snad to už přijde
. Tak snad brzo kopnem do vrtule a vyrazíme za dobrého počasí ven. Navzdory pranostikám přidám tedy sobotní vrtuli
.

Ty dovedeš Pavle, vždy potěšit
. Ta černobílá vrtule je parádní, líbí se mi
Dnes bylo u nás opět ošklivě a odpoledne jsem si došel do zásilkovny pro oxymetr, abych si mohl měřit množství kyslíků v krvi.
Mám to tak na hraně, optimální je nad 97 a více %, já mám kolem 95-6 %. Pod 95% a níže je už špatně a je třeba volat doktorovi a řešit to. Cestou jsem cvakl pár fotek a trochu i sprchlo. fakt se už těším, až bude teplo
a svítit sluníčko, ať si můžu vyhřát ty své staré a trouchnivějící kosti. A také bych už rád, kdyby z Fujifoto
poslali X-E4, ale Fujifilm si do Česka s dodávkami dává na čas a nevím, kolik lidiček je ještě v pořadníků přede mnou...

Mám to tak na hraně, optimální je nad 97 a více %, já mám kolem 95-6 %. Pod 95% a níže je už špatně a je třeba volat doktorovi a řešit to. Cestou jsem cvakl pár fotek a trochu i sprchlo. fakt se už těším, až bude teplo
a svítit sluníčko, ať si můžu vyhřát ty své staré a trouchnivějící kosti. A také bych už rád, kdyby z Fujifoto
poslali X-E4, ale Fujifilm si do Česka s dodávkami dává na čas a nevím, kolik lidiček je ještě v pořadníků přede mnou...

-
isaacasimov
- V.I.P člen

pěkný záběr v BW aldo
, všichni se těšíme na jaro
, moji doktoři jsou buď kamarádi nebo spolužáci, tak nemáme pro břitké slovo daleko
. Prý se nedám léčit, protože s mým mírně řečeno, analytickým způsobem myšlením mě opětovně naběhnou na problém a téma, a potom začnu s dlouhým monologem zase já...
. Ale pochopitelně je plně respektuji
. A jejich názor je dobré dodržovat!
.
Pěkný aparát jsi objednal, ať Ti brzy přijede domů
. Dobré světlo a hlavně zdraví, a domnívám se, že příští týden to už bude zase veselejší
. Pošlu fotku, jak si někdy připadám, ale i druhou, když se fotogenicky stavím na nohy
.

Starý a nový drak
Pěkný aparát jsi objednal, ať Ti brzy přijede domů

Starý a nový drak
Parádní drak Pavle, doufám, že to éro vyfotíš, až bude po úplné rekonstrukci...

-
isaacasimov
- V.I.P člen

krásná sošná aldo
, tohle focení mám taky velmi rád, letos naposled na tzv. Barborce, vedlejší kopec u hradu Buchlov. K těm drakům
, první podlehl únavové zkoušce (odolnost), asi slouží jako zdokladování procesu, druhý už je ve výrobní fázi.
přidám po delší době pohled rybím okem, opět leteckou, už s tím přestanu, ale dnešní, bohužel pořád pošmournou přírodu mám dosud na kartě

přidám po delší době pohled rybím okem, opět leteckou, už s tím přestanu, ale dnešní, bohužel pořád pošmournou přírodu mám dosud na kartě

Aj ja mám niečo vo fáze výroby.
Tie dvere som robil 3 dni. (Popri práci a hraní na PC).

-
richard_strouhal
- Významný člen

Pěkné fotky od všech, zvlášť tedy kvituji letadýlka, klidně bych je přidal do galerie, tam jich je málo 
Tohle vlákno by se mělo spíš přejmenovat na pel-mel
nebo "ze život fotografa".
Přidávám městský krajinný detail - Benešov - zbytky židovského hřbitova přímo v centru města (asi 10 náhrobků), není to příliš fotogenické, když je hned vedle "devádesátkový" obchodní dům okresního významu
, ale jako každý židovský hřbitov to má svoje kouzlo:

Tohle vlákno by se mělo spíš přejmenovat na pel-mel
Přidávám městský krajinný detail - Benešov - zbytky židovského hřbitova přímo v centru města (asi 10 náhrobků), není to příliš fotogenické, když je hned vedle "devádesátkový" obchodní dům okresního významu

Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S
Tož ta letištní s rybinou se ti Pavle opravdu povedla, zajímavý záběr...
marian: Joj, krásný model lodi (člunu), doufám, že nám ho tu ukážeš, až bude hotový...
richard: Náhrobní deska obrostlá stromem...
. Také si to myslím o tom přejmenování.
Pokud by se měl striktně dodržovat krajinný detail, tak bych tu skoro neměl co dávat...
V té budově byla v šedesátých létech jatka. Jako ogaři jsme lezli na okolní stromy a sledovali, jak nahánějí prasata a krávy na porážku. V Jičínce pak tekla krvavá voda. Asi o kilometr proti proudu říčky byla, a ještě je fabrika Tonak (továrna na klobouky). Vždy, když tam barvili plsť, tak to vědělo celé městečko, protože v Jičínce tekla voda buď modrá, zelená, červená či černá. Samozřejmě v ní nežilo vůbec nic, vše otrávené. Když to doteklo do Odry, tak to bylo trochu naředěné okolními přítoky a v Odře se to už rozředilo docela. Ekologie za komoušu nikoho nezajímala, hlavně se musely plnit pětiletky. Dnes tam vidím z mostu docela dost ryb...
marian: Joj, krásný model lodi (člunu), doufám, že nám ho tu ukážeš, až bude hotový...
richard: Náhrobní deska obrostlá stromem...
Pokud by se měl striktně dodržovat krajinný detail, tak bych tu skoro neměl co dávat...
V té budově byla v šedesátých létech jatka. Jako ogaři jsme lezli na okolní stromy a sledovali, jak nahánějí prasata a krávy na porážku. V Jičínce pak tekla krvavá voda. Asi o kilometr proti proudu říčky byla, a ještě je fabrika Tonak (továrna na klobouky). Vždy, když tam barvili plsť, tak to vědělo celé městečko, protože v Jičínce tekla voda buď modrá, zelená, červená či černá. Samozřejmě v ní nežilo vůbec nic, vše otrávené. Když to doteklo do Odry, tak to bylo trochu naředěné okolními přítoky a v Odře se to už rozředilo docela. Ekologie za komoušu nikoho nezajímala, hlavně se musely plnit pětiletky. Dnes tam vidím z mostu docela dost ryb...
Aldo, pěkný obrázek i s příběhem s dobrým koncem
Náhrobní kámen zarůstající do stromu je hodně zajímavý
Nový drak i to neidentifikovatelné letadlo z plochy
co to je za letadlo?
Marian, to musí bavit, to bych nedal
taky se těším na finální obrázek
Nádražní objekt z nadhledu... i s nepořádkem okolo.

Náhrobní kámen zarůstající do stromu je hodně zajímavý
Nový drak i to neidentifikovatelné letadlo z plochy
Marian, to musí bavit, to bych nedal
Nádražní objekt z nadhledu... i s nepořádkem okolo.

kp0: Snímek z nádraží je přesně to, co také rád fotím, líbí se mi
Včera jsem byl poprvé delší dobu (asi tři hodiny) venku a hodně jsem si to užil, bylo teplo, jen občas foukl studený větřík a já vypráskal dva kinofilmy (obrazně
). Sice jsem musel do kopce, co chvíli zastavit a lapat po dechu, ale došel jsem do lesoparku nad městem, a tam na lavičce vykasal nohavice i rukávy a vyhříval se jako starý krokodýl, byla to paráda. Focení i slunění mě naplnilo energií, tak jako když dáte vybitou baterii Pentaxu do nabíječky...

Včera jsem byl poprvé delší dobu (asi tři hodiny) venku a hodně jsem si to užil, bylo teplo, jen občas foukl studený větřík a já vypráskal dva kinofilmy (obrazně
-
toulavej54
- V.I.P člen

Jen tak dál, Alešu - držím ti pěsti.

Díky Milošu. Parádní vývratově kořenová fotka.