Vypadá dobře, ale nějak jsme si neporozuměli: PROSÍM PORADIT - znáte někdo toto sklo ? Jak přesně vlastně chápat tohle "AT-X" (samo, vím, že je to označení pro kvalitní objektivy, nejnovější jsou AT-X PRO) ve vztahu k AF? Moje K20 ho prostě ignoruje, na jeho clonovém kroužku sice není A, ale v žádné poloze kroužku s ním nekomunikuje... žeby tohle krásné sklo s bajonetem Pentax nějak vůbec nespolupracovalo s K20? Něco možná dělám špatně - pomůžete někdo? Nebo je to jako ryze manuální objektiv s M42?
Budu vděčný za každou info.
Tokina AT-X 35-200/3,5-4,5
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Custom menu si povol používání clonového kroužku na objektivu a pak můžeš měřit expozici zeleným tlačítkem v Av. Někde tu určitě najdeš i podrobnější návod jak fotit se skly která nemají A na clonovém kroužku.
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
-
- Významný člen
Dík,ale tohle je i v návodu. Takže prakticky - ta Tokina se chápe jako "Pentax bez A na clonovém kroužku" (tedy režim Av), nebo jako "ostatní bez A...(tedy režim Hypermanuál)? A páčka zaostřování asi na M? Ten objektiv už nemám v ruce, snažím se pochopit, jak má fungovat - a když to bude přijatelné, tak ho koupím...Kdyby mi tak někdo polopatě řekl třeba: je to jako Pentax K50/2 nebo M135 - nebo Sonnar M42, nějak by to bylo snazší. 

Pavel
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám Tokinu 35-300mm, f/3,5 a nemám žádnej problém. Bohužel nevím s jaké je řady. Protože jsem ho dostal. Normálně mi zaostřuje, tedy AF mi jde v pohodě. A mám na clon. kroužku A. Tak to ti moc neporadím. Ale jak budu doma tak se na to ještě jednou podívám.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz