Pentax K-1 - problém se závěrkou
Moderátor: Moderátoři
- 
				EvaFaj
- Nový uživatel 
- Kontaktovat uživatele:
Pentax K-1 - problém se závěrkou
Zdravím, setkali jste se u K-1 s problémy se závěrkou? Já jsem dnes při focení zmáčkla tlačítko živého náhledu a při vypnutí tohoto náhledu mi najednou závěrka cvaká jak se jí zlíbí, na stisknutí spouště nereaguje... a snímky na kartu se žádné nezapisují.... Výměna baterky ani výměna objektivu vůbec nepomohla... Nesetkal jste se, prosím, s tímto někdo? Mám nafoceno 118 tisíc, čekala jsem, že vydrží více 

- 
				slavek  
- V.I.P. 
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax K-1 - problém se závěrkou
Čas od času (většinou tak jednou za rok naštěstí), mi tohle udělá moje K-3 (ale i jiné tělo). Vždy ale pomohlo vyndat baterii a zase zandat a zapnout a vše bylo OK. Máš grip (vyndáš oboje baterie)? Lze s foťákem něco dělat? Třeba projít si menu a zkusit dát do továrního nastavení?

K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
						DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
Ježiš to je moje noční můra !!!
Jednou až dvakrát jsem při spuštění živého náhledu také zaznamenal jakýsi zásek...po vynutí se vzpamatoval.
PS: Jakto, že vás neznám z galerky?

Jednou až dvakrát jsem při spuštění živého náhledu také zaznamenal jakýsi zásek...po vynutí se vzpamatoval.
PS: Jakto, že vás neznám z galerky?
- 
				EvaFaj
- Nový uživatel 
- Kontaktovat uživatele:
Mám jednu baterku, tu jsem vytáhla, karty vyměnila, foťák nastavila do továrního nastavení... Na zmáčknutí spouště to nereaguje a pak to začne zmateně cvakat, jenomže snímky to  nezaznamenává... Když foťák vypnu a znovu zapnu, tak první co se stane, že cvakne závěrka a za pět vteřin třeba znova... Poprvé jsem malinký zásek  měla u živého náhledu včera, ale vzpamatovalo se to, tak jsem to vůbec neřešila... a dnes úplně kaput...  (( Takže myslíte, že tohle bude chyba elektroniky nebo softwaru? Ještě zkusím přehrát firmware, že by to třeba pomohlo pomoci... Tohle je teda noční můra
(( Takže myslíte, že tohle bude chyba elektroniky nebo softwaru? Ještě zkusím přehrát firmware, že by to třeba pomohlo pomoci... Tohle je teda noční můra  A do galerky jsem přidávala nějaké fotky možná tak před třemi lety, pak už jsem to nestíhala, budu se muset polepšit
 A do galerky jsem přidávala nějaké fotky možná tak před třemi lety, pak už jsem to nestíhala, budu se muset polepšit 

(( Takže myslíte, že tohle bude chyba elektroniky nebo softwaru? Ještě zkusím přehrát firmware, že by to třeba pomohlo pomoci... Tohle je teda noční můra
(( Takže myslíte, že tohle bude chyba elektroniky nebo softwaru? Ještě zkusím přehrát firmware, že by to třeba pomohlo pomoci... Tohle je teda noční můra  A do galerky jsem přidávala nějaké fotky možná tak před třemi lety, pak už jsem to nestíhala, budu se muset polepšit
 A do galerky jsem přidávala nějaké fotky možná tak před třemi lety, pak už jsem to nestíhala, budu se muset polepšit 
- 
				Andrejevic88
- Pokročilý uživatel 
No ak to až tak nesúri skúsil by som to poslať do opravy, môže to byť aj nejaka banalita. Ale ak súri a treba fotoaparát pozeral som na ebay  je tam v ponuke K-1 zavierka pod 2000 cvakov, pôvodne pokazený a opravený v v oficialnom servise za cca 1149 eur z 2 ročnou zárukou, alebo K-1 nová za 1504 eur z francúzska z zárukou 3 roky.

Podpora PFS
 Podpora PFS Menu
 Menu Náhodné obrázky
 Náhodné obrázky Statistiky
 Statistiky Odkazy
 Odkazy